Šta je novo?

Kružni tokovi

Pa može da ga uhvati za pravo :ROFLMAO:

Ajd da mu priznam da makar nije ćutao i ignorisao šta se desilo, i to je nešto.

Имал неки јунак да направи удес у кружном току па да нас спасе ове пошасти?

Ако може да покупи и по који стубић било би добро. Мада њих теже промашити него ударити.

Svašta nešto, ali ovaj momenat posebno:

“Ako je neko pomislio da je stavljena tačka na radove na Terazijama, prevario se, jer će se i tu još malo raditi, istina, kako reče gradonačelnik, dosta "estetskih" radova i dodatno ozelenjavanje ovog dela grada, gde god je to moguće.”

Ne znam dal da se smejem ili da plačem…

Gangula povodom teške nesreće na NBG, čovek je već našao rešenje:

Kakve kazne, kakvi bakrači, daj ti još kružnih tokova i da mi ukinemo sva leva skretanja.​
Evo im jedan hint za pronalaženje. Na kružnom toku kod Opštine NBG se maltene na dnevnom nivou dešavaju saobraćajne nesreće.​

Poslednja izmena:
Koordinator za saobraćaj Zeleno-levog fronta Zoran Bukvić ocenjuje da diskusija o bezbednosti saobraćaja ne može biti svedena samo na postavljanje kružnih tokova ili zabranu skretanja ulevo.
Prema njegovom mišljenju, iako kružni tokovi predstavljaju bezbednije rešenje u raskrsnicama,

Koliko ja znam semaforizovana raskrsnica (sa posebnim intervalima za levo) je bezbednija od kružnog toka.

Zoran Bukvić je rođen 1977. godine u Beogradu. Završio Višu tehničku mašinsku školu​

Nema veze šta mislim o njemu, ali zar u stranci ne bi glavna osoba za neku oblast trebalo da ima diplomu nečega što je u direktnoj vezi sa tu oblast.

Plašim se da je stanje u opoziciji takvo između ostalog što imaju mnogo nestručnih ljudi.

Leva skretanja po mom mišljenju jesu relativno nebezbedna i poprilično neefikasna za samu raskrsnicu. Podržavam maksimalno da se na što više raskrsnica ukinu i zamene sa 3 desna skretanja, gde god je moguće.
E sad problem je što to smanjuje komfor vozačima koji su ovde prioritet, pa se verovatno niakd neće desiti. Ali mislim da je najbolje rešenje.

Dakle to će biti kružni tok sa pet traka, zar ne?
Sada na raskrsnici imamo dve trake za levo, dve za pravo i jednu za desno (u oml.brigada), ako se ne varam.
Sve to treba da se slije u kružni tok, a nisam siguran da će biti mesta da se pre kružnog toga izdvoji traka samo za desno...

Pa ne gledas koliko je traka za skretanja nego koliko traka ima ulica, a to je 3. Kod semafora moras da imas vise traka pred raskrsnicu jer uvek neko ceka i smanjuje protok ovima sto prolaze ako ne bi bilo dodatnih traka.

Vrh