Šta je novo?

Lasta

Jel ima negde online da se nađe? Znam da je u pitanju kolumna za novine, ali po pravilu te kolumne ili ne mogu uopšte da se nađu ili se treba dobrano pomučiti.​
 
Ne znam, Velikić je te kolumne stavio u knjigu koju sam kupio danas.
Pisao je za NIN, pa probaj tamo možda.
 
Bus star 13 godina u prigradskom saobraćaju
20240510_135659.jpg
 
 
7921 соло бмц које је међу новијим возилима у Ласти већ дуже време у квару.Не чуди ме јер је у Барајеву,можда и најгорем Ластином погону.
 
Велика велика срамота за Ласту Авалу.Господа нису послала возило на последњи полазак из Лазаревца, односно на линији 580 у 21:30 из Лазаревца.Угасили се дабогда мајмуни једни.
 
Сад на последњи 860Л у 22:00 из Лазаревца и хватати последњи 860 у 23:15 из Обреновца.
 
Eво 9095 на 581Е...
Какав ужас да немају шта друго послати од приградских возила на линије и колико је тужно све ово око Ласте.
 
Povodom teške saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila kod Mladenovca, oglasilo se i preduzeće "Lasta".

U saopštenju koje prenosimo u celosti navodi se i sledeće:

Povodom današnjeg događaja - saobraćajne nezgode na auto-putu Beograd-Niš kod Malog Požarevca u kojem je učestvovalo vozilo naše kompanije koje obavlja prevoz putnika na relaciji Mladenovac-Beograd autoputem sa polaskom u 05.25 h (linija 493)", glasi deo saopštenja kojim se oglasilo preduzeće "Lasta" koje vrši prevoz putnika

"Prema informacijama kojima raspolažemo, do saobraćajne nesreće je došlo tako što je putničko vozilo koje se kretalo u smeru Beograd-Mladenovac prešlo u suprotnu traku, i isto je udarilo u naše vozilo. Tom prilikom je vozač putničkog vozila preminuo na licu mesta, a po informacijama sa lica mesta i datih od strane Ministarstva zdravlja RS povređeno je preko 30 putnika, 4 putnika su sa težim povredama.

Navedenom prilikom je teže povređen i naš vozač autobusa, i isti je odvezen u Urgentni centar na dalje lečenje. Na lice mesta nesreće ispred naše kompanije došli su Izvršni direktor za saobraćaj i Izvršni direktor za tehničke poslove.


Ovom prilikom SP LASTA AD BEOGRAD izražava saučešće porodici preminulog vozača putničkog vozila, želimo svim povređenim putnicima iz autobusa brz oporavak, uz napomenu da je naša kompanija spremna da u okviru svojih mogućnosti pruži bilo kakvu potrebnu pomoć putnicima iz navedenog autobusa.

O svim dodatnim informacija vezano za pomenuti saobraćajnu nesreću koje budemo dobili, blagovremeno ćemo obavestiti javnost", zaključuje se u saopštenju.
 
#7500 i #7501 su redovni na Banatu, zamenili su #9306 i #9307 koji su do skoro radili, vidim da su povuceni iz saobracaja vec duze vreme.
 
Vrh