Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

Sta ako budu koristili druge "toi toi" koje su u blizini i nikada ih ne postave u rupu? :)

Da vidiš, to mi nije palo na pamet. Verovatno su čuli da će na obali biti ukinute sve brze staze, pa koriste priliku da trče iz rupe u ToiToi, da se rekreiraju radnici bar još dok ne počnu silne gužve na obali :)

Inače je moj favorit Toi Toi na 16. ploči BW Residences, vidi se sa šetališta...

Prolazio sam malopre, radi se punom parom, tri mašine za polaganje šipova i kamion sa cementom koji
se smenjuje.

Četvrta mašina za šipove je parkirana na samoj ivici van rupe, verovatno će i nju ubaciti.

Pominjali ste toi toi, imaju i i toi toi, oko četiri komada, ne u samom iskopu naravno, već odmah kod ivice tik pored kontejnera
za radnike na nekih deset metara od samog iskopa.

Da li je pominjan negde rok za postavljanje šipova, i ako jeste koliko je to? :)

E ako ima cetiri toi toi, onda je to definitivno znak da se krenulo najozbiljnije sa kulom. Na donjem delu setalista nema ni jedan, zato im ide tako kilavo...

Jel se radi u ovoj rupi šta ili ne? Ne izgleda mi kao da se puno promenilo od proslog slikanja. :)

pa ima neke aktivnosti.

Sta li radi ovaj sa ovim satorom? :)

Sta radi kampuje sta se drugo radi sa satorom

Možda čovek peca, postavio dubince i napada šarana.

Mislim da se sada postavljaju manji sipovi na mestu gde treba da bude parking i plato a ne sama kula.
Za velike sipove trebaju im veliki kranovi kako bi zarotirali sip i ubacili ga u zemlju. Tako je bilo kada su radili test sipove.

Znaci kada budemo videli ove kranove tada ce raditi najdublje sipove ispod same kule.

file.php

file.php

Ovo ne bi smelo da bude gradjevinska tabla, sto verovatno i nije trebalo bi da je prava tabla na drugom mestu

Prava tabla verovatno ne postoji, kao ni za obaloutvrdu, jer se ne zna ko je investitor, koja je dinamika radova, koji su rokovi, koji je konačni projekat... Ne zna se ni ko pije, ali zna se ko plaća - mi. Mislim da makar i za samo postavljanje šipova nema table, jer takođe niko ne zna ništa konkretno i egzaktno.

I ja se malopre prošetah. Ovaj viljuškar (ako se tako zove) je rovario nešto...

Polako, jos je upitno da li ce uopste uspeti da fundiraju kulu na tom mestu.
Ocigledno postoji problem.

I danas su radili na ovom gradilištu, evo kako je to izgledalo sa Gazele:

Због проблема са шиповима, предлажем да направе кулу у негативу, тј. у дубину. Подземна кула. АКваријум.

Mislim da vise problema imaju sa sipovima pojedinci na beobuildu nego oni tamo na terenu.

:sesir: za fotogrfije i :sesir: za ceo ovaj projekat!

Зато после три године ни темеље нису ударили

Vrh