Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Laicki (posto nisam pravnik) ja koliko tumacim ovaj zakon moguce je ali tek na 80% izgradjenosti objekta jer tek tada poslovna banka moze da stavi hipoteku jer ovaj kompleks nema projektno finansiranje banke vec se samofinansira od strane investitora.

Ako projekat ima projektno finansiranje banke koja ucestvuje u programu: moglo bi nezavisno od stepena izgradnje.
Ako projekat ima projektno finansiranje od banke koja ne ucestvuje u programu: moglo bi se dobiti kredit kod druge banke koja ucestvuje u programu tek na 60% izgradjenosti objekta.
Ako projekat nema projektno finansiranje od banke uopste (samofinansiranje): moze samo od 80% izgradjenosti pa navise

I naravno ako je investitor voljan uopste da sklapa takav ugovor.
Ako gresim neka me neko ispravi doduse ali mislim da sam lepo procitao / protumacio uslove.

@sss111 Trenutno stanje Kvarta64 se ne uklapa u Član 6. predloženog zakona. U prevodu stan se ne može kupiti pre uknjiženja objekta, zbog toga što nije projektno finansiranje i zato što u tom slučaju stan mora imati svoj list nepokretnosti što se dobija po završetku projekta tj. pri knjiženju. Tako da po završetku projekta, šta ostane od stanova, to će moći da se kupuje kroz garantnu šemu.

FOB se rastavlja, i danas je par radnika unutra, ruše dijelove sa krova itd.

1000042795.jpg

Što se tiče legalizovanog objekta pored, on jeste blizu, ali dovoljno udaljen (prema crtežima koje sam ja gledao oko 17m), i sa sjeverozapadne strane, tako da po meni manji kompromis nego jugoistočna ili istočna strana, gdje se još uvijek ne zna tačno sta će biti sagrađeno...

1000036458.jpg

Današnje stanje, počeli su zemljani radovi na poslednjoj fazi. Radnici su ma D lameli i danas. Armirana je ploča garaže potpuno, koliko sam vidio, završen sjeverni dio fasade i dijelovi na terasama koji nisu ventilisani. Koliko sam vidio kroz prozore, u lameli A su instalacije postavljene i zidovi obrađeni.
1000042789.jpg
1000042788.jpg
1000042790.jpg

FOB se rastavlja, i danas je par radnika unutra, ruše dijelove sa krova itd.

Pogledajte prilog 232816

Što se tiče legalizovanog objekta pored, on jeste blizu, ali dovoljno udaljen (prema crtežima koje sam ja gledao oko 17m), i sa sjeverozapadne strane, tako da po meni manji kompromis nego jugoistočna ili istočna strana, gdje se još uvijek ne zna tačno sta će biti sagrađeno...

Pogledajte prilog 232815

Današnje stanje, počeli su zemljani radovi na poslednjoj fazi. Radnici su ma D lameli i danas. Armirana je ploča garaže potpuno, koliko sam vidio, završen sjeverni dio fasade i dijelovi na terasama koji nisu ventilisani. Koliko sam vidio kroz prozore, u lameli A su instalacije postavljene i zidovi obrađeni.Pogledajte prilog 232813Pogledajte prilog 232811Pogledajte prilog 232817
Ova slika unutrašnjosti FOB, zna li neko ovo belo po podu šta je to? Azbest?

U Petak smo obilazili gradilište Airport Garden-a pa sam iskoristio priliku da uslikam trenutno stanje na gradilištu Kvarta. Slike u nastavku. Koliko sam razumeo, deo stanova prodaje Greda Valjevo a deo stanova prodaje Grand Star. I jedni i drugi imaju sopstvene prodajne timove delove zgrada koje prodaju. Te ako nađete neki stan ali iz nekog razloga nije dostupan na višem/nišem spratu, proverite i sa jednima i sa drugima.

Što se Faze III tiče, navodno je dat nalog da se za sada ne pušta u prodaju, te nisu za sada sigurni kada će Lamele E i F ući u prodaju. Moja pretpostavka je da i dalje ima dosta stanova dostupno pa zbog toga čekaju sa Fazom III, premda insistiraju da to nije razlog.

Inače, pronašao sam da na Gredinom sajtu ima 3D model za ponudu stanova po lamelama - možda već pomenuto ovde ali novotarija za mene...

Meni super brzo napreduje izgradnja i culi smo reči hvale za Gredu kao investitora, tako da se nadamo da ce to sve biti ok.

Ali, ono sto me i dalje prestravljuje su ove fabrike, koje ne znam kada ce se krenuti u rusenje i da li tu zaista ima azbesta…

Vrh