Šta je novo?

Koridor 10

Погледајте број трака, угао и величине косина!

Evo timelapse snimka prolaska kroz Grdeličku klisuru od pre nekoliko dana

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GZU7DOoW94I[/youtube]

Прекључе два тешка судара у Сићевачкој клисури. Саобраћај био у прекиду. Двоје погинулих и седморо повређених. Наравно Турци су у питању. Сада треба да захвале плавуши што није отворила полупрофил на аутопуту. Верујем да би ти људи били живи

Kako napreduju radovi na ulazu u Srbiju kod Batrovaca dal je neko prolazio skoro?

Ovo su radovi od pre 4 meseca pa me zanima da li je zavrsena ova deonica?

Vracarac, prosle nedelje sam prosao, zavrseno je nekih 7 8 km od granice i odlicno je uradjeno... Nastavak se radi bilo je i masina i ljudi..

Za udese ću se suzdržati od komentara, nije da nisam pisao... Danas je Velika Gospojina po gregorijanskom kalendaru, koji Grci žešće slave. Tako da na C17 ne očekujem ništa spektakularno pre 20.8. ne zbog Aktora, već zbog Kent(d)epozidisa, koji tu vodi glavnu reč. Azeri su valjda proslavili Kurban bajram, možda su već privršili EM opremu desne cevi. Integral ne slavi ništa (osim možda prolaz Zvezde), pa jedino na C6 vredi otići...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=648941#p648941:2o6fdz1j je napisao(la):
Mrguddd » Čet Avg 15, 2019 3:31 pm[/url]":2o6fdz1j]Vracarac, prosle nedelje sam prosao, zavrseno je nekih 7 8 km od granice i odlicno je uradjeno... Nastavak se radi bilo je i masina i ljudi..
Hvala puno, voleo bi da taj deo bude u savrsenom stanju, ja sam jedan od onih kompleksasa koji bi voleli da to sto bude lepse u inat hrvatina kada udju u nasu lepu Srbiju da bude lepse nego kod njih ;)

мајстор":13lr01na je napisao(la):
Прекључе два тешка судара у Сићевачкој клисури. Саобраћај био у прекиду. Двоје погинулих и седморо повређених. Наравно Турци су у питању. Сада треба да захвале плавуши што није отворила полупрофил на аутопуту. Верујем да би ти људи били живи

Nisam ljubitelj lika i dela plavuše, ali zahvalnost ne treba upućivati njoj, već nenormalnom i bahatom mentalitetu juznjackih vozača, uključujući i nas na Balkanu.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Па она је инсистирала да се не отвара једна страна, него пун профил, онда може да се прави отварање! Само због тога! Самопромоције! Сви који страдају због тога она носи на души,

Мада, такви путеви, у полупрофилу аутопута, умеју да буду још опаснији од обичне магистрале.
Кад се сетим новосадског...

13 тунела, кривине, стене изнад главе, лоша пргледност...по мени је ипак бољи полупрофил и правац...имаш се где склонити!. Поштујем и туђе мишљење.

Ма, знам како изгледа стари пут, скучено и опасно на први поглед.

Можда да су пустили полупрофил са чуњевима по средини, да нема претицања.

Ко зна колико ће још људи настардати...туга!

Надам се да ће Цариброд ускоро снимити неки позитиван снимак, па да видимо када ће и то бити готово!

Пантограф":1ysscnxa je napisao(la):
Мада, такви путеви, у полупрофилу аутопута, умеју да буду још опаснији од обичне магистрале.
Кад се сетим новосадског...
Pa ovde je bilo tako izmedju Pirota i Bele Palanke, pa kad su radili SMA usred sezone. I nije bilo ja mislim nijednog grebanja... Poenta je da stave stubiće između vozne i preticajne, pa s jedne strane psujes u koloni, a s druge ako je onaj ispred tebe spor i normalan - skloni se u zaustavnu i pusti te da ga pretekneš. Ne bi to bilo free kao nekad novosadski, obilaznica ili Evzoni - Solun.

Izmedju Pirota i Bele Palanke je bilo oko godinu i po dana bez habajuceg sloja pusteno u promet i onda je bilo sve „sigurno“, a sada nije?
Tako da su ovde neki drugi interesi u igri.
Zato sam prognozirao Novembar a mozda ce i da odugovlace do kraja godine, da bi se narod podsetio da su uskoro izbori.

А опција да се пусти у једном смеру, док бу други смер чекао комплетан завршетак. Ово сам видео пре две године на једној деоници у Македонији (онда није била Северна) негде између Велеса и Ђевђелије.

Sad ide vest 29.8 u Srbiju dolazi Erdogan koji ce sa Vucicem zapoceti izgradnju autoputa od Kuzmina do granice.

paradox polje":38feqgb8 je napisao(la):
А опција да се пусти у једном смеру, док бу други смер чекао комплетан завршетак. Ово сам видео пре две године на једној деоници у Македонији (онда није била Северна) негде између Велеса и Ђевђелије.
A i to smo analizirali s tim sto je to imalo smisla do pre dve-tri nedelje, sad bi bilo malo zahebano jer je glavni smer Turaka sada ka Nišu, pa bi bila ozbiljna kolizija na početku i na kraju.

Od Kuzmina do granice? A Pozega-Visegrad ne krece? To je isto deo tog turskog projekta.

Ne pise za tu deonicu, pitanje da li je tu zavrsen projekat, eksproprijacija i sve drugo, duza je to deonica od Kizmina.
Takodje krecu radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Novi Pazar - Tutin nakon posete.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=649165#p649165:2i6mdpfq je napisao(la):
Vračarac » 16 Aug 2019 08:34 am[/url]":2i6mdpfq]Sad ide vest 29.8 u Srbiju dolazi Erdogan koji ce sa Vucicem zapoceti izgradnju autoputa od Kuzmina do granice.
Dobra vest - ali nadam se da će im neko pomoći. Nisam siguran koliko njih dvojica mogu da izgrade za pola sata.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=648948#p648948:2zk08j1n je napisao(la):
Vračarac » Čet Avg 15, 2019 3:45 pm[/url]":2zk08j1n]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=648941#p648941:2zk08j1n je napisao(la):
Mrguddd » Čet Avg 15, 2019 3:31 pm[/url]":2zk08j1n]Vracarac, prosle nedelje sam prosao, zavrseno je nekih 7 8 km od granice i odlicno je uradjeno... Nastavak se radi bilo je i masina i ljudi..
Hvala puno, voleo bi da taj deo bude u savrsenom stanju, ja sam jedan od onih kompleksasa koji bi voleli da to sto bude lepse u inat hrvatina kada udju u nasu lepu Srbiju da bude lepse nego kod njih ;)
Hteo ti ili ne, radovi zasada kasne 3 meseca, a prema najavama biće gotovi u novembru sto ce biti oko 6 meseci kašnjenja.
Druga stvar, radovi se izvode samo na deonici Batrovci-Sremska Mitrovica. U pitanju je nekih 30 km od ukupno preko 100... Ako si prolazio kroz Hrvatku, videćes da im je put od Batorovaca do Zagreba kao nov.

I ja bih isto voleo, ali još nije realno. :D

Od Batrovaca do Zagreba i nije bas kao nov. Prolazio sam skoro tuda i nisam bas bio odusevljen. Jeste bolji nego nas BG- Nis, ali daleko je to od savrsenog. Mislim da im je ta deonica od nase granice do Zagreba najlosija u celoj hrvatskoj. Ostale deonice su fenomenalne.

Vrh