Nik_B » Pon Dec 27, 2021 2:27 pm[/url]":1mqanki6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912008#p912008:1mqanki6 je napisao(la):
vradovic » Pon Dec 27, 2021 6:00 am[/url]":1mqanki6]Gledaj uvek cenu po m2 i sa ili bez parking mesta u garazi.
Zavisi od visine plus u koju vrstu upada stan koliko kapiram imaju 3 vrste gde su ovi najskuplji od nekog visokog sprata pa na gore.
Prelepa je zgrada. Za svaku pohvalu i pravo osvezenje u Beogradu.
Prvobitni koncept sa konkursnog rešenja bio je jako dopadljiv i tu se završava svaka priča što se tiče lepote - gledano iz mog ugla.
Realizacija, odabir materijala, razrada detalja, tranzicija oblika zgrade itd. izizetno loše su izvedeni.
Elegancija i tranzicija forme koji su prvobitno predstavljeni apsolutno nisu postignuti. Sivi horizontalni paneli čine arhitekturu kule ružnijom. Zbog njih deluje da je fasada urađena u alukobondu iz '90 i '20 tih. Sivi okovi strukturalne fasade upotpunju taj utisak. Povrh toga, previše različitih fasadnih elemenata dodatno degradiraju arhitekturu, a tu mislim na visinu spratova koja varira, otvore na fasadi, terase koje imaju horizontalnu ekstenzoju čitavim obimom zgrade, horizontalne i vertikalne fosne na prozorima postavljene bez ikakvog smisla, itd... Na sve to, ovim osvetljenjem fasade lošoj arhotekturi dodaje se i nivo kiča.
Čekao sam da se postavi cela fasada kako bih izneo utisak. Bio sam blagi optimista u pogledu kule, međutim konačan utisak je loše, jako loše...