Vazduh je bez boje, ukusa i mirisa, a u Ivanovu se svako leto kupam u Dunavu i ne fali mi ništa, za sada
Do Grocke idem čamcem na riblju čorbu, ali mnogo mi je lepše sa banatske strane.
Šalu na stranu, zagadjenje vazduha ne predstavlja problem - bar ne veći nego u Beogradu, ka kome i kada košava duva nosi sve to. Zbog toga mi je još smešnije kad Beogradjani nešto sažaljevaju Pančevce zbog zagadjenja.
Velika prednost mesta koje sam nabrojao je i buduća izgradnja mosta kod Vinče, koja će ih još više približiti Beogradu.
Prilično velika razlika u urbanizmu je veoma primetna čim se predju Sava i Dunav. Neka se niko ne ljuti, ali to su činjenice. Npr. kad idem u Smederevo iz Pančeva, koje je i samo zapušteno mnogo više nego nekada, uvek se šokiram kako to tamo izgleda. Onaj cirkus, neurednost, kućice načičkane kao favele..
Jednom sam samo išao starim smederevskim putem ka Beogradu. Iskreno, jedino što je meni tu lepo jeste fantastičan pogled na Dunav. Izgled naselja je očajan. Sve bez reda i smisla.
Meni je, što se tiče Srbije, podrinjski kraj prelep. Krupanj, iz kojeg mi je deda, i ceo taj kraj, Tršić, Koviljača, zelenilo, brda, guste šume, raj na zemlji..Lepo je i sredjeno oko Novog Sada, Sremska Kamenica itd. Blizu je velikog grada, sredjeno, uredno, lepa priroda.. Šumadija i Valjevski kraj su isto tako lepi, ali to je malo dalje i pogodno za one koji hoće veliki komad zemlje i da se bave poljoprivredom.
Svakako, najbolje je sesti u auto i provozati se okolo pa pogledati, ali sa južnim selima pančevačke opštine nema greške. Pogotovu za penzionerske dane.