Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Da li je neko kupovao stan na kredit u ovom kompleksu? Ako jeste kako ste dogovorili dinamiku placanja?
Ja sam uzeo fazu 1 na kredit stan.
Nudili su mi 20% ucesce + 80% kredit u startu, ja sam hteo vece ucesce pa smo odradili sledecu dinamiku:

1. Prva rata od 20% odmah par dana po potipisicanju predugovora
2. Druga rata u prvom kvartalu 2025 godine
3. Ostatak iz kredita, javljaju na 80% izgradjenosti da krenem u postupak a obaveza placanja do zavrsetka izgradnje objekta

Ali to je jer sam ja hteo vece ucesce u startu samo iz 2 rate.

Ja sam uzeo fazu 1 na kredit stan.
Nudili su mi 20% ucesce + 80% kredit u startu, ja sam hteo vece ucesce pa smo odradili sledecu dinamiku:

1. Prva rata od 20% odmah par dana po potipisicanju predugovora
2. Druga rata u prvom kvartalu 2025 godine
3. Ostatak iz kredita, javljaju na 80% izgradjenosti da krenem u postupak a obaveza placanja do zavrsetka izgradnje objekta

Ali to je jer sam ja hteo vece ucesce u startu samo iz 2 rate.
Hvala na odgovoru, znaci mi ovo.
Nama su u predugovoru stavili:
  1. minimalno ucesce 20% po potpisivanju predugovora
  2. ostatak isplatiti DO 80% izgradnje objekta
Nama kao kreditnim kupcima to naravno ne odgovara zbog banke, pa smo sad u prepisci oko izmene predugovora.

Hvala na odgovoru, znaci mi ovo.
Nama su u predugovoru stavili:
  1. minimalno ucesce 20% po potpisivanju predugovora
  2. ostatak isplatiti DO 80% izgradnje objekta
Nama kao kreditnim kupcima to naravno ne odgovara zbog banke, pa smo sad u prepisci oko izmene predugovora.
Ako ste sa Grand Star u pregovorima, jos jedan clan sa foruma me je bio kontaktirao zbog iste stavke, ne znam jel sredio stvar u medjuvremenu.

Svakako DO 80% nema smisla jer nije moguce tada dobiti kredit.
Kod mene u potpisanom predugovoru ne pominje se 80% osim da ce me tada kontaktirati pisanim putem radi pokretanja postupka uzimanja kredita, a realizacije je do zavrsetka gradnje objekta.

Neke interesantne stvari koje sam nedavno saznao je da će dvorište biti zatvorenog tipa tj samo za stanare zgrade, da će svaki stan imati smart home sistem i da će biti moguće pogledati “ogledni” stan u jednoj od lamela(ne sećam se tačno u kojoj).

Neke interesantne stvari koje sam nedavno saznao je da će dvorište biti zatvorenog tipa tj samo za stanare zgrade, da će svaki stan imati smart home sistem i da će biti moguće pogledati “ogledni” stan u jednoj od lamela(ne sećam se tačno u kojoj).

To bi bilo super ako je istina, meni nisu nista pricali o tome mada prodaja i informacije im nisu jaca strana kao sto smo pricali ranije.

Ovo su informacije od prodaje Grand stara. Dečko koji im radi prodaju je super i baš se potrudio da objasni sve vezano za projekat. Navodno konstrukcija lamele C bi trebalo da bude gotova do useljenja lamele A i B.

I nama je ovo reko, samo nije bilo reci o smart home sistemima

Hvalili su se meni za smart sisteme na potpisivanju ugovora, ali zatvoreni tip kompleksa niko spomenuo nije.

IMG_1467.jpeg
Upravo mi je izašlo na Instagramu. Potvrđeno je za smart home system 😁

Za ljude koji su kupili stan preko Grand Star-a. Da li je stan za koji ste se odlučili bio obeležen kao prodat na sajtu kvart64.rs pre nego što ste potpisali ugovor/platili avans?

Za ljude koji su kupili stan preko Grand Star-a. Da li je stan za koji ste se odlučili bio obeležen kao prodat na sajtu kvart64.rs pre nego što ste potpisali ugovor/platili avans?
Ne znam, znam da su u Gredi kasnili pa sigurno jedno 10 dana da oznace moj kao prodat, verovatno ih mrzi da azuriraju sajt.
Devojka zvala da se satro raspita, rekli joj da je prodat i time umirili moju paranoju 😂

Što se tiče Grede, ne samo da su informacije bile na kašičicu, nego je čitava procedura bila pod nekim velom hitnosti. Rezervaciju na stan sam dobio od petka do ponedeljka (što je smešno), primer predugovora nisu ni hteli da mi daju, ako verbalno ne potvrdim kupovinu (lol?). program za pisanje računov Sve mi je to unelo dosta nepoverenja i straha. Što se tiče ugovora, moji advokati su bili prilično razočarani, jer je baš takav kakvim ste ga opisali. Išao sam i korak dalje te se čuo sa njihovim pravnicima iz Valjeva od kojih sam, moram priznati, dobio jako opširna obrazloženja zašto je ugovor takav. Kapiram da se Greda za 30 god opekla gomilu puta i da oni hoće da se zaštite u svakom pogledu, a kupac ako hoće, hoće, ako ne, ćao. U suštini, jedno jedino slovo neće menjati. https://spartan-agency.com/

Razumem te potpuno, ovakve situacije zaista unose nepoverenje i stres.

Grand star je poceo sa prodajom lamele D, ako sam dobro video imaju 6. i 7. sprat.
Po onome sto su meni rekli u gredi jos ranije, trebalo bi da i oni pocnu polako, na njihovom sajtu su neki radovi u toku.

Kada bi birali da uzmete stan od Grand Stara ili grede, od koga bi ste uzeli? Jel postoji bitna stavka u odluci?

Kada bi birali da uzmete stan od Grand Stara ili grede, od koga bi ste uzeli? Jel postoji bitna stavka u odluci?
Po onome sto sam ja video jedina razlika kod placanje/cene je popust na rano placanje. GS daje popust 5% (na uplacenu sumu) za uplate do 01.12. a posle do 01.04. daju 3%, Greda daje samo 3%.
GS je pristao da korigujemo deo oko dinamike placanja zbog kredita, cisto da znate obzirom da nam inijalni predlogu nije odgovarao zbog banke.

Gredin sajt je izgleda u redizajnu, sto je privremeno napravilo efekat da nemaju stranice projekta na sajtu, IT im nije jaca strana definitivno :D

Sto se tice komunikacije sa kupcima i na dalje celog procesa kupovine u Grand Staru su bili mnogo ljubazniji. Od toga da su mi poslali predugovor za stan da proverim da li mi odgovara pre bilo kakve potvrde, za overu su me pitali kada i u koje vreme mi odgovara i uspeli smo da se dogovorimo oko izmene stavke vezane za placanje preko kredita. Nikakav pritisak nisam osetio po tom pitanju. Brzo odgovaraju na mail i vecina toga se moze na taj nacin zavrsiti.
Sto se tice placanja kao sto je rekao clan iznad, 5% popusta na uplaceni avans vazi do 1.12.2024, a do aprila 2025. je 3%. Mislim da je Greda imala nesto slicno, nisam znao da su ukinuli(ovo za 5%).

Krenula spoljna izolacija, stigle plocice i primer ograde.

Prilozi

• 2F7A0F44-7325-4F9B-9B2E-794455F8E0E0.jpeg
    2F7A0F44-7325-4F9B-9B2E-794455F8E0E0.jpeg
    193,6 KB · Pregleda: 142
  • B5B27E7A-AD75-4188-9C64-375BF22A9CF0.jpeg
    B5B27E7A-AD75-4188-9C64-375BF22A9CF0.jpeg
    151,9 KB · Pregleda: 142
  • AAD62EB2-B001-4BB3-AE58-F36DB51E7E1E.jpeg
    AAD62EB2-B001-4BB3-AE58-F36DB51E7E1E.jpeg
    188,6 KB · Pregleda: 137
Hvala za fotke! Da li neko zna koji je stepen izgradjenosti lamela A i B u ovom momentu?

Da li neko zna da li su cene na sajtu Grand Star-a sa PDV-om ili bez PDV-a? Ne mogu da pronadjem informaciju.

Vrh