Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

@Wolf1994 da li ste sada potpisivali zapisnik o primopredaji ili je neki drugi dokument u pitanju?
Po samom ugovoru nije moguce odraditi primopredaju pre:
1. Isplate cene celokupne investitoru
2. Gotovog tehnickog prijema
3. Zavrsetka objekta

Mozda samo hvataju beleske da bi ubrzali primopredaju, nemate obavezu da potpisujete ikakav zapisnik o primopredaji sada
Evo i iz samog ugovora:

Примопредаја Непокретности ће бити извршена након
завршетка изградње објекта,
изласка Комисије за технички преглед и пријем објекта
и исплате укупне купопродајне цене од стране Купца .

О дану одређеном за примопредају Продавац ће обавестити Купца најкасније 7 дана пре примопредаје.

Bio do stana. Kako sam i pretpostavio, samo su želeli da se pregleda od strane kupca i daju primedbe (ukoliko ih ima) koje se mogu ispraviti odmah.
Naravno, napomenuli su da i kasnije ako se nešto uoči nakon useljenja, može se prijaviti (neke stvari je nemoguće videti na prvi pogled).
Generalno utisak mi je da je pozitivan, deluje dobro odrađeno.
Kako ti deluje unutrasnjost zgrade ulaz/hodnici/liftovi?

Po samom ugovoru nije moguce odraditi primopredaju pre:
1. Isplate cene celokupne investitoru
2. Gotovog tehnickog prijema
3. Zavrsetka objekta

Mozda samo hvataju beleske da bi ubrzali primopredaju, nemate obavezu da potpisujete ikakav zapisnik o primopredaji sada
Evo i iz samog ugovora:
U tom slucaju je bas pohvalno sto zele da se ovaj period cekanja na prikljucke iskoristi za korekcije.

Pretpostavljam da žele što pre da krenu sa otklanjanjem nepravilnosti, a ne da čekaju komunalnu infrastrukturu pa tek onda da primaju primedbe tokom primopredaje. Po meni pohvalno jer su proaktivni i već sad mogu da se otklone neki nedostaci,a ne da se čeka otklanjanje nakon primopredaje i koče ostali majstori i opremanje stana.

Kako ti deluje unutrasnjost zgrade ulaz/hodnici/liftovi?
iskreno bolje nego što sam i očekivao. Puno je radnika u zgradi i deluje i da će hodnike brzo privesi kraju.
Video sam i dosta čistačica, pretpostavljam da sređuju stanove koji su gotovi.
E sad naravno, sve će dalje zavisiti od mogućnosti priključaka..

IMG_20250820_185954.jpg

Pretpostavljam da žele što pre da krenu sa otklanjanjem nepravilnosti, a ne da čekaju komunalnu infrastrukturu pa tek onda da primaju primedbe tokom primopredaje. Po meni pohvalno jer su proaktivni i već sad mogu da se otklone neki nedostaci,a ne da se čeka otklanjanje nakon primopredaje i koče ostali majstori i opremanje stana.
Slazem se, jos jedan + za gredu, prvi je bio sto su se pojavili transparentno ovde na forumu. Stvarno vam svima zelim da budete zadovoljni, lepo bi bilo da cujemo pozitivne utiske🙂 mada stvarno stanje ce se znati verujem tek za pola godine - godinu od useljenja (ovo kazem zbog iskustva sa lastavicama😐).

Slazem se, jos jedan + za gredu, prvi je bio sto su se pojavili transparentno ovde na forumu. Stvarno vam svima zelim da budete zadovoljni, lepo bi bilo da cujemo pozitivne utiske🙂 mada stvarno stanje ce se znati verujem tek za pola godine - godinu od useljenja (ovo kazem zbog iskustva sa lastavicama😐).
Recite nam kakvo je iskustvo bilo sa Lastavicama?

Pa pise tamo na temi, posle prve jace oluje/vetra terasa se malo raspadne

Da dodam da mi je zao, delovalo je neposredno nakon useljenja da su ljudi manje vise zadovoljni

Samo da napisem brzinske utiske od gledanja:

1. Stan je nadmasio moja ocekivanja, jedno je papir i ideja u glavi a drugo je uzivo, osvetljen je sjajno i prozori su mnogo dobri
  2. Zvucna izolacija je sjajna kada su zatvoreni prozori, oko nas majstori i masine i sa zatvorenom terasom i prozorima buka od radova je ekstremno prigusena
  3. Lajsne su zeznuli skoro sve u stanu, mada su mi naknadno rekli da oko mog stana ima jos posla da se zavrsi
  4. Devojka i ja imamo malo zabrinutost oko samog parketa i izvedbe, kacim kasnije slike pa mogu i drugi ljudi da procene
  5. Premerili smo ceo stan sa laserskim metrom, odstupanja je bilo na par mesta u rangu 1cm, sve u svemu moze biti i do mog merenja da nije savrseno. Najvece odstupanje je bilo 1.5cm na jednom zidu, ali je drugi onda bio u plusu 1cm pa je konacna kvadratura ista manje vise
  6. Ulazna vrata brava mora da se menja, ne znam kako su iz Bosala momci montirali zardjalu bravu :/
  7. Videcemo kako ce se ventilacija pokazati, meni ne obecava (kuhinja)

Kacicu u 2 posta slike, prvo slike bez mana a onda odvojeno slike mana, samo da zavrsim danas sa sastancima i obavezama ;)

Slike u nastavku, stavio sam u spoiler jer ima dosta slika pa da ne bude ogroman post.

20250821_121853.jpg

20250821_121817 copy.jpg

20250821_121833.jpg

20250821_121900.jpg
20250821_121912.jpg

20250821_121916.jpg
20250821_121919.jpg
20250821_121931.jpg
20250821_121939.jpg
20250821_121948.jpg

20250821_121959.jpg
20250821_122004.jpg

20250821_122012.jpg
20250821_122017.jpg

20250821_122021.jpg

20250821_122026.jpg

20250821_122031.jpg
20250821_122037.jpg

Prilozi

• 20250821_124149.jpg
    20250821_124149.jpg
    20,6 KB · Pregleda: 184
U nastavku su nedostaci koje sam slikao i koje sam im zapisao da srede.
NAPOMENA: rekli su nam nakon gledanja da je nas stan jedan od onih koji jos nisu skroz sredili, pa da su svesni nekih napomenutih propusta vec.

Ali kacim ovo radi transparentnosti da ljudi obrate paznju tokom primopredaje ili svog obilaska.

DRUGA NAPOMENA: Treba imati u vidu da ovo nije primopredaja vec dobra volja Grede, sto je za svaku pohvalu.

Sada kada smo to otkacili, u nastavku slike stvari na koje sam im skrenuo paznju.

Vrata, brava zardjala
20250821_125527.jpg
20250821_125556.jpg

Terasa, umazana / okrnjena na par mesta
20250821_124736.jpg

20250821_124728.jpg

Lajsne, dosta njih ima probleme sa prelazima ili stokovima itd...

20250821_123933.jpg

20250821_123940.jpg
20250821_124155.jpg

20250821_124159.jpg

20250821_124204.jpg

20250821_124207.jpg

Uticnice, problematicno sa zidom malo...
20250821_123918.jpg

Rucka malo izgrebana
20250821_124052.jpg

Parket, razmaci i spojevi nas malo brinu, receno nam je da je uradjena zastita ali smo malo skepticni da jeste:
20250821_124308.jpg
20250821_124302.jpg

20250821_124251.jpg

Kuhinja, prelazi i lajsne nisu odradjene ili nisu odradjene kako treba

20250821_124008.jpg

20250821_124025.jpg

Ulazna vrata generalno nisu zavrsena, pa tu ima jos nedostataka oko praga i same spoljasnosti, pa ne kacim jer nema potrebe.
Sto se tice plocica, kupatila, terase, prozora i radijatora nismo primetili nedostatke osim ovih iznad.

Poslednja izmena:
Svaka čast @Extroniks na iscrpnom izveštaju. Meni definitivno deluje da je sve vrlo dobro osmišljeno, takođe "zagaranotovani" pogled koji imate sa terase je stvarno odličan, pogotovo ako se ispoštuje priča sa parkom, to je recimo meni onako zapalo za oko + vrlo nisko postavljeni prozori u sobama, deluje mi da su prozori na visini od 30cm od poda.

Zanima me kakva je završna obrada u stanovima za koje Greda smatra da su skroz gotovi, ovo je naravno sve rešivo što ste pronašli ali mi jeste ipak odalo utisak da postoje određeni izazovi sa kvalitetom. Videćemo svakako kako ćemo mi proći u Airport Gardenu.

Pogled iz spavace na buduci park je stvarno super. Prozori lepi samo kad je vec parapet tako nizak zasto i prozori nisu jos veci tj. da idu sto vise ka plafonu, cini mi se da tu ima dosta mesta.

Pogled iz spavace na buduci park je stvarno super. Prozori lepi samo kad je vec parapet tako nizak zasto i prozori nisu jos veci tj. da idu sto vise ka plafonu, cini mi se da tu ima dosta mesta.
Uzivo je prilicno dobar efekat, posebno za nas koji nismo 2 metra :D
Iskreno ne znam za druge ali ja sam veoma zadovoljan sa ovim stanom i jedva cekam da se uselim u isti, samo da se ispeglaju ove sitnice, da zavrsim kredit (nadam se do kraja meseca) i da se prikljucimo na infrastrukturu :)

Moram da pohvalim isto mlade momke sa gradilista, pa ako neko iz Grede bude citao moje komentare da znaju da su momci izuzetno ljubazni i profesionalni.

Malo jesu cudni ovi prozori, blizi su podu nego plafonu.
Trebalo je obrnuto, ali OK ako su vlasnici zadovoljni ko smo mi da zakeramo :)

Stvarno deluje jako lepo, ako bih tražila dlaku u jajetu :) meni je iskr. malo čuda ova braon boja koju su odabrali za stolariju, ko da je ubačeni element iz 80tih😁 ali nećemo tražiti dlaku u jajetu naravno. Od nedostataka mene najviše čude prelazi/lajsne i utičnice, baš mi deluje nekako skarabudženo, amaterski da tako kažem, ali moguće da je to deo koji je još uvek nezavršen, ne verujem da bi tako ostavili do primopredaje čak i da nije bilo ovog gledanja. U svakom slučaju, sjajno, drago mi je što si zadovoljan!

Stvarno deluje jako lepo, ako bih tražila dlaku u jajetu :) meni je iskr. malo čuda ova braon boja koju su odabrali za stolariju, ko da je ubačeni element iz 80tih😁 ali nećemo tražiti dlaku u jajetu naravno
Stolarija je od Gredine sestra firme Gremet, kada sam isao na njihov sajt imaju fazon 3 ili 4 modela samo za alu drvo, pa mislim da je to faktor

I ja se slazem da je moglo to biti bolje u smislu uparivanja sa parketom no dobro ;)

Od nedostataka mene najviše čude prelazi/lajsne i utičnice, baš mi deluje nekako skarabudženo, amaterski da tako kažem, ali moguće da je to deo koji je još uvek nezavršen, ne verujem da bi tako ostavili do primopredaje čak i da nije bilo ovog gledanja
Da, rekli su mi momci da stan jos nije zavrsen, tako da ocekujem da ce vecinu stvari da rese do tada, svakako sam zadovoljan :)

@Extroniks super ti je stan. Osvetljen i prostran! Moj savet ti je da kod konacne primopredaje parket gledas bukvalno dasku po dasku, nezasticen je a majstori ce jos doradjivati stan pa su moguca nenamerna ostecenja (iz iskustva pricam). Videces sve lepo kad ociste stan za preuzimanje kljuceva

Da su prozori postavljeni vise vizuelno bi plafon izgledao visi, ali ti je ovako lepsi pogled :) ciscenje ovog spoljnog zastitnog stajkla nece biti zabavno, ali to je cena koju placas za fantastican pogled :)

Koliko su inace visoki plafoni? I napisao si gore da imas sumnje u vezi kuhinjske ventilacije, sto? I gde je postavljena spoljna jedinica klima, na terasi ili?

@Extroniks super ti je stan. Osvetljen i prostran! Moj savet ti je da kod konacne primopredaje parket gledas bukvalno dasku po dasku, nezasticen je a majstori ce jos doradjivati stan pa su moguca nenamerna ostecenja (iz iskustva pricam). Videces sve lepo kad ociste stan za preuzimanje kljuceva
Naravno, ici ce vise nas da gleda za greske ;)

Da su prozori postavljeni vise vizuelno bi plafon izgledao visi, ali ti je ovako lepsi pogled :) ciscenje ovog spoljnog zastitnog stajkla nece biti zabavno, ali to je cena koju placas za fantastican pogled :)
Meni se bas svidja sto je nizak parapet, da se ja pitam isli bi od poda do plafona ;)
Ono sto jeste nezgodno je sto zastitni panel stakleni ne ide skroz do poda vec ima razmak jedno mozda 20cm, sasvim dovoljno da macka ili neki drugi ljubimac tu prodju sto znaci dodatan oprez sa time:
Screenshot 2025-08-22 at 15.03.54.png

Koliko su inace visoki plafoni? I napisao si gore da imas sumnje u vezi kuhinjske ventilacije, sto? I gde je postavljena spoljna jedinica klima, na terasi ili?
Plafoni su 2.76m, spoljna jedinica je na terasi, evo bolje slike (imao sam samo u video snimku pa sam uhvatio sada screenshot iz njega):
Screenshot 2025-08-22 at 14.59.24.png

Sto se tice kuhinje, nisam skapirao izlaz za respirator da li postoji ili je samo ovo cudo ventilacija:
Screenshot 2025-08-22 at 15.01.28.png

Postoji i neki blago prekriven deo u kuhinji ali ne izgleda dovoljno za ventilaciju da je, ne znam sta je a iskreno zaboravio sam da pitam momke.

Vrh