Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Ne znam da li je neko ranije pokretao temu optičkog interneta. Da li je možda neko bio u komunikaciji sa investitorom? Da li je nekome poznato da li će se uvoditi optički internet. Danas je to neophodno pogotovo za one što rade od kuće.

Ne znam da li je neko ranije pokretao temu optičkog interneta. Da li je možda neko bio u komunikaciji sa investitorom? Da li je nekome poznato da li će se uvoditi optički internet. Danas je to neophodno pogotovo za one što rade od kuće.
Ja koliko se secam iz razgovora bice sprovedena optika za MTS i za SBB u startu.

IMG_6964.jpeg

Prilozi

• IMG_6965.jpeg
    IMG_6965.jpeg
    254,9 KB · Pregleda: 338
  • IMG_6966.jpeg
    IMG_6966.jpeg
    206,1 KB · Pregleda: 312
  • IMG_6967.jpeg
    IMG_6967.jpeg
    86,9 KB · Pregleda: 285
  • IMG_6968.jpeg
    IMG_6968.jpeg
    212,8 KB · Pregleda: 310
Da li je nekom investitor slao obavestenje o pomeranju roka za useljenje?

Zvao sam ih danas ali sam zaboravio da pitam, ali sigurno ce nam stici obavestenje uskoro.
Po meni minimum 3 meseca ce kasniti po mojoj subjektivnoj proceni.
Hvala. Da, to je i moje ocekivanje. Cudno je samo sto smo usli u jul a da nisu ni nagovestili pomeranje roka.

Screenshot 2025-07-03 at 17.23.11.png

Usvojen zahtev za prijavu zavrsetka temelja u fazi 1.
Podnet zahtev za usvajanje zavrsetka faze 1 u konstruktivnom obliku i temelja faze 2

Usvojen zahtev za prijavu zavrsetka temelja u fazi 1.
Podnet zahtev za usvajanje zavrsetka faze 1 u konstruktivnom obliku i temelja faze 2

Jel moze objasnjenje za nas sa jeftinijim ulaznicama sta ovo znaci u praksi? :)

Bas nemam dodirnih tacaka sa gradjevinom i arhitekturom pa kad napisete nesto ovako, deluje ocigledno, ali nemam pojma sta znaci u praksi.

Hvala :)

Jel moze objasnjenje za nas sa jeftinijim ulaznicama sta ovo znaci u praksi? :)

Bas nemam dodirnih tacaka sa gradjevinom i arhitekturom pa kad napisete nesto ovako, deluje ocigledno, ali nemam pojma sta znaci u praksi.

Hvala :)
U principu birokratija ali koja se moze pokrenuti tek kada je objekat skoro na 80% zavrsenosti (pricam za fazu 1).
Ako uspem danas da svratim do gradilista pitacu tamo ljude da li imaju procenu kada ce faza 1 biti na 80%

Meseci prolaze, a ni pomaka sa rusenjem okolnih (groznih) starih fabrika….
Da li neko ima neku informaciju?
Hvala

Hvala
Ne zavisi od Grede/Grand Star-a to jer nisu njihove parcele, sa obzirom na politicku situaciju i opadanja gradnje (broj gradjevinskih dozvola i m2 bruto gradnje je u velikom padu) veliko pitanje je da li ce se to rusiti u sledece 2-3 godine.

Ako saznam ista novo javicu naravno.

Šta znači da je veliki pad, 15% u odnosu na prethodnu godinu je veliki pad? Ne razumem se, pa pitam. Sa druge strane, porast je u odnosu na prethodne mesece.

Hvala
Kada sam bio poslednji put ostale su samo ljusture tih zgrada, sve iznutra su cigani rascistili ili ciste.
Nisam ni ja siguran koliko moze da se uradi vise od toga.

Ali ovaj problem se tice velikog broja ljudi (direktno kvart64 i Airport Garden) tako da nadam se da ce se naci neko pametan sa dobrom idejom.

Mislim da je @Extroniks vrlo realan u svojoj proceni. Geda/GrandStar neće uraditi više od onoga što je njihova obaveza, pogotovo što prodaja ide. Isto važi i za Airport Garden. Iz perspektive svih investitora: bile te ruine tu ili ne, mi prodašmo stanove.

E sad ako su buduće komšije dokone da se angažuju, mogli bismo se skupiti i pokrenuti dijalog sa investitorima u okolini da se makar ovaj najgori deo ukloni uz odobrenje vlasnika parcele.

Zar za parcela 2906/45 Grand Stara nema pravo na koriscenje?

Poslednja izmena:
Istrazio sam malo, ne znam jel mi filter najbolji, zgrade, novogradnja, Beograd, ali sigurno je uporediv. Po ovome, ja taj pad ne vidim.

Screenshot 2025-07-04 at 13.44.04.png

Istrazio sam malo, ne znam jel mi filter najbolji, zgrade, novogradnja, Beograd, ali sigurno je uporediv. Po ovome, ja taj pad ne vidim.

Pogledajte prilog 243590

Vodio sam se ovim, broj kvadrata je zestoko manji

Vodio sam se ovim, broj kvadrata je zestoko manji
Ima tu raznih merila... Ovaj moj izvestaj po jednom mesecu je suvise uzak, ne moze biti verodostojan. Treba uzeti vise kriterijuma u obzir da bi se dobili verodostojni podaci.

Inace, informacije koje se citaju sa portala, svih, uzimam sa velikom dozom rezerve. Vise volim sam da kreiram informaciju.

Ima tu raznih merila... Ovaj moj izvestaj po jednom mesecu je suvise uzak, ne moze biti verodostojan. Treba uzeti vise kriterijuma u obzir da bi se dobili verodostojni podaci.

Inace, informacije koje se citaju sa portala, svih, uzimam sa velikom dozom rezerve. Vise volim sam da kreiram informaciju.
To stoji, ali subjektivni osecaj mi jeste da je usporila gradnja.

Imali smo i fin pad gledajuci BDP od gradjevinskog sektora.

Sa gradilista kazu da bi trebalo do kraja jula biti 80%, za dalje cemo videti, javice nam Greda vec, ali kasnjenja su ocigledna.
Sto se tice ostava, dobar deo njih jos nije sazidan / zavrsen. Neke ostave su pod kosinama pa imajte to na umu, a neka su vezana za odredjena parking mesta i uslovljena su kupovinom tih parking mesta do samih ostava.

Takodje tek treba da se odradi raspodela ostava izmedju Grand Star i Grede pa je stalo sa prodajom istih dok se to ne odradi.

Isto ono sto smo mislim svi znali ali i ovde da potvrdim, izmedju faza garaza stoje privremeni zidovi koji ce biti uklonjeni kako se faze budu gradile, tako da ce na kraju sve biti spojeno.

Vrh