Nije isto.
Sve lepo piše u ZOBS-u i niko ništa ne izmišlja, nego kako ko stigne izbacuje svoja mišljenja. Ja sa druge strane u svojim prethodnim tvrdnjama nisam ništa izmišljao i sam zaključivao, već citirao ZOBS od A do Š.
Evo i sada odgovor na tvoju poslednju poruku.
Pešački prelaz za biciklističku stazu ne postoji, jer nema potrebe (nema ga definisanog ni u ZOBS-u, plus je biciklistična staza uvek maksimum 3m široka i nema razloga za pešački prelaz). Taj pešački prelaz u novom fensi kraju grada je tu jer je je to ipak fensi kraj grada i moraju se stanovnici novog fensi kraja grada osećati ipak nešto važnije od nekih siromašnih biciklista koji nisu iz fensi kraja grada.
Inače, pešak preko biciklističke staze može da pređe gde god hoće, samo je potrebno da se uveri da može bezbedno da pređe stazu. Pride, pešački prelaz se u ZOBS-u definiše kao deo kolovoza. Gore ja navedeno da kolovoz i biciklistična staza nisu isto, tako i ZOBS isto navodi. S toga, nema koga biciklista da propusti na biciklističkoj stazi, jer je biciklistička staza zabranjena za pešake, tzv koturaljke tj. rolere, skejtere, itd.
Nisam ja sad ovde neki biciklista mrsomud i uvek vodim računa i o pešacima, drugim učesnicima u saobraćaju, o semaforima (ja sa biciklom stajem uvek na semafore, dižem ruku kad skrećem a ima nekog iza mene, itd), pretičem druge bicikliste odgovorno, itd. To sam samo naveo da ne misli da sam od onih ciklo-talibana koji voze kroz pešačke zone, preseca nemoćne majke sa decom u kolicima, driftuje oko nepokretnih bakuta i gazi kućne ljubimce. Ali kad neko krene da izmišlja gluposti i pride ne potkrepi svoje tvrdnje nekim dokazima, onda ne volim da ćutim kad znam ispravne informacije.