nmilic":37ted8bw je napisao(la):
Svako svoju muku muci, dok sam ziveo na Vozdovcu za mene su naselja sa druge strane Pančevca bila samo sinonim za pekare i proavnice mamaca na putu ka Tamišu... Sada zivim u Krnjaci i interesuje me svaka novina. Koliko mogu doprinesem (portal
http://www.dunavskicvet.official.in.rs namenjen stanovnicima novog naselja iza Metroa)
Pozdrav
Не сматрам да нека посебна мука постоји. Једино да до развоја овог дела града мора да дође, што због броја становника, што због отворених перспектива. Упознавање са насељима сам и почео због информисаности људи, кад се боље буде познавало стање неће бити лупања као на преко 15 страница ове теме.
Овде су писали да је још 70те одлучено да се ништа не гради више, а само у Борчи је после изграђено хиљаде станова.
Писали су да се Србија смањује па нема за кога да се развија ова прича, а по пописима који чак и нису потпуна слика, број становника расте за десетине хиљада. У Крњачи и Борчи приватници граде стотине зграда, а и дивља градња није стала.
Писали су да и где има канализације она је лоша. Не знам за све, али највећи део Борче има канализацију и нема никакав проблем са њом. Злонамерно се прави слика да су овде само неке мочваре и фавеле без канализације и ако то није случај. Велика већина је планских насеља. Котеж и Падинска скела готово да немају кућу, све су станови грађени плански за раднике индустријске зоне у Скели и Крњачи.
Кад представим постојеће стање насеља, приказаћу и ружне стране којих има тона, али није ово само фекални канал и не може се од ове масе дизати руке.
Сама Крњача на мене оставља најгори утисак а највише је експонирана виђењу. Можда би ти могао да је представиш јер је ја ни не познајем нај боље. Знам да има мало зграда, и та су насеља разуђена много. Део после моста се доста променио готово истовременом изградњом цркве, омв-а, тојоте, поршеа, метроа, оживљавањем твог насеља ( предпоставио сам да си иза метроа ) и пијаце цвећа са приде неким још цвећарским дисконтима. Индустријска зона је у Крњачи огромна али већина тих фирми је мртва. Постоји нови покушај од Бипа до великог блата са десетинама нових хала, али то је нешто килаво, мало тога је заживело.
За крај, ево нешто што се уз кафане под мостом примило. Можда некога заинтересује тематски а може се видети у галерији по нека супер слика Дунава, П. моста, Карабурме, Вишњице, Луке из новог угла успут. Осим занимљиве локације, ова галерија има за ову тему одговарајући назив.
http://www.trecibeograd.com/