Prošao juče celu deonicu od Tabanovaca do Beograda...
Oštećenja u Grdelici su sanirana i saobraćaj nesmetano teče.
Nadam se da grešim, ali čini mi se da sam na jednom ili dva mesta u smeru ka Nišu primetio neke anomalije na asfaltu, tako da je moguće da ovoga bude još...
Ipak, vozi se brzo, krivudavo je i moguće je da sam pogrešio...
Inače, osećaj vožnje celom trasom je neverovatan... priroda prelepa, ne znamo šta imamo, zaista...
Kad iz Grčke i Makedonije uđeš u Srbiju, osećaj je kao da si u Nemačku ušao... kontrast ogroman, bar što se samog autoputa tiče.
Intenzitet saobraćaja u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, posle Naisa, me je zaprepastio!
Čini mi se nikad više vozila i šlepera... skoro da su bile kolone, ali ne zbog nekih zastoja ili radova nego prosto jer je vozila bilo previše.
Pred Naisom su SVE naplatne rampe, sem čini mi se jedne za ENP bile okrenute da regulišu dolazni saobraćaj iz BG... i opet ništa nije vredelo, kolona je bila oko kilometar od same rampe. Šta će taj silni narod kad se zaglavi na Kalotini, Bog dragi zna...
Srećom išao sam ka BG a u tom smeru je intenzitet saobraćaja bio daleko manji...
Rekonstrukcija autoputa Beograd-Niš moraće jednom da dođe na red... prvih 100 km od Beograda je još i Bože pomozi, ali što si bliže Nišu, sve je neravnije i lošije... takođe, deonica od Niša ka Leskovcu i Grdelici je poprilično loša, posebno kada voziš 130km/h.
Sve u svemu, lep je osećaj stići od granice MKD do BG autoputem...