Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Iz lokacijskih uslova:

Услови за слободне и зелене површине: Проценат слободних и зелених површина на парцели јемин. 70%. Минимални проценат зелених површина у директном контакту са тлом је 40%. У оквируслободних и зелених површина пројектовати дечија игралишта и простор за рекреацију на порознимподлогама (трава, плута, пиљевина, песак...). Планирати озелењавање декоративним формама дрвећаи шибља, перенским засадима и нижим формама жбуња, као и изабором садног материјала који јеотпоран на негативне услове средине, загађен ваздух, нуспродукте издувних гасова и различитемикроклиматске услове. Формирати затрављене површине, као и стазе, степеништа и одморишта одквалитетних и декоративних материјала. Планирати улични мобилијар (осветљење, клупе, корпе заотпатке, држаче за бицикле).

Procenat zelenih povrsina u direktnom kontaktu sa tlom okolnih projekata:

1. Airport Garden: 15%
  2. Mazda / Terminal 10: 15%
  3. Buduci projekat pored Mazde: 15%
  4. Pupinova Palata: 15%
  5. Kvart 64: 40%
  6. Projekat iza Kvart64: 40%

Tako da ce i ovaj novi projekat zapravo imati park / zelenilo, podrzavam :)

Kad kazete ‘iza’ kvarta 64, jel mislite prema Tosinom bubaru ili vise tamo ka Rodi (iza lamele c)?

Kad kazu zelenilo misle na parce trave do ulice ili tako nesto

Iz lokacijskih uslova:

To je zato što se prva četiri projekta nalaze u blokovima koji su PDR-om zonirani kao mešoviti gradski centri, dok se Kvart 64 i novi Grand Star projekat nalaze u bloku koji je zoniran kao zona višeporodičnog stanovanja. Blok ispod Kvarta 64 prema Jurija Gagarina gde se sada nalazi kostur hale FOB-a takođe pripada istoj zoni kao i Kvart 64 i novi Grand Star projekat, tako da i za budući projekat na tom mestu važe isti uslovi, 40% zelenila u direktnom kontaktu sa zemljom. Naravno, ukoliko investitor ne uspe da političkim uticajem izboksuje promenu PDR-a, pošto sam nešto načuo da je glavni razlog zašto gradnja na toj parceli još nije počela je isplativost za investitora, to jest ne može da zaradi koliko bi želeo...

SCR-20250826-nmwy.jpeg

Govorite o ovoj parceli? Ako bude tako za zelenu povrsinu, super. Da li se zna sta ce biti sa parcelom iznad zaokruzene, 2906/27?

I dalje najvise bode oci ove tri poslovne zgradice 2906/18,19,20 - steta inace bi kraj bio bas lepsi...

Pogledajte prilog 249593
Govorite o ovoj parceli? Ako bude tako za zelenu povrsinu, super. Da li se zna sta ce biti sa parcelom iznad zaokruzene, 2906/27?

I dalje najvise bode oci ove tri poslovne zgradice 2906/18,19,20 - steta inace bi kraj bio bas lepsi...
Tako je, diskusija u poslednjih nekoliko postova se odnosi na tu parcelu 2906/58 za koju je Grand Star dobio lokacijske uslove pre neki dan. Ovo što sam ja pomenuo da se nalazi u istoj zoni je parcela 2906/45.
I ova hala na 2906/27 i ove poslovne zgrade na 2906/18, 2906/19 i 2906/20 su sazidane bez dozvole i naknadno legalizovane, tako da tako je kako je. Prostor gde se nalaze ove poslovne zgrade ušao je u PDR kao zona komercijalnih sadržaja, dok se ova parcela sa halom nalazi u istoj zoni mešovitih gradskih centara sa Savadom 3, tako da tu postoji mogućnost da nikne još jedna stambena zgrada.

Naravno, ukoliko investitor ne uspe da političkim uticajem izboksuje promenu PDR-a, pošto sam nešto načuo da je glavni razlog zašto gradnja na toj parceli još nije počela je isplativost za investitora, to jest ne može da zaradi koliko bi želeo...
To bi se bas zacudio, sa obzirom da je PDR za blok 64 bas svez, mislim da se tu ceka nesto drugo

Svakako je isplativo jer su parcele placene malo iz mog secanja nekog, da nije isplativo ne bi se ni Kvart64 gradio

Moguce da se ceka pocetak green line-a da digne cenu celom bloku

Iz lokacijskih uslova:

Deca iz svih zgrada će dolaziti u kvart park. Lepo će se upoznavati i družiti...

Drage komšije,
Da li je neko možda radio izmeštanje ventilacionog odvoda na koji je potrebno da se kači aspirator? Ovo pitanje se odnosi konkretno na vertikalu stanova lamele A koji gledaju ka Mazdi te imaju oko 85 m2 (trospobni stanovi).
Meni je rečeno da izmeštanje nije moguće. Izmeštanje sam mislio da uradim na istom zidu (dakle gde je i predviđeno samo na strani kuhinje). Zanima me da li neko ima drugačija iskustva?
Naravno ako izmeštanje stvarno nije moguće onda ima i drugih rešenja.

1756229221185.png

Drage komšije,
Da li je neko možda radio izmeštanje ventilacionog odvoda na koji je potrebno da se kači aspirator? Ovo pitanje se odnosi konkretno na vertikalu stanova lamele A koji gledaju ka Mazdi te imaju oko 85 m2 (trospobni stanovi).
Meni je rečeno da izmeštanje nije moguće. Izmeštanje sam mislio da uradim na istom zidu (dakle gde je i predviđeno samo na strani kuhinje). Zanima me da li neko ima drugačija iskustva?
Naravno ako izmeštanje stvarno nije moguće onda ima i drugih rešenja.

Pogledajte prilog 249620
Kako mislite da ga izmestite, on ide celom vertikalom kroz sve etaže? Ako mislite na priključak, on bi trebao da može na drugom mestu da se izbuši.

Kako mislite da ga izmestite, on ide celom vertikalom kroz sve etaže?
Mislim da rupu, na slici koju sam stavio u prilog otvor se nalazi iznad utičnica u visini plafona. Ono šta sam planirao pa se raspitao da li je moguće jeste da se otvor izmesti na desnu stranu od utičnica, dakle do elemtenta. Ali razumem da nije izvodljivo.

Mislim da rupu, na slici koju sam stavio u prilog otvor se nalazi iznad utičnica u visini plafona. Ono šta sam planirao pa se raspitao da li je moguće jeste da se otvor izmesti na desnu stranu od utičnica, dakle do elemtenta. Ali razumem da nije izvodljivo.
Ako vam je ovako pa hoćete desno, trebalo bi da može. Ali najbolje pitati momke sa gradilišta kakav je kanal.

Prilozi

• Screenshot_20250826_195441.jpg
    Screenshot_20250826_195441.jpg
    35,8 KB · Pregleda: 45
Ako vam je ovako pa hoćete desno, trebalo bi da može. Ali najbolje pitati momke sa gradilišta kakav je kanal.
Ovo je slika koju imam na kojoj može da se vidi lokacija postojećeg otvora za aspirator, malo je mutna ali mislim da može da se shvati suština.
Plan je da se otvor napravi desno od trenutnog, dakle prema kantama crvenim na tom bočnom zidu od dimnjaka na kojem je trenutno otvor.
1756231515115.jpeg

Ovo je slika koju imam na kojoj može da se vidi lokacija postojećeg otvora za aspirator, malo je mutna ali mislim da može da se shvati suština.
Plan je da se otvor napravi desno od trenutnog, dakle prema kantama crvenim na tom bočnom zidu od dimnjaka na kojem je trenutno otvor.
Pogledajte prilog 249623
Deluje nezgodno mesto, malo je udaljen kanal, pa nisam sigurna šta je tamo desno. Ako ne bude moglo, spustite plafon do tog dela...

To je zato što se prva četiri projekta nalaze u blokovima koji su PDR-om zonirani kao mešoviti gradski centri, dok se Kvart 64 i novi Grand Star projekat nalaze u bloku koji je zoniran kao zona višeporodičnog stanovanja. Blok ispod Kvarta 64 prema Jurija Gagarina gde se sada nalazi kostur hale FOB-a takođe pripada istoj zoni kao i Kvart 64 i novi Grand Star projekat, tako da i za budući projekat na tom mestu važe isti uslovi, 40% zelenila u direktnom kontaktu sa zemljom. Naravno, ukoliko investitor ne uspe da političkim uticajem izboksuje promenu PDR-a, pošto sam nešto načuo da je glavni razlog zašto gradnja na toj parceli još nije počela je isplativost za investitora, to jest ne može da zaradi koliko bi želeo...
Nadam se da će ostati tako sa zelenilom

A ko je tu investitor? I kakav objekat se planira...pretpostavljam stambeni
(na mestu gde je FOB)

Nadam se da će ostati tako sa zelenilom

A ko je tu investitor? I kakav objekat se planira...pretpostavljam stambeni
(na mestu gde je FOB)
Ne zna se ništa o tome kakav je objekat planiran, niti je bio nekakav urbanistički projekat na javnom uvidu, niti je investitor podnosio zahtev za lokacijske uslove. Vlasnik parcele je firma Toriox, iza koje stoje Karići i/ili neki Rusi/Belorusi, zemljište su kupili na aukciji za 43 miliona eura, što dođe oko 59 hiljada eura po aru.

Vrh