@ And7rey:
Da, to je sasvim uobičajena stvar, čak smo se mi dosta i opirali u odnosu na druge.
@Goje:
Iako ne sumnjam da su surovi pregovarači, barem su izuzetno revnosni u plaćanju, što je jedna od glavnih boljki ostalih trgovaca u nas. Pritom, ubedljivo najbolje plaćaju svoje zaposlene u odnosu na ostale lance, a to je nešto na čemu ću im uvek skinuti kapu. Što se kvaliteta tiče, privatne robne marke Aldija i Lidla, kao dva najveća svetska diskontna lanca, na testovima veoma često pobeđuju i najzvučnija imena, te poznata marka nikako više nije garant bilo kakvog vrhunskog kvaliteta. Naprotiv, često je samo skupa maska za bofl.
Kao neko ko živi u najbližem komšiluku jednog Lidla i kao njihov bezmalo svakodnevni kupac, mogu da ti kažem da do sada nisam okusio niti jednu stvar koja je bila sumnjive "kakvoće", a ono što sam odbacio bilo je isključivo iz razloga što mi ukus nije odgovarao. Veoma sam osetljiv na kvalitet i vrlo rado ću da platim više za nešto što procenim da vredi i da mi odgovara, ali otkad kupujem u Lidlu, prilično retko imam potrebu da idem u lov na poznate marke. Ponekad se zaputim do Maxija jer u nekim segmentima zaista imaju odličnu ponudu, a Ide(j)u, koja mi je najbliža, zaobilazim u širokom luku, jer hohštaplerskije i neljubaznije firme od njih u ovoj zemlji nema.
Elem, da prekinem tiradu: nisam zaljubljen u Lidl po sebi, već zato što me svakodnevno uveravaju svojom ponudom da to poverenje dobrano zaslužuju. Da je Lidl poput Amana ili kakvog drugog ćumeza, veruj mi - ne bi me videli nikada, bez obira na nisku cenu.