Ja opet moram da pitam zašto ljudima treba Smart?
Ja sam na EON Premium paketu i STB pretvara TV u smart, tako da mi TV bukvalno služi kao monitor, tj. ne treba mi ništa od opcija koje imaju Smart televozori.
Zato što ih mrzi da gledaju Youtube Fail kompilacije na kompjuterskom monitoru ili telefonu, pa bi da ih gledaju na 8K bilbordu preko celog zida.
Inače ja nedavno uzeo EON Light na optici, i dobio novi uređaj u odnosu na prethodni D3 na coax. Sa tim prethodnim prosta stvar, povežeš, uključiš i to je to. Sa ovim novim, prvo te mrači da napraviš profil i daš mu podatke. Onda te mrači da ode na Google Play da tamo poskida razna njesra. Onda te posle mrači da dopuniš profil još malo. Na kraju te mrači da pored svog, napraviš profil i za decu. Nebitno da li ih imaš ili ne, nebitno da li ti treba to ili ne. On je takav sav smart i pametan odlučio umesto tebe da treba da ga napraviš. I naravno, ne možeš to da mu onesposobiš, jer je black box kodovan tj. programiran.
Sa televizorom isto. ''Stari'' LG kupljen pre 5 godina ima mnoge smart funkcije, ali te ne mrači da ih koristiš. Radi i dalje ko sat, ali se javila potreba za drugim uređajem u drugom stanu. Kad su rođaci kupili novi, veći, prvo što se desi kad ga upališ je da te mrači da ga povežeš na internet. Jer prosto ne znam šta ću bez televizora, veš mašine, šporeta... povezanih na internet. Ne znam ni kako sam živeo bez njih ranije.
Čekam da skupim pare pa da kupim smart merdevine i onda će moj život biti
kompletan.
Usput, nešto na temu što sumira svu suštinu u 5 minuta.
Al dobro, neću dalje o tome da ne ometam ove ljude koji koriste temu za savete i razmenu iskustava. Samo sam ušao na kratko da napišem ovo jer mi je bilo drago da vidim da još neko uviđa besmisao trpanja operativnog sistema, internet konekcije i bloatwarea u razne uređaje koji savršeno mogu bez njih.