Pitanje je kako ih poterati da to urade, e peticija, ili e-mailove da im pisemo ili flajeri ili viber/telegram/faceb?jbg, Gangula ne ide cesto u Zemun
Zato sam i Ja ovde da to saznam.Da li je iko pisao nekome mail ili zvao i koji je zvanican stav i plan za resenje te raskrsnice?
Kuckali smo bas na temu guzvi na tom spletu raskrsnica, kada su se nedavno radila dva kruzna toka iznad AP (kod SC 11. April i Okova).i koji je zvanican stav i plan za resenje te raskrsnice?
@ВладимиреМ, пре свега добро дошао на форум.Velike gužve u Marije Bursać u pravcu ka N.Beogradu se mogu rešiti sa kružnim tokom na raskrsnici Marije Bursać i Dr Žorža Matea(Studentska). Kako da se izvrši pritisak na opštinu Zemun ili grad Beograd da nam to urade?
*Posebno u svetlu činjenice da su 350 m dalje na Bežaniji upravo uradili dva kružna toka a da potreba i nije bila baš tolika, tj gužve nisu bile ni približno kao što su u Marije Bursać pravac ka N. Beogradu..
Pogledajte prilog 179728Pogledajte prilog 179729
@ВладимиреМ, пре свега добро дошао на форум.
Сви знамо за тај проблем, а само укратко, а можда ниси пратио подтему "Кружни токови", док се ниси регистровао. Да поновим и напоменем, јер сам то рекао/написао и раније на подтеми "Кружни токови", г/радиће се исто дупли кружни токови на овој раскрници, 1) Марије Бурсаћ-Др. Жоржа Матеа и 2) код тачке 1. Погледај ортофот на коме је @Калваријац означио ове две тачке. https://forum.beobuild.rs/threads/kružni-tokovi.1063/page-75#post-1157331
Наш члан @Гизмо је на мој предлог послао захтев Градском секретаријату за саобраћај за решавање проблематике на овој (овим) раскрсници (раскрсницама). Пројекат се ради, а радови ће бити током следеће године.
Толико о томе.
Može i to, ali kako da izvrsimo pritisak na njih. Da im šaljemo emailove, i kome tacno da ih saljemo?Ne znam da li je iko razmišljao da bi rešenje moglo da bude da se postojeća veza Žorža Matea i autoputa preprojektuje da izbija direktno na Marije Bursać i da se onda na tom mestu napravi jedan kružni tok.
Imaš li neki link da vidimo dokle se stiglo sa projektom kruznog toka u M.Bursac-drŽorza MateaКао што сам раније напоменуо на овој подтеми, г/радиће се исто дупли кружни токови на овој раскрници, 1) Марије Бурсаћ-Др. Жоржа Матеа и 2) код тачке 1,
Šta misliš na koje email adrese bi trebalo da im saljemo emailove sa zahtevom da se KT ubrza?Као што сам раније напоменуо на овој подтеми, г/радиће се исто дупли кружни токови на овој раскрници, 1) Марије Бурсаћ-Др. Жоржа Матеа и 2) код тачке 1,
Bolje je dva nego jedan. Da se saobracaj preusmeri morao bi onda bas veliki KT na tom mestu.Umesto da se jedna ulica preusmeti na jedan kružni tok, oni prave 2 !?
Kod kružnog toka vazi pravilo "što više para to više muzike". Tako da je bolje dva manja kruzna toka nego jedan veći. Ako ćemo po tvome onda ce kruzni tok Marije B i DrŽMatea da bude dodatno opterecen i trebao bi onda veci da bude. Moj je utisak sa ovih KT na bezaniji sto su uradili vise vole dva manja jer mora manje zemljista da se odkupljuje okolo, vec samo se iskoristi vec postojeca raskrsnica sa manjim prosirenjem.Moje laičko gledanje kako bi trebali taj kružni (plus možda odvojena brza skretanja za desno) da izvedu, a ovo uokvireno zelenim ne znam da li može da se ukine i preusmeri dole pore 11. aprila.
Pogledajte prilog 179964
Sve je bolje nego ovo sada, i što pre to bolje.2 kružna toka na 35m razdaljine?
Koja je cena denivelacije, naravno da treba ali koliko to kosta?Moje mišljenje je da bi raskrsnice na tom potesu trebalo u potpunostti ili delimično denivelisati. Posebno onu kod samog Pupinovog mosta.
Kružni tokovi na saobraćajnicama sa 3 trake znaju da budu katkad veći problem nego rešenje problema (Slavija, Opština Nbg)... da ne pričam da drastično povećavaju broj saobraćajnih udesa... Nikako se ne smeju tu stavljati kružni tokovi "preko kolena" jer je to odlučio neki Gangula zato što to radi u ulici drugorazrednog prioriteta... Već se mora uraditi ozbiljna stručna studija.
Za manje saobraćajnice kružni tokovi OK, potpuno podržavam... ali za gradske arterije nikako!