Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

1000014516.png

Sad ce 9 godina od otvaranjea ove teme i kamena temeljca.

To grade ovi sto im treba dati ceo grad jer su oni sinonim za standard i kvalitet, a mi ne umemo sami.

Imaju jednu ovu kulcinu i ostalo su obicne zgrade, neke vise, neke nize.

Zamislite da stvarno grade nesto spektakularno, kao sto predstavljaju da grade, koliko bi im trebalo.

Najvisa zgrada na svetu, koju napravise njihovi idoli, za pet godina je bila gotova.

Sad ce 9 godina od otvaranjea ove teme i kamena temeljca.

To grade ovi sto im treba dati ceo grad jer su oni sinonim za standard i kvalitet, a mi ne umemo sami.

Imaju jednu ovu kulcinu i ostalo su obicne zgrade, neke vise, neke nize.

Zamislite da stvarno grade nesto spektakularno, kao sto predstavljaju da grade, koliko bi im trebalo.

Najvisa zgrada na svetu, koju napravise njihovi idoli, za pet godina je bila gotova.
E da je nesto kao Oslo
istockphoto-476115154-2048x2048.jpg

Prilozi

• istockphoto-476115154-2048x2048.jpg
    istockphoto-476115154-2048x2048.jpg
    168 KB · Pregleda: 55
15-tak godina radim za strane firme znam kako funkcioniše expense policy... Ne vidim da su ove cene bilo šta drugačije od onih na Zapadu. Ništa specijalno oko ovih cena. Poslovno St. Regis i ne bukira onaj koji je neki account manager u stranoj firmi, jer tamo se znaju red i hijerarhija... Taj kome je u policy-ju da može da bukira 5* ima i dovoljan limit da potroši na ručak sa partnerima 200-300 eura ukoliko se za time ukaže potreba.

Pa nije im tu mesto, to sam i ja napisao. Dobrodošli u kapitalizam.

Zapravo, svo ovo potenciranje espresa od 500 din govori kome nije tu mesto.

Nešto kao kada leti krenu tekstovi na portalima kako je sve na moru skupo. Pa se dele po istim tim portalima screenshot-ovih nekakvih grupa u kojima slikaju račune.
Što idu uopšte na more?

Profesore poštujem, ali većina njih je u svojoj confort zoni - ceo život na fakultetu, a tako se posle ponašaju i mnogi svršeni studenti.
Obrazovanje je važno, ali život je ipak kompleksnija kategorija od teorijskog znanja. Znanje upotpunjeno realnim iskustvom vredi, ali i tu treba konstantno sa vremena na vreme pročitati knjigu, otputovati, otići na nova mesta, možda i u taj St. Regis, videti kako drugi žive. Treba se produhoviti malo, otvoriti vidike, a ne biti ceo dan na fakultetu i jesti paštetu: to sam radio kada sam studirao i popunjavao indeks.

Važi i obrnuto, kada ti neko kaže da je završio "zivotni fakultet" zna se koji su njegovi limiti.

Imidž je važan i prema drguima i prema sebi.
Потпуно се слажем са тобом. Мислим да је потпуно бесмислено да се у ову тему уводе неке моралне категорије. Ко може и ко жели он ће да плати, коме се не допада или ко не може, тај неће, све је то живот. Добро је да је Београд добио један репрезентативан објекат и проширио своју понуду, а логично је да човек који ради за неку средњу, чак и вишу средњу српску плату неће овде бити редован гост.

Не свиђа ми се. Све је набацано и безвезно. Уопште се не уклапа.

Као по обичају, одговора од њих нема.

Po trenutnom planu, kula u februaru 2025 dobija upotrebnu dozvolu i useljava se.

Popih danas piće u kafeu Sent Ridžisa. Krajnje nefunkcionalan prostor, sa nekim stubovima, malim stolovima. Sam dizajn nije tako loš. Evo par slika. Ono što ne možete videti je katastrofalna završna obrada u smislu oštećenja, fušeraja, grešaka na različitim materijalima. Gde god baciš pogled vidiš lošu završnu obradu, na zidu neki paneli, kožne obloge stuba, deformacije na metalnom nameštaju, na stolovima gde se služe pića itd... Baš sam neprijatno iznenađen. Što je najgore dobar deo toga je na velikoj visini jer je plafon bar 10m visok i verujem da se neće popravljati ili menjati. Sam foaje deluje nekako golo još uvek ali nisam video fušeraj kao u kafeu. Nadam se da su sobe ok.
1000021727.jpg

1000021728.jpg

1000021729.jpg

Meni ovo sa slika vise lici na loby nekog butik hotela, a ne svetski poznatog lanca.

Meni ovo sa slika vise lici na loby nekog butik hotela, a ne svetski poznatog lanca.
Такви су многи ланци постали, па ево како је квалитетно урађен Хајат а на шта личи Хилтон унутра ? Раније се боље градило...једино Мишковић ради како треба.

Vrh