Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=795585#p795585:b2ogkz35 je napisao(la):
Jankauskas » 22 Nov 2020 02:06 pm[/url]":b2ogkz35]:pob:
file.php

Ovo je strašna slika. Ne znam da li će se ikada promeniti nešto po tom pitanju

Zanimljivo je kako neka stakla nisu prozracna..i pogotovo njihov metod postavke.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da su sva prozracna bilo bi nezgodno u letnjim mesecima kad je zgrada izlozena suncu.

Kao sto ranije rekoh, a sada kako vise napreduje zastakljivanje se i jasno vidi, stakla su super, bice dobra fasada.

Super je, moderne stvari i u trendu brzo izađu iz mode. Moderno retro je sveže, najduže traje kao Mercedesov dizajn.

Apsolutno se slažem...fasada je odlična...voleo bih kada bi neko mogao da uradi montažu kako bi izgledalo da je sve staklo..bez ovih sivih delova...čisto da dokaže kako bi zgrada izgubila formu...

Kao da je druga zgrada, po meni mnogo elegantnije i modernije.

Prilozi

• kulak.jpg
    kulak.jpg
    401,5 KB · Pregleda: 4.084
Bravo Zorane...ne znam...meni je i dalje bolje onako...neka sam staromodan..

Takođe, posebno što bi se svakako videla podela između spratova i sa ovim staklima zbog razlike u providnosti

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=796427#p796427:10ew3vvz je napisao(la):
milos.tro » 25 Nov 2020 02:07 pm[/url]":10ew3vvz]
izvor.ferokov

161 m кажу на инстаграму. Приближно поглед који ће бити из оног видиковца (додуше, он је пар метара нижи).

Nisam siguran da je na 161m visine, levi kran je mislim na 131metar ako se dobro secam, a ne deluje da je razmak visina 30metara, pre bih rekao upola tj oko 15 metara.

Jos uvek rade ove betonske pecurke kod stubova i to na ovakvim objektima. Inzenjere treba da bude malo blam.

Kapiteli sluze da stub ne probije plocu. Druga resenja (gde je moguce da se izbegnu) su uglavnom skuplja i komplikovanija

Ma sta rece, nisam znao :). Druga resenja nisu uvek skuplja, jer kapiteli povecavaju spratnu visinu, a to je ono sto kosta.

@Neven ne moras bas sve smatrati da je odgovorio direktno samo tebi. Ima dosta njih koji na forumu mozda ne znaju sve detalje i bolje je da sto vise bude zapisano! Pogotovo kad se koriste strucni termini :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=796969#p796969:5cqo2h57 je napisao(la):
neven_k » Čet Nov 26, 2020 11:28 pm[/url]":5cqo2h57]Ma sta rece, nisam znao :). Druga resenja nisu uvek skuplja, jer kapiteli povecavaju spratnu visinu, a to je ono sto kosta.

Pa sad... Ali da probamo pausalno da pricamo o ozbiljnoj stvari za koju nam treba mnogo vise ulaznih podataka:

Ako mislis u prostom utrosku materijala i ceni konstrukcije - i jeste i nije. Raznorazna upustanja i sprezanja ploca (veliko) mozda koriste manje materijala (manje betona, ali vise armature ili celicnih uzadi ako idemo na sprezanje), ali "komplikuju" izvodjenje, projektovanje i vrlo verovatno produzuju vreme izvodjenja sto nosi neku svoju cenu. Posto zivimo tu gde zivimo i odnos rad/materijal je skroz neracionalan, kroz praksu je dokazano da je na kraju uvek isplativije da se koristi vise materijala sa jednostavnim resenjima nego manje materijala sa kompleksnijim resenjima (nazalost).

Sa komercijalne strane projekta, opet vrlo prostacki pricam - veca spratna visina = veca cena kvadrata u prodaji. Tako da se ne bih slozio sa tobom, jer mnoge stvari uticu na cenu, i ona nije prost zbir utrosenog materijala :)

Vrh