Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Da li je neko kupovao stan na kredit u ovom kompleksu? Ako jeste kako ste dogovorili dinamiku placanja?
Ja sam uzeo fazu 1 na kredit stan.
Nudili su mi 20% ucesce + 80% kredit u startu, ja sam hteo vece ucesce pa smo odradili sledecu dinamiku:

1. Prva rata od 20% odmah par dana po potipisicanju predugovora
2. Druga rata u prvom kvartalu 2025 godine
3. Ostatak iz kredita, javljaju na 80% izgradjenosti da krenem u postupak a obaveza placanja do zavrsetka izgradnje objekta

Ali to je jer sam ja hteo vece ucesce u startu samo iz 2 rate.

Ja sam uzeo fazu 1 na kredit stan.
Nudili su mi 20% ucesce + 80% kredit u startu, ja sam hteo vece ucesce pa smo odradili sledecu dinamiku:

1. Prva rata od 20% odmah par dana po potipisicanju predugovora
2. Druga rata u prvom kvartalu 2025 godine
3. Ostatak iz kredita, javljaju na 80% izgradjenosti da krenem u postupak a obaveza placanja do zavrsetka izgradnje objekta

Ali to je jer sam ja hteo vece ucesce u startu samo iz 2 rate.
Hvala na odgovoru, znaci mi ovo.
Nama su u predugovoru stavili:
  1. minimalno ucesce 20% po potpisivanju predugovora
  2. ostatak isplatiti DO 80% izgradnje objekta
Nama kao kreditnim kupcima to naravno ne odgovara zbog banke, pa smo sad u prepisci oko izmene predugovora.

Hvala na odgovoru, znaci mi ovo.
Nama su u predugovoru stavili:
  1. minimalno ucesce 20% po potpisivanju predugovora
  2. ostatak isplatiti DO 80% izgradnje objekta
Nama kao kreditnim kupcima to naravno ne odgovara zbog banke, pa smo sad u prepisci oko izmene predugovora.
Ako ste sa Grand Star u pregovorima, jos jedan clan sa foruma me je bio kontaktirao zbog iste stavke, ne znam jel sredio stvar u medjuvremenu.

Svakako DO 80% nema smisla jer nije moguce tada dobiti kredit.
Kod mene u potpisanom predugovoru ne pominje se 80% osim da ce me tada kontaktirati pisanim putem radi pokretanja postupka uzimanja kredita, a realizacije je do zavrsetka gradnje objekta.

Eto me, ja sam imao istu situaciju, poslao sam im predlog izmene predugovora koji su bez dalje diskusije prihvatili.

Ne razumem zasto uopste salju takve predloge kreditnim kupcima.

Vrh