Šta je novo?

Kružni tokovi

Da... neki su urodjeni da im se lična vozila krecu po šinama, ovako bez šina za nj. vozila sa ne ukosti i bahatost daje posebnu ,,ljuču,, aromu saobracajnog Bg lonca.

Kad govorimo o vozilima (ne komentarišem bicikl) i ovim ivičnjacima po sred kolovoza, ne kažem da nisu napravili glupost ali obzirom kako većina vozača shvata držanje svoje trake i ne gaženje linije kao vrlo neobaveznu sugestiju a ne obavezu, nije ni tako loše da bar na jednom mestu takvo ne pridržavanje ima direktne i trenutne posledice po počinioca.
Ovo je potpuno tačno, a posebno na Terazijama. A mislim da će i pored ivičnjaka seći trake ako nema niko u drugoj traci. Mada, ne mogu da krivim takve vozače za taj konkretan KT.

Što se bicikala tiče, vrlo dobro se zna da su ivičnjaci klizavi i kako se vozi preko njih. Ako se dovoljno uspori, čemu taj KT i služi, pad je skoro nemoguć.

Što se bicikala tiče, vrlo dobro se zna da su ivičnjaci klizavi i kako se vozi preko njih. Ako se dovoljno uspori, čemu taj KT i služi, pad je skoro nemoguć.
Biciklista treba da vozi uz desnu ivicu kolovoza. Nije mi jasno šta je radio na sredini uz sâm ivičnjak.

A tačno je to da su ivičnjaci klizavi. Pogotovo kad padne kiša. Ovo pišem iz iskustva kao višedecenijski biciklista.

Biciklista treba da vozi uz desnu ivicu kolovoza. Nije mi jasno šta je radio na sredini uz sâm ivičnjak.

A tačno je to da su ivičnjaci klizavi. Pogotovo kad padne kiša. Ovo pišem iz iskustva kao višedecenijski biciklista.
Ако вози уз десну ивицу коловоза, онда само може да скрене десно ка Призренској или да настави право ка Краља Милана преко ивичњака.
И ако ми изгледа занимљиво овај кружни ток, мислим да уопште није безбедан за бициклисте, а верујем да нико о њима није ни размишљао.

Заправо јесте размишљао, размишљао како да им отежа кретњу овом саобраћајницом.

Nažalost, ostao je „ivičnjak“ na sred ulice i biće tu dok neko ne strada.

Pogledajte prilog 249877
1000011836.jpg

1756447770216-png.249848

Jel se čini još nekome da je grad nikad štrokaviji u zadnje vreme? I da, znam da je ovo slika pre rekonstrukcije ulice i da je sada čisto, ali ovakve prizore viđam širom grada sad. I to najviše na mestima gde su imbecili od Grada i Parking Servisa naređali parking mesta uz ivičnjak ili na trotoaru pa čistači, kad i naiđu jednom u 6 meseci, ne mogu da počiste smeće ispod vozila. Pa se tu gomila i posle raznosi kad duva vetar.

Ако вози уз десну ивицу коловоза, онда само може да скрене десно ка Призренској или да настави право ка Краља Милана преко ивичњака.
И ако ми изгледа занимљиво овај кружни ток, мислим да уопште није безбедан за бициклисте, а верујем да нико о њима није ни размишљао.
Opušteno, jantica farbe i pozdravimo se sa pola trotoara. Verivatno onim delom gde su ploče za slepe, pa će onda i co trotoar da dižu i premeštaju (pa se onda to neće lepo uklopiti i moraće opet da dižu i stave novo)

Кружни ток "Теразије", исто место и скоро истог пречника

Теразије 30-тих година прошлог века
београд_теразије.JPG

Теразије август 2025., фотографију сам "украо" од члана @НецаБГ
теразије 2025._кружни ток.jpg

Vrh