Šta je novo?

Lasta

а онда бих сј***о град и Ариву тако што бих, преко Ласте, покуповао и мале превознике :)
Шта имаш против малих превозника?
 
немам ништа. рекао сам ти, да сј***м град и Ариву, јер су лоше поставили цео тендер за приватне превознике. и (не)одржавање бусева код неких превозника
 
#77252 na Novogodisnjoj voznji :D

lGGwiur.jpg


63ps1Td.jpg


jmPxt5X.jpg
 
Видео сам га у четвртак увече како скреће из Кнеза Милоша код Скупштине. :cool:
 
Meni je zao njihovih IK-206 sto su napustili gradski, svakako i Neobusa, ali prvenstveno 206ica..
 
ИК206 је топ аутобус али дефинитивно не за градске линије
 
Lasta je preuzela ceo gradski linijski prevoz u Valjevu,umesto privatnika.Od prvog januara na ulicama su crveni autobusi Laste sa BG tablicama i serijskim brojevima verovatno povuceni iz BG.Solidno su ocuvani kao novi :)

Evo jedan od njih slikao danas
 
„Ласта" вози Ваљевце


После 16 година превоз путника у градском и приградградском саобраћају на територији града Ваљева од 1. јануара обављаће само један превозник.На градским улицама више неће бити аутобуса „Европе буса", јер је након спроведене јавне набавке овај посао у наредних 10 година добило саобраћајно предузеће „Ласта" из Београда.
Ласта је преузела и три градске линије и једну приградску за Дивчибаре на којима су до сада саобраћали аутобуси „Европе бус". Тако ће аутобуси „Ласте" од сада саобраћати на 24 линије у градском и приградском саобраћajy по већ раније утврђеном реду вожње који се неће мењати. Александар Плећић, шеф саобраћајног предузећа „Ласта" у Ваљеву, каже да је у протеклом периоду обновљен возни парк и да су аутобуси који ће превозити Ваљевце стари између две и три године.Пpeмa његовим речима, цене карата у градском и приградском саобраћају које су на снази од 2012. године неће се мењати. Цена карте за појединачне вожње у градском превозу је 60 динара.Карта за ученике је 1.800 динара и 2.400 динара за запослене на месечном нивоу.Особе старије од б5 година и даље ћe бити ослобођене осим радним данима у периоду од 6 до 8 часова када ћe морати да плате возну карту, што је наведено у уговору са градом. Поред тога потребно је да дођу у просторије туристичке организације на станици „Ласте" и преузму пензионерску легитимацију за бесплатну вожњу. За издавање легитимације неопходно је да понесу једну фотографију и уплату од 30 динара. Новина је и да путници имају могућност куповине дневне карте за вожњу чија је цена у првој зони 150 динара, у другој 180 и у трећој зони 250 динара. То је нова повољност за путнике, а постоји могућност увођења карата на временско ограничење, али ћемо најпре проценити какво ћe бити интересовање за коришћење дневних карата каже Плећић. На основу уговора о јавно приватном партнерству у обављању комуналне делатносги градског и приградског превоза путника на територији града Ваљева процењена вредност ове јавне набавке је 1,3 милијарде динара са порезом на додату вредност у периоду од наредних десет година. Како је прецизирано уговором између града Ваљева и саобраћајног предузећа „Ласта" исплата средстава обавићe се из градског буџета на месечном нивоу по испостављеном извештају преаозника. У буџету за 2020 годину за ове намене предвиђен је 31 милион динара.

извор:Напред
 
Jos jedna nova "Valjevska" Lasta,ima i broj linije i grb Beograda pa se malo i Valjevci osecaju "Beogradski".
Zna li neko na kojoj liniji je saobraćao ovaj Lastin bus u Beogradu pre nego što je povučen za Valjevo.


 
Vrv u Niš pošto je tender ovih dana a 1.02 će odrediti prevoznika.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=697486#p697486:3c850axd je napisao(la):
trialin » Sub Jan 11, 2020 12:27 pm[/url]":3c850axd]Jel i ova iz Mladenovca malo je stariji tip?
Ovo je nov sor, najmladji u lasti, i bio je u Sopotu
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=697609#p697609:260f1d1j je napisao(la):
Jolinger » 11 Jan 2020 07:39 pm[/url]":260f1d1j]

moze li neko da mi objasni ove tri nalepnice sa razlicitim ogranicenjima?
 
Sad su svakako besmislene, jer nisu obavezne.
100 - autoput
80 - ostali u međugradskom saobraćaju
50 u gradskom.
 
Vrh