Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

A koje su cene? Ja kad sam pitao rekli posle 1. maja formiraju cene

Ne ocekujem da ce im se cene razlikovati od gredinih, koliko se secam u drugoj fazi nisu.

Realnost je takva da i dalje postoji dosta gotovine u cirkulaciji. Praksa je pokazala da se manji stanovi u glavnom kupuju za gotovinu, često kao investicija. Logično je da će investitor prioritizovati nekog keš kupca, koji može da uplati veći kapital ili da plaća u etapama tokom izgradnje gde investitor već na početku ima cash-flow da pokrije neka potraživanja.

Za razliku od keš kupca, sa kreditnim kupcem investitor često mora da čeka izgrađenost od 80% kako bi banka isplatila kredit, plus ima rizik da kupca odbije banka u kom slučaju investitor opet mora da stavi stan na prodaju, da napreže se sa kupcem oko razrešavanja predugovora, itd... Gubitak prihoda i vremena.

Odluka investitora da bira kupce ima previše smisla sa strane biznisa, jedino je pogubno po tržište jer se promovišu loši trednovi. Druge zemlje su rešile to na način da ništa živo ne može da se kupi za gotovinu jer navuče poresku upravu čoveku na vrat i ova varijanta nije ništa bolja, možda čak i gora. Na kraju dana krivicu za ovakve situacije na tržištu snose kako sistem tako i kupci, potražnja je ta koja diktira ponudu.

A koje su cene? Ja kad sam pitao rekli posle 1. maja formiraju cene
Do sada su cene bile iste kao kod Grede. A kod Grand Stara je manji stan mogao da se uzme na kredit u fazi 2.

Generalno, krene se u startu sa gotovinom za manje stanove ali kasnije ako prodaja zastane, tada mogu da pristanu i na kredit. Ovde mislim na Gredu.

Zivimo gde zivimo. Mi smo bakanska praonica para. bez Poreske Inspekcije.... Inace da Poreska Inspekcija radi svoj posao, pola lekara bi nam u zatvorima zavrsilo, a za advokate da ne govorimo... A to su skolovani kadrovi, i elita jednog drustva.

Kada su izbacili prvu fazu isto nije moglo na kredit za manje stanove pa se na kraju ispostavilo da moze ako se da vece ucesce. Treba pitati svakako.
Isto tako za ljude koji cekaju da izbace cene za fazu tri, verujem da primaju rezervacije vec sada pa ako vam bude odgovarala cena super, a ako ne uvek mozete odustati.

Poslednja izmena:
@shomy Da li znate cene koje su bile u 1. fazi?

Za drugu znam, a za trecu su preterali. Skuplji su od Lastavica.

@shomy Da li znate cene koje su bile u 1. fazi?

Za drugu znam, a za trecu su preterali. Skuplji su od Lastavica.
Ja znam za vece stanove, 3000+PDV su bili za 80+m2 a 3100+PDV od 70-80m2.
Za manje stanove ne znam koje su im bile cene, znam da su bili par stotina EUR jeftiniji od Airport Gardena za istu kvadraturu.

Ako se dobro sećam za manje stanove je bilo ovako: ispod 45kv od 3400€ - 3500€(garsonjere su bile najskuplje), 45kv do 49kv - 3300€, 50kv - 59kv - 3200€.

Odmah po izbacivanju druge faze(tačnije samo lamele C) cenu su podigli za 100€ i onda posle par meseci kada su pustili lamelu D podigli su za još 100€.

Generalno ukljucio sam se u forum jer sam zainteresovan za manji stan..od januara sam cekao da izbace stanove u e i f lameli...kada su izbacili cena 3700 plus pdv i samo kes kupci...jaka je to cena za okruzenje bez saobracajnica i td..mislim ( hale imt-a )

Ono sto je meni OK bilo je sto nisu dizali cenu po spratu kao okolni projekti, za uslove prodaje slazem se da nije idealno.
Ali nazalost 3700+PDV za male stanove nije nista drugacije od starogradnje na NBGD, Fontana 4000+ EUR garsonjere od 26m2...

Glupo je sto uslovljavaju ljude kesom ali ocigledno mogu to da rade... :/

Takođe se slažem da je, po trenutnim cenama, mnogo bolji izbor, na primer, projekat "Lastavice", kako sa stanovišta infrastrukture, tako i lokacije — za razliku od napuštenih fabrika koje ko zna kada će biti srušene.

Ako se dobro sećam za manje stanove je bilo ovako: ispod 45kv od 3400€ - 3500€(garsonjere su bile najskuplje), 45kv do 49kv - 3300€, 50kv - 59kv - 3200€.

Odmah po izbacivanju druge faze(tačnije samo lamele C) cenu su podigli za 100€ i onda posle par meseci kada su pustili lamelu D podigli su za još 100€.
Da ovo su bile cene.

Takođe se slažem da je, po trenutnim cenama, mnogo bolji izbor, na primer, projekat "Lastavice", kako sa stanovišta infrastrukture, tako i lokacije — za razliku od napuštenih fabrika koje ko zna kada će biti srušene.
Juzna strana Lastavica sto je skoro 50% stanova nije bas u nekoj prednosti gore navedenog...za napustene fabrike bar postoje projekti koji ce krenuti mozda vec od sledece godine.

Da li ima neko novije fotke? Da se malo vratimo na temu :) Cene odavno divljaju po celom Beogradu, pa i ostatku Srbije. Stara gradnja je u nivou ovih cena, a negde i veća.

Prema info koje imam u stanovima je već skoro sve kompletirano, okrečeno, zaštićeni zidovi. Kreće se polako sa podovima.

Ulaz u Lamelu F je iz dvorišta, a ulazi ostalih zgrada su sa ulice, jel tako?

Za lamelu F kao i za svaku drugu postoje dva ulaza, jedan sa ulice i jedan iz dvorišta. Ali pretpostavljam da ti misliš na glavni ulaz i ispada da stvarno jeste iz dvorišta. Zanimljivo 😁
IMG_2927.jpeg

Da, mislio sam na glavni ulaz, nisam bio potpuno precizan... Koji je smisao ove "varijacije"?

Interesantno mi je i kako u praksi izgledaju ove bašte stanova u prizemlju sa strane ulice... to mi ima smisla samo ako neko kupuje stan za svrhu lokala (frizer, kozmetičar, zubar...)

Gledam ovu skicu, spoljni ulaz ispada da je samo za ove koji imaju baštu, gde je tu smisao???

Da, mislio sam na glavni ulaz, nisam bio potpuno precizan... Koji je smisao ove "varijacije"?

Interesantno mi je i kako u praksi izgledaju ove bašte stanova u prizemlju sa strane ulice... to mi ima smisla samo ako neko kupuje stan za svrhu lokala (frizer, kozmetičar, zubar...)

Gledam ovu skicu, spoljni ulaz ispada da je samo za ove koji imaju baštu, gde je tu smisao???
Sa severne strane lamele F neće prolaziti nikakva ulica, već dolazi drugi objekat (po nekim pričama hotel ali vrv druga stambena zgrada) Plac je takođe u vlasništvu GranStar-a. Tako da će ti stanovi u prizemlju imati zeleni pojas između tih bašta i susedne zgrade. A što se tiče skice, kontam da je neka greška jer ovako kako je nacrtano svi zajedno delimo njihova dvorišta. što nema smisla.

Ovo se takođe vidi na Planu detaljne regulacije, crvenim sam okvirno označio poziciju Lamele E i F, i te neke buduće zgrade.

1745609236636.png

Moguće da je samo greška u crtanju i da ova ograda za bašte treba da ima prolaz za ulaz, tj da bude podeljena na 2 dela kao što je u lameli C.

Zeleni pojas će biti i izmedju lamele C i susedne zgrade, i nema razlike u tom smislu u odnosu na F, ali tamo nisu predvideli ulaz iz dvorišta. Baš me kopka šta je nateralo arhitektu da ga postavi potpuno suprotno od "standarda" za ostale lamele!

Vrh