Šta je novo?

Koridor 10

Zna li se kakvo je stanje na Kuzmin-Batrovci, ne priča se ništa, a rekonstrukcija nije gotova u čitavom delu koliko sam upoznat
 
nije gotovo, radi se još. alternacija iz trake u traku.
 
Ovo što su uradili Nišu je prava sramota! Prava! Mi sa juga smo izgleda građani drugog reda!

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 
Ma jok, bre. Samo su vas izjednačili sa nama koji koristimo Preljinu
 
Da li je istina da ko iz Niša ode do Naisa plaća 1860d putarinu zbog njihovog internog pravila da ko na istoj rampi uđe i izađe, plaća maximalni iznos?
 
branik":kqxy4irq je napisao(la):
Da li je istina da ko iz Niša ode do Naisa plaća 1860d putarinu zbog njihovog internog pravila da ko na istoj rampi uđe i izađe, plaća maximalni iznos?
Da

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 
Fenomenalan sistem, zar ne?
I, pokušavaju li da reše probleme sa nenormalnim gužvama i opsirdnom cenom?
 
branik":1xhe3bcn je napisao(la):
Fenomenalan sistem, zar ne?
I, pokušavaju li da reše probleme sa nenormalnim gužvama i opsirdnom cenom?
Nema boljeg u Evropi...njima to očigledno nije problem pa i ne pokušavaju da reše. Cirkus od države

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 
Koliki bakšiš treba konobaru u Naisu da mu dnevno pokrije putarinu?
 
branik":31a2y6yw je napisao(la):
Koliki bakšiš treba konobaru u Naisu da mu dnevno pokrije putarinu?
Ne vraca se na istu rampu ali obidje pola grada

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 
Molim vas mi objasnite. Ne razumem ovo sa istom rampom?
 
Zatvoreni sistem naplate koji Srbija koristi znaci da na ulasku na autoput uzimate karticu na kojoj pise ulazna stanica vozite do željenog izlaza gde karticu predajete i softver vam po unapred unetim rastojanjima obračuna predjenu kilometražu..

Prosto zvuci zar ne ali uslov da to funkcionise je da od tacke gde ste uzeli karticu pa do mesta gde se traka sa i ka autoputu završava mora postojati fizički ograda, blokovi, betonski ili plasticni zid.

U praksi to nikada nije odradjeno i postojala je mogucnost da uzmete karticu i odmah iza rampe se polukruzno okrenete i dodjete na naplatni kanal, time ste naravno napravili polukruzno okretanje preko pune linije i oduvek je u pravilniku Puteva to bilo sankcionisano a samim time softver mora biti prilagođen pravilniku bez izuzetaka.

I onda dolazi zatvaranje rampi oko Niša gde se svesno ostavlja mogućnost da se ljudi leglno okrenu ispod autoputa i vrate na početak,șto softver prepozna i otkuca kaznenu tarifu.

Niti je zatvoren taj prolaz, niti je promenjen pravilnik i kako to biva u Srbiji stradaju ni krivi ni dužni radnici i korisnici koji su poštovali pravila.Kako to kod nas biva sad se čeka kritična masa da bi se problem pokrenuo sa mrtve tačke a rešenje može biti nova bočna naplatna rampa, ograničen bočni pristup, potpuno zatvaranje ili pak promena pravila o naplati.



O razlozima zašto se to desilo neću polemisati, ali svakako ima puno motela i pumpi koje godinama žive uz autoput u zatvirenom sistemu, doduše retko koji motel cveta.






Sent from my G3112 using Tapatalk
 
Deonica Kuzmin-Batrovci se i dalje radi, rekao bih da je trenutno na možda 60% izvedenih radova. Međutim, na pojedinim mestima mora da se vozi zaustavnom trakom koja je u stravičnom stanju. Takođe, kolona kamiona je bila dugačka skoro 10 kilometara, što u kombinaciji sa radovima, naplatnom stanicom, migrantima koji iskaču iz magle... - nije najbezbedniji scenario za vožnju.
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3

Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
 
ovi stubići su me koštali tokom radova kod inđije točka. Često su pomereni iz ose podele pravca puta, ostala samo platforma bez oznake. Po mraku se ne razaznaju od ostatka puta tako. Znam da je skuplje, ali jersey barijere su mnogo sigurnije, čini m ise da Mađari sve radove oko budimpešte kad sam prolazio prošle godine tako obezbeđuju.
 
Zaista je poslednjih nedelja ova deonica u radovima horor za vožnju.
 
@caribrod Имаш ли неке информације како напредују радови од Софије до границе?

Sent from my Armor_3 using Tapatalk
 
:lool: Па ово је стварно генијално!
 
Verovatno se radi o nekom kombiju ili minivanu koji se često pogrešno svrsta u 2 ili 1 kategoriju pa tako i naplacuje..

Ovde je prvenstveno greska upravljača puta koji na računu nema prikazanu kategoriju za koju ste platili putarinu.
 
Нигде не пише да ли је исто возило.
 
Da li se ovo neko igrao na mapi, ili je ovo planirano? Ovaj put je ucrtan samo između Rume i Hrtkovaca (mapu koristi SEPA)?

Pogledajte prilog 1

Da li negde u Srbiji imamo ovu modifikovanu detelinu?

I još jedno pitanje. Naime, do ove petlje sam došao prateći brojeve kod svake petlje, pa se pitam, da li su ti redni brojevi isključenja zvanične oznake (šta kad se doda nova petlja - prenumeracija? )

edit: Evo još jedne "igrarije" od Sremske rače do auto-puta

 
Ova rumska je totalna glupost. Petlja se mora nekako ukopiti sa postojecom. Jedan izlaz sa A3 za Sabac i onda razdvajanje na autoput i postojecu magistralu. Isto tako i u pravcu Rume i N. Sada. Da ne govorimo o tome da je klasicna detelina prevazidjena.
 
Dok ne ubace ovakve komplikacije, naročito leva. :D Sinoć kad sa ovo video nisam mogao da verujem.
Detelina je bogom data.


 
Vrh