Iskreno, malo mi je dosadio taj trend pravljenja novih stadiona u pizdićima. Jedino što je tu pozitivno je cena zemljišta. Čak ni lakši pristup stadionu tu nije neko pravilo, više izuzetak
Sve mi mi više izgleda kao da je stadion i okupljanje velikog broja ljudi u centru počelo da poprima neko vulgarno značenje.
Ako se može, ja bih stadion napravio što bliže centru, a da bude lako pristupan.
Predlog od kojeg će mnogima se dići kosa na glavi:
Dakle, u bloku oko SIV-a se pravi jedan simetričan raspored objekata.
U SIV premestiti vladu, a u blizini u novoizgradjenim objektima smestiti sve što ne može da stane u SIV što se tiče vlade.
Sa druge strane, simetrično napraviti red objekata slične namene kao što su crvenkape, na istoj veličini placa, a iznad stadion.
Ovaj stadion je praktično u centru najurbanijeg dela grada(N.Beograd i Zemun sa jedne strane i centar sa druge strane), okružen je bulevarima i dobro povezan sa prevozom. Stadion ne bi bio kao neki novi multifunkcionalne namene, ali bi ostvario neki nivo sinergije sa Ušće S.C.
Znam da sada mnogi najokoreliji navijači Zvezde i Partizana ne bi nikad delili stadion i selili se, ali kad bi im bila ponudjena ova lokacja mnogi bi se predomislili(ne svi naravno).
Gradnja nacionalnog stadiona je naravno ogromna glupost koja nema veze sa životom. Niti treba sve utakmice da se igraju u Beogradu, niti da se igraju, ne bi se stadion uvek rasprodao.
Beogradu treba novi stadion(i) i on bi sasvim lepo mogao da služi za utakmice reprezentacije koje se igraju u Beogradu i eventualno za ovo prošireno evropsko prvenstvo.
Dakle, grad treba da ovo zemljište isparceliše na gore opisan način i da ponudi tu lokaciju na taj način da stadion bude zajednički za oba kluba. Stadion bi se finansirao od prodaje zemljišta predhodnih stadiona i eventualno grada ako zahvali sredstava.