Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Mislim da je @Extroniks vrlo realan u svojoj proceni. Geda/GrandStar neće uraditi više od onoga što je njihova obaveza, pogotovo što prodaja ide. Isto važi i za Airport Garden. Iz perspektive svih investitora: bile te ruine tu ili ne, mi prodašmo stanove.

E sad ako su buduće komšije dokone da se angažuju, mogli bismo se skupiti i pokrenuti dijalog sa investitorima u okolini da se makar ovaj najgori deo ukloni uz odobrenje vlasnika parcele.
Videcemo, dok se sve izgradi u sledece 2 godine mozda i krene rusenje ovoga, ali ako se po meni usele Terminal 10, Kvart64 i Airport Garden a nema pomaka ima smisla probati stupiti u kontakt sa investitorima u okolini i videti koliko je tesko ukloniti te objekte cisto bezbednosti radi i radi lepseg kraja, pa kada hoce neka grade...

Današnje.
IMG_3359.jpeg
IMG_3360.jpeg
IMG_3361.jpeg
IMG_3362.jpeg
IMG_3363.jpeg
IMG_3364.jpeg
IMG_3365.jpeg
IMG_3366.jpeg
IMG_3374.jpeg
IMG_3375.jpeg
IMG_3376.jpeg
IMG_3373.jpeg
IMG_3372.jpeg
IMG_3370.jpeg
IMG_3367.jpeg
IMG_3368.jpeg
IMG_3371.jpeg
IMG_3369.jpeg
IMG_3378.jpeg
IMG_3380.jpeg

Poslednja izmena:
Poštovani budući stanari,

Ako sam dobro pročitao u komentarima, dobijamo klimu u svakom stanu? Koliko je moguće uticati na poziciju same klime u stanu (unutrašnjeg elementa) ili to sve zavisi od investitora i gde njemu odgovara da je stavi? Hvala

Poštovani budući stanari,

Ako sam dobro pročitao u komentarima, dobijamo klimu u svakom stanu? Koliko je moguće uticati na poziciju same klime u stanu (unutrašnjeg elementa) ili to sve zavisi od investitora i gde njemu odgovara da je stavi? Hvala
Nacrtano je na svim stanovima gde ce unutrasnje i spoljasnje jedinice biti.

Evo neki nasumicni stan cisto da ilustrujem:
Screenshot 2025-07-07 at 14.53.24.png

Crvenom bojom ti je oznaceno gde su jedinice klime (spoljna i unutrasnje), u pitanju su ovi crveni pravougaonici u dnevnoj i spavacoj sobi + terasi.

U nasem stanu (A lamela) unutrasnje jedinice nisu tamo gdje su bile ucrtane, vec na poziciji najblizoj vanjskoj jedinici.

U nasem stanu (A lamela) unutrasnje jedinice nisu tamo gdje su bile ucrtane, vec na poziciji najblizoj vanjskoj jedinici.
Tako je. Imam fotku krajem aprila, baš za ovaj tip stana sa prethodnog posta. Na fotografiji je soba, a sa druge strane zida u dnevnoj je klima iznad radijatora kačena na fasadni zid, dakle da duva prema dnevnoj i kuhinji.
IMG_20250423_132508.jpg

Pozdrav, da li može da mi potvrdi neko ko je već uzeo stan u Kvart64, da je obavezno da garažno mesto ide na odvojeni predugovor od stana? Pošto sam tu informaciju dobio a znam da nije nužno praksa, već da mogu da budu na istom predugovoru i ugovoru sa naznačenim različitim PDV stopama.

Me
Pozdrav, da li može da mi potvrdi neko ko je već uzeo stan u Kvart64, da je obavezno da garažno mesto ide na odvojeni predugovor od stana? Pošto sam tu informaciju dobio a znam da nije nužno praksa, već da mogu da budu na istom predugovoru i ugovoru sa naznačenim različitim PDV stopama.
Meni je predstavnik prodaje u Gredi rekao da garažno mesto mora ići na poseban predugovor, pa sam tako i uradila. Međutim, kasnije su mi u banci rekli da to nije neophodno, što sam prenela i Gredi. Rekli su da su prvobitno mislili da mora zbog procedure sa stambenim kreditom. Ako tebi više odgovara da stan i garaža budu na istom predugovoru, slobodno traži. Bar to nije nikakav ustupak sa njihove strane. :)

Me

Meni je predstavnik prodaje u Gredi rekao da garažno mesto mora ići na poseban predugovor, pa sam tako i uradila. Međutim, kasnije su mi u banci rekli da to nije neophodno, što sam prenela i Gredi. Rekli su da su prvobitno mislili da mora zbog procedure sa stambenim kreditom. Ako tebi više odgovara da stan i garaža budu na istom predugovoru, slobodno traži. Bar to nije nikakav ustupak sa njihove strane. :)
Hvala. To sam i mislio, mada za sada tvrde da mora na odvojenim. Verovatno kako ne bi ušao u kreditnu partiju već bio naplaćen bržom dinamikom. Pričao sam sa prijateljicom koja radi ugovore u banci za kredite i tvrdi da je najnormalnija praksa da i garažno mesto bude u istom predugovoru/ugovoru i uđe cenom u kredit.

Grandstar napravio zahtev za Lokacijske uslove za plac 2906/58, tj plac koji se nalazi iza treće faze. Ako kreću u izgradnju to znači da će raščistiti ostatke hale, tako da će kraj biti lepši.

1752227679365.png

Poslednja izmena:
Grandstar napravio zahtev za Lokacijske uslove za plac 2906/58, tj plac koji se nalazi iza treće faze. Ako kreću u izgradnju to znači da će raščistiti ostatke hale, tako da će kraj biti lepši.

Pogledajte prilog 244353
Kada smo bili u Grand Staru pre par meseci rekli su nam da iza trece faze kvarta 64 planiraju jos jedan kompleks u obliku cirilicnog slova P, koji ce biti useljiv krajem naredne godine, dakle kada i treca faza kvarta 64. Otprilike lamela F bi trebalo da gleda na dvoriste tog novog kompleksa.

Zvali su me danas iz Grede da mi jave da su obavili konacno merenje stana, u plusu sam skoro pola m2 u odnosu na projektovanu povrsinu, sto svakako je lepo (da nije manjak).
Cena se koriguje u skladu sa time.

Sledece nedelje idemo da potpisemo ugovor i da krenem u postupak za kredit, kazu da su presli "odavno" 80% izgradjenosti, nego su samo kasnili sa par vertikala sa sklanjanjem skela jer nisu terase bili zavrsili.
Pitao sam sto mi nisu javili za 80% izgradjenosti, rekli su da svakako bez konacnih mera koje su tek danas dobili ne bi mogli da potpisemo ugovor i da krenem u postupak sa kreditom pa zato :)

Ocekuju i dalje zavrsenje zgrade do kraja meseca, barem mi tako kazu preko telefona, po meni nerealno ali barem da se krene sa postupkom za kredit odmah...

Lepe vesti svakako. 😁

Meni deluje da sama zgrada nece preterano kasniti sa zavrsetkom vec da ce se malo prolongirati useljenje zbog uredjenja okoline tacnije ulica koje je Greda u obavezi da sredi plus prikljucak na komunalnu infrastrukturu. Ali to je sasvim u redu i nije u potpunosti do njih. Videcemo kada ce Airport Garden zavrsiti svoj deo jer koliko sam razumeo oni "vuku" prikljucak iz Omladinskih brigada.

Zvali su me danas iz Grede da mi jave da su obavili konacno merenje stana, u plusu sam skoro pola m2 u odnosu na projektovanu povrsinu, sto svakako je lepo (da nije manjak).

Sledece nedelje idemo da potpisemo ugovor i da krenem u postupak za kredit, kazu da su presli "odavno" 80% izgradjenosti, nego su samo kasnili sa par vertikala sa sklanjanjem skela jer nisu terase bili zavrsili.
Pitao sam sto mi nisu javili za 80% izgradjenosti, rekli su da svakako bez konacnih mera koje su tek danas dobili ne bi mogli da potpisemo ugovor i da krenem u postupak sa kreditom pa zato :)

Ocekuju i dalje zavrsenje zgrade do kraja meseca, barem mi tako kazu preko telefona, po meni nerealno ali barem da se krene sa postupkom za kredit odmah...
Da deluje da će zgrada biti gotova ali da npr garaža i pristup zgradi neće biti gotov do kraja meseca. Juče kad sam prolazio video sam dosta cevi i betonskih konusa za kanalizaciju. Pretpostavljam da čekaju da Airport garden razvuče do kraja infrastrukturu i da se odmah prikače. Ako je verovati građevinskoj dozvoli za radove koje izvodi Airport Garden, oni će razvući sve potrebne komunalije baš do ćoška lamele B.
1752757253096.png

Pozdrav, na koliku kvadraturu ste dobili skoro pola kvadrata? Da li se radi o nekom vecem stanu?

Znači pored svih troškova ljudi treba da računaju u proseku na još 1500€ do 2000€ troška u Kvartu…veselo. Siguran sam da bi Greda platila da je bilo manje ali mislim da 1% tolerancije stvarno treba da bude norma. E sad ako to može kroz kredit da se provuče onda možda i nije toliko strašno.

Znači pored svih troškova ljudi treba da računaju u proseku na još 1500€ do 2000€ troška u Kvartu…veselo. Siguran sam da bi Greda platila da je bilo manje ali mislim da 1% tolerancije stvarno treba da bude norma. E sad ako to može kroz kredit da se provuče onda možda i nije toliko strašno.
Po meni je skroz korektno i da nema tolerancije, ono sto dobijes to placas i to je to.
Kada ima tolerancije veoma retko je na dobit kupca a pricamo o malom totalnom iznosu koji ide i kroz kredit na kraju dana.

Isto to je poznato bilo u startu po predugovoru :)

Kako sam ja primetio iz više primera, kad god investitor daje neki procenat tolerancije, stanovi skoro uvek budu manje kvadrature. Isto tako verujem da su i Gredi znali da će biti veći, pa je i ugovor u skladu sa tim da se plaća svaka razlika. Cilj je naravno da uvek investitor prođe bolje i zaradi više u obe varijante.

Vrh