Šta je novo?

Leva obala Beograda -Borča- Ovča-Krnjača-Kotež Padinska Skela-Kovilovo-Ritovi

Potrebe i cena za 100 godina?? Jel mozes meni da predvidis loto za sledecu nedelju, nije tako daleko... :D

jovanovm":1pi0izze je napisao(la):
... a koliko ja znam, potrebe i cena su stvari koje se mogu promeniti u tom periodu....
Cena će uvek biti velika u odnosu na druge lokacije, na sremskoj i avalskoj strani - bez obzira na vreme.
Pošto bi maralo da se nasipa od nasipa do obale Dunava, gradi kej, pa infrastruktura, pa ostalo
cena kvm. takvog zemljišta bi bila mnogo veća nego neka sremska njiva ili šumadijski brežuljak.
A, šta bi bilo uzvodno od tako nasutog dela? .. opet ritovi koji postoje i sada?
Koliko bi koštalo dizanje kejova na desnoj obali Dunava u Zemunu i Beogradu, jer bi poplave bile
mnogo veće i više kada bi suzili prirodno korito Dunava za nekoliko stotina metara. ... a tek VRO?
Sad ili za 100god. cena takvog poduhvata uvek će biti velika u odnosu na kv.met. zemljišta koji bi se dobio.

Potrebe za širenjem Grada radi povećanja stanovništva ili privrede, Beograd će uvek moći
da zadovolji na sremskoj i avalskoj strani, nap. neka nekim čudom bude i 3mil. u okviru GUP-a
u Gradu ima dovoljno mesta čak i u širem centru, a pogotovu na periferiji.
Koliko samo treba zameniti starih zgrada sa novim i većim u centru i malo dalje od njega?
U pitanju su desetine hiljada objekata koje treba zameniti, srušiti i izgraditi nove, veće i lepše.
Na teritoriji koju ograničava Obilaznica ima i uvek će biti dovoljno mesta za potrebe izgradnje
u odnosu na broj stanovnoka, osim ako se više od pola Srbije nepreseli u Beograd.

Ostavimo sa strane da si potpuno izbegao moj komentar da koristis pogresne reci - da si rekao "u dogledno vreme" ili "u sledecih 50 godina", ne bih nista rekao, ali ti si rekao "nikada", sto je strasno pogresno, jer za 40,000 godina ne znamo ko ce ziveti na ovim prostorima i kako. :D

Po tvojoj logici, Novi Beograd je bio bespotreban. Zaboravljas stvari kao sto su masovni transport i infrastruktura. Zbog cega se razvija West New York i Jersey City ako Ima mesta koliko hoces iza Bronksa i Kvinsa/Bruklina? Ovi jos imaju i metro linije i autoputeve i infrastrukturu, a Njujork kao grad bas ne raste nesto preterano brzo? Odgovori mi na to pitanje pa mi onda objasni zasto je to nemoguce u trecem Beogradu.

Ne znam te delove NY, ali po mojoj logici N.Bgd. je morao da se izgradi, jer je on bio potreban.
Postojala je pruga i put do Zemuna i dalje prema Zapadu i Severu Evrope, što je logičan
pravac širenja grada preko Save, koja je mnogo uža od Dunava, kao i spajanje sa Zemunom.

To je ograničeni prostor između dve reke i nasipanjem dobilo zemljište koje se tek sada max. koristi.
Tako se dobio pravac širenja grada do N.Sada ako treba ili do Srem.Mitrovice.
N.Bgd. ne može ni malo da se poredi sa Novom Borčom ili Novim Kotežom.

Kad kažem 'nikad' to je zato što će buduće generacije biti pametnije i voditi više računa o ekologiji
nego o tome kako bi bilo lepo da gledamo u visoke solitere tamo prekoputa Dunava. :)
Treba izgraditi kompletnu savsku obalu, levu i desnu, koja se nalazi u širem centru grada.
Pa, onda Jezero od Zemuna do ušća sa delom VRO ( ~100met.) i sve do Višnjice.
To će onda zadovoljiti potrebe Beograda .. za vek vekova - zauvek. .. dok postoji Svemir. :)
................................................... .................................................
PS
Da dodam ovu sat.mapu i GUP2021g. gde se vidi pravac širenja prema Pančevu.
Treba nasuti ceo podvodni teren oko puta skroz do nasipa da bi se dobilo građ.zemlj.

VRO i ostrvo 'Čaplja' preko puta njega (vodoizvorište) biće zelena zona u sred Grada :

Ако причу о трећем Београду на левој обали Дунава посматрамо као развојни пројекат а не задовољење тренутних потреба града за ширењем онда цела прича мислим да и те како добија на смислу. и ту се не би радило само о развоју Београда него и целог Баната. Наравно у сваком смислу је једноставније пољопривредно земљиште у Срему претворити у грађевинско али са друге стране тренутно неупотребљиви ритови на левој обали Дунава би овим пројектом били претворили у један користан простор. апсолутно се слажем са претходним постовима где је наведено колико је то компликовано али сигурно је да није неизводљиво.

Super sto je otvorena ova tema,koja je posvecena ovom kraju Beograda.

Ja licno mislim da je ideja super,i da se moze ostvariti na najbolji moguci nacin. :kk:

Meni se nekako čini da je idealan prostor za širenje grada ipak nastavak Jurija Gagarina i prostor od Čukaričke padine do Železnika.A treći Beograd ... biće i to jednog dana moji mi kažu da kad se nasipao Nbg i kad su slušali o njemu,ne da nisu verovali nego su svi postavljali pitanje KO JE LUD DA ŽIVI TAMO ?!!! A danas razmišljamo da se preselimo iz Pop Lukine tamo jer je ovde nemoguće živeti.

Kad Beograd već ima toliko prostora treba ga iskoristiti na pravi način.
Po meni ,,TREĆI BEOGRAD,, treba da izgleda ovako. :kk:
9us0w2.jpg

ljudi pomirite se sa tim da mi necemo doziveti 3 beograd izgradjen hehe :vops:

Da, deo uz Dunav može tako da izgleda. Ja bih taj deo Palilule podelio na dense i light residential, pri čemu bi granica bio Zrenjaninski put. Duž puta bio bio komercijalni sektor, levo tornjevi a desno niz ulica kao na ovim slikama dole. I ove kuće se slažu od pojedinih gotovih prefabrikovanih delova koji se onda slažu prema željama kupaca. Uz očišćeno jezero na čijoj je drugoj strani novi zoo vrt, to će biti jedno jako lepo mesto za život.

Komercijalni sektor:

vision1ex0.jpg

vision2lz5.jpg

Rezidencijalni sektor:

fkdafloorsreadyww5.jpg

higgsyoungreadyby7.jpg

hof14tempreadyys7.jpg

lifehousereadyrx5.jpg

swarchsextreadywh5.jpg

swarchsinteriorreadyyq5.jpg

Ako se kod nas malo više popularizuje solarna energija,oće.
:) :) :) :) :)

bgexplorer":kxg1py28 je napisao(la):
Meni se nekako čini da je idealan prostor za širenje grada ipak nastavak Jurija Gagarina i prostor od Čukaričke padine do Železnika.A treći Beograd ... biće i to jednog dana moji mi kažu da kad se nasipao Nbg i kad su slušali o njemu,ne da nisu verovali nego su svi postavljali pitanje KO JE LUD DA ŽIVI TAMO ?!!! A danas razmišljamo da se preselimo iz Pop Lukine tamo jer je ovde nemoguće živeti.
трећи београд не може бити ништа друго него банатски део града, то је чињеница.
чини ми се да је сада мало касно за неке мегаломанске пројекте јер је добар део тог дела града у урбанистичком хаосу- ту првенствено мислим на крњачу. добар пример како треба градити тамо је котеж. било би лепо да се форсира што више зеленила, београду фале та зелена острва. никада нисам био сигуран каквог је порекла и намене она огромна водена површина усред крњаче?
"рибњак мика алас", тако пише на мапи. каква би бициклистичка стаза могла да се изгради око тог рибњака!! има баш доста могућности за разне пројекте тамо...

Idealno za neki novi trg, mada bi ovakva građevina divno legla i kao nova zgrada Fakulteta Primenjene Umetnosti, Likovne Akademije i Fakulteta Dramskih Umetnosti u bloku 39.

asymptotepgcc01lm5.jpg

asymptotepgcc02qu9.jpg

asymptotepgcc03ay8.jpg

asymptotepgcc04zg3.jpg

Prosto fantastičan projekat za brodogradilište (za jahte) i marinu na Cresu. Ovo bi moglo da ide prekoputa novog keja u Zemunu, ili nizvodno od pančevačkog mosta, sa pogledom na Adu Huju.

01br1.jpg

02wb3.jpg

03gj5.jpg

04dd7.jpg

06gh6.jpg

071du9.jpg

eyecatcherrm2.jpg

pored ovog brodogradilišta, kao i na par mesta duž obala Save i Dunava, pored postojećih, mogu se graditi i ovakve manje, kružne marine. Imaju dvostruku ulogu, jer imaju scenu za pozorišne predstave.

pierpc2is7.jpg

pierpc3dq1.jpg

pierpc32dt6.jpg

pierpcsm8.jpg

Ja sam upravo svršio. :D Bigvlado, loš si za moje zdravlje, nemoj to više da radiš.. Please.. :)

Vrh