Šta je novo?

"Lastavice" [ Stambeno poslovni kompleks | 69 100 m²]

Sta znam, nama su u R7+ gotovo identicnu materijalizaciju uradili ko na Lastavicama, ali su stavili i ogledala i ormarice koji su skroz ok.

Verujem, postoje izvodjaci koji i dalje to rade, nego sto vecina ljudi koje poznajem odmah oprema stan po meri i ne zadrzava nista od toga.
U tom slucaju je ogromna steta da se toliko novih stvari odjednom baci, na nivou cele zgrade

Meni licno nema logike da stave 400-500 ogledala, gde ce se svi odjednom baciti.
To su ukinuli i za ormarice u kupatilu, bas iz istog razloga. Realno ih niko ne zadrzava, vec svi odmah izbacuju i opremaju stanove od nule.
ja Sam u obe novogradnje zadrzala ogledala ne bi svi bacili nego sto to nisam planirala da kupujem I da povezujem struju I tu.Al sta je tu je

Verujem, postoje izvodjaci koji i dalje to rade, nego sto vecina ljudi koje poznajem odmah oprema stan po meri i ne zadrzava nista od toga.
U tom slucaju je ogromna steta da se toliko novih stvari odjednom baci, na nivou cele zgrade
Znam, i ja sam angazovao arhitektu, radio sve po meri i svasta nesto prepravljao naknadno po stanu ali ove ormarice i ogledala za sad necu da bacam, a nisam primetio ni da ostatak komsiluka to radi.

Meni licno nema logike da stave 400-500 ogledala, gde ce se svi odjednom baciti.
To su ukinuli i za ormarice u kupatilu, bas iz istog razloga. Realno ih niko ne zadrzava, vec svi odmah izbacuju i opremaju stanove od nule.
Upravo tako. Nije to neka stavka da se štedi, ali je najčešče bačen novac od strane investitora.

Pogledajte prilog 209049Samo me zanima kako će se odnositi smeće jer su kontejneri skoro na metar od nivoa “puta”
Prosto mi je neverovatno da u novogradnjama i dalje prave mesto za kontejnere na povrsini, a da ih ne ukupavaju u zemlju...uzas! Kupis stan a ispod tebe deponija smeca koja kad je leto i vrucine smrdi sve do 5og sprata🤦‍♂️

Prosto mi je neverovatno da u novogradnjama i dalje prave mesto za kontejnere na povrsini, a da ih ne ukupavaju u zemlju...uzas! Kupis stan a ispod tebe deponija smeca koja kad je leto i vrucine smrdi sve do 5og sprata🤦‍♂️
Postoje u A bloku i podzemni i nadzemni.
Nismo primetili da smrde kontejneri ovi što su napolju i da se smrad širi po naselju, ni u A bloku ni u Savadi.
Zato uveče kada se podzemni prazne i kada ih izvuku iz zemlje zatvaraju se prozori.
Da ne pričamo da se podzemni non stop kvare mehanizmi za otvaranje ili se probuše prilikom pražnjenja nemarom komunalnih radnika pa se non stop daju pare za popravke ili nove….

Postoje u A bloku i podzemni i nadzemni.
Nismo primetili da smrde kontejneri ovi što su napolju i da se smrad širi po naselju, ni u A bloku ni u Savadi.
Zato uveče kada se podzemni prazne i kada ih izvuku iz zemlje zatvaraju se prozori.
Da ne pričamo da se podzemni non stop kvare mehanizmi za otvaranje ili se probuše prilikom pražnjenja nemarom komunalnih radnika pa se non stop daju pare za popravke ili nove….
Pa super onda samo neka nastave pored novih kompleksa "luks" da rade po tom principu, i ako mislim da delis to misljenje sa manjinom...negde mi je logicno razmisljanje da se resi problem kako kazes nemarnih komunalnih radnika da rade posao kako treba i da se kupuju odgovarajuci mehanizmi koji se ne kvare kao sto je svuda po svetu i sve funkcionise kako treba, nego da se umesto toga zadovoljavas postojacom situacijom...

Ja sam vam samo napisala pravo stanje na terenu, da li smrdi, ne smrdi i kako to zapravo izgleda….
Mnogo ozbiljnijih stvari kod nas ne funkcioniše kako treba nažalost, jedno vreme sam se i sama borila da sve ja to ispravim, pokrenem ljude i digla ruke jer je velika većina totalno nezainteresovana…

Ja sam vam samo napisala pravo stanje na terenu, da li smrdi, ne smrdi i kako to zapravo izgleda….
Mnogo ozbiljnijih stvari kod nas ne funkcioniše kako treba nažalost, jedno vreme sam se i sama borila da sve ja to ispravim, pokrenem ljude i digla ruke jer je velika većina totalno nezainteresovana…
Za ovo drugo se slazemo u potpunosti! Ovo jeste sitnica u moru stvari koje ne funkcionisu ali sam se samo nadovezao na prilozenu sliku, evo sve i da ne smrdi slozicete se bar sa mnom da stanaru na prvom spratu ne moze nikako da bude prijatno da mu je metar ispod stana kontenjer :)

• Sviđa mi se
Reagovanja: Lxy
Čistoća je manje više odustala od podzemnih kontejnera i po pitanju ugradnje ali i vozila koja imaju mogućnost pražnjenja. Investitori se snalaze i u poslednje vreme ograđuju niše za kontejnere da bi to bilo što pristojnije.

Ziveo sam u raznim zemljama i u vecini uredjenih zemalja u novogradnjama imate u okviru zgrade prostoriju gde se smestaju kontejneri za razlicite vrste otpada i tu samo stanari imaju pristup, postoje kamere ponegde i to bude vrlo uredno. E sad sto investitor treba da se odrekne 20 kvadrata koje treba izetonirati i staviti ozbiljna metalna vrata tako da eventualni mirisi se ne mogu osetiti to je vec problem Beograda i korupcije u Beogradu jer niko nece da donese tako pravilo vec se radje ponesu koverat kuci.

Ovo je drugi projekat za koji znam da je investitor predvideo lokaciju kontejnera ispod nečijeg prozora. Ne znam kome to padne na pamet da ima smisla. Kontejneri su inače uvek odaljeni od stambenih objekata bar nekoliko metara.

Ja da sam kupio stan po 3600 kvadrat i da mi investitor stavi kontejnere ispred prozora, haos bih mu napravio.

Delom je to uslovljeno od strane Čistoće i njihovih lokacijskih uslova, neće da gube vreme pri odnošenju smeća da se zavlače u prostorije i sl.

Delom je to uslovljeno od strane Čistoće i njihovih lokacijskih uslova, neće da gube vreme pri odnošenju smeća da se zavlače u prostorije i sl.
Gle cuda... Ne smeta im da se zavlace po BNV i zato tamo ne leti djubre po ulicama, a u ostatku grada pa i novim kompleksima leti, sto zbog prepunih kontejnera, sto zbog preturanja po kontejnerima od nasih sugradjana, sto zbog prakse da se kontejneri drze otvoreni pa onda manjji vetar i eto ga... To je stvarno ozbiljan problem Beograda, da ne govorim o ljudima ciji stanovi su iznad kontejnera.

Za ovo drugo se slazemo u potpunosti! Ovo jeste sitnica u moru stvari koje ne funkcionisu ali sam se samo nadovezao na prilozenu sliku, evo sve i da ne smrdi slozicete se bar sa mnom da stanaru na prvom spratu ne moze nikako da bude prijatno da mu je metar ispod stana kontenjer :)
Slažem se, isto sam bila šokirana da su stavili kontejnjere ispod prozora ljudima i sve se nadam da će naći bolje rešenje kada se uradi ulica….

Delom je to uslovljeno od strane Čistoće i njihovih lokacijskih uslova, neće da gube vreme pri odnošenju smeća da se zavlače u prostirije i sl.
Da, ali je je i zakon u vezi sa tim malo retardiran. Zašto bi kontejneri uopšte morali da budu u okviru građevinske parcele? Nema smisla. Na primer, ovde bi kontejneri mogli da budu na prilaznoj ulici iz Jurija Gagarina, bliže Jurija Gagarina i na taj način lepo udaljeni od objekta međutim neko je smislio debilno pravilo po kome investitor mora da postavi kontejnere na građevinsku parcelu.

20240820_175009.jpg
20240820_175003.jpg
20240820_174911.jpg
20240713_203531.jpg
20240820_174825.jpg

Meni se isto jako dopada sve osim slavine u cosku, zar ne bi bilo bolje da je na sredini tj malo vise ka frizidery, ovako mi deluje bas nezgodno, do pola je skoro zagradjena?

Na fotografiji se ne vidi jasno. U pitanju je velika granitna sudopera,komotno je za koriscenje a i dizajn je po zahtevu kupca. Ovo je resenje po mom u drugom stanu
20240518_172316.jpg

Vrh