Šta je novo?

Koridor 10

Horgoš, tj Roszke izlaz iz Madjarske upravo.

Relativno često prelazim ovde i moj utisak je da su madjari sve neefikasniji i neefikasniji.

Ovde mora nešto da se uradi.

IMG_0041.jpeg
 
Samo ono famozno otvaranje gepeka 2x, jednom carina, a drugi put policija usporava drastično promet... Koliko je Orban često u Srbiji, očekivalo bi se da se to reši nekako.
 
Hm, ne otvaraju više dva puta gepek. Jednom pregleda carina, ali policajac izlazi iz kućice pregleda pasoše i gleda slike, pa tek onda ide u kućicu na skeniranje i pečatiranje. Ali i to traje jako dugo po jednom automobilu.
 
Uobicajena slika. Posebno subotom. Cak bih rekao i dobra obzirom da je praznicni boom.
 
Da shvatam da je uobičaje*******a slika i da nije odrziva.

Slika koju sam postavio je iz pravca Madjarske, iz pravca Srbije je cela medjuzona bila puna.

Poenta je da su na HU strani radile 4 trake a na srpskom prelazu 2. ba srpskom se čekalo desetak minuta. Kako dva čoveka mogu da rade brze od 4?

Par stvari koje sam primetio:
- Madjari su zaposlili izgleda neadekvatnu radnu snagu. Policajac kod koga sam ja bio je bio neuredan, neobrijan, piljio je u monitor, ali je pričao srpski malo.
- Naš prelaz je uredan, trava ošišana, sveće zasadjeno…
- Naši carinici i policijaci u proseku imaju 100+kg. Ja da sam vlast uveo bih da policija ima fizičke testove. Mislim oni ljudi jedva mogu da potrče.
- Autoput do NS je takodje uredan, trava uz put ošišana. Dosta veliki napredak u odnosu na pre.
 
Vozio sam Juce Bg-Madjarska i nazad posle nekog vremena. Iskreno ova deonica je u prilicno dobrom stanju. Vise ne postoji ni jedan kritican sektor sto se tice kvaliteta asfalta, cak stavise prilicno je dobar celom duzinom. Pogotovu mi je drago bilo da vidim da je ceo sektor od granice do Novog Sada presvucen novim asfaltom, da je uradjena signalizacija pored puta, reckave linije na putu kao i da je pokoseno i uredno.

Ne vidi se neka prevalika razlika sada izmedju AP kada se udje iz Madjarske u SRB, sto je ranije bilo nebo i zemlja. Cak sta vise, nase ravnice i krajolik su lepsi!

Za pohvalu.
Не бих баш рекао да је у прилично добром стању. Од Нове Пазове до Нових Бановаца (смер ка Београду) су чак и спустили брзину на 100 км/час због колотрага и то траје већ неколико месеци (приметио сам у марту, али не идем ауто-путем баш често тако да је можда и раније спуштено). У смеру ка Новом Саду је мало боља та деоница, али је лоше пре и после петље Бешка и од Ковиља до Новог Сада (ту деоници су крпили, али очигледно недовољно). Наравно, ово важи за возну траку.
Од Новог Сада до Суботице је мање-више коректно.
 
Vrh