Voštiću, razlog je što je tamo prepuno podzemnih voda, s te strane su izvorišta i onda je samo potonulo, a 2. manji je što su kilavili pa ih zbrzali.
Na to da neće tako lako ići kod Gradinja i da ima klizišta ukazivao je Trace, koji je angažovao ekipu za opsežna geološka istraživanja - i najuriše ih!
Fotke su od juče, prolazio tuda, pa rekoh ajd da svratim da vidim šta se dešava na gradilištu petlje Dimitrovgrad zapad sa pristupnim putevima:
Tamo je sve u znaku greda - prolazim između 2 izlivene, a zatim i međ nekoliko, koje su još uvek samo sa armaturom
bliže obalskom zidu mosta je i par budućih greda, koje još ni armaturu nemaju - samo postolja
preko tih postolja pogled na deo trase, gde je juče oko 17 i dalje bilo baš živo, to je deo gde trasa po novom ide posred brda
i ovde nadomak mosta ima nekoliko greda sa ispletenom armaturom, iza se nešto radilo
nije da nisam hteo da odem gore na trasu da vidim šta se dešava, ali mi ovakva avantura ipak nije bila neophodna:
most (cevasti propust) kojim sam bar 50 puta izlazio na trasu je srušen da ne bi kočio tok reke zbog čega se izlivala, a ni ovaj s pločom nije u funkciji
zato jedan daljinski pogled na drugu obalu, a ovi ako se ne varam betoniraju naglavnu gredu, onu viljušku na koju se posle spuštaju nosači
a evo i tih nosača, čuvenih Aktorovih greda - 2 završene sa jedne strane
i 2 sa druge, sledeći red ima ove cevi, tako da je spremno za beton, a obe krajnje imaju i oplatu - ili su izlivene ili će danas-sutra biti
Rezime: 4 grede su izlivene, 12 sa armaturom (od toga 2 sa oplatom i 7 sa cevima), 5 samo postolje, ostalih 7 će verovatno dole ka mostićima.
Malo su zalaganili sa izlivanjem greda, jer rade naglavnu na stubu, ali bi do uskrsa trebalo da imaju bar 10-ak gotovih, i 10-ak sa armaturom.
Evidentno rade, ali ne znam tačno stanje na drugoj obali, miniranja nema u prethodne 2 nedelje, a ostalo je 15-20 po planu, oko mesec dana posla.
Cenim da će početkom maja na mostu da pentraju grede i rade ploču, asfalt u junu, realno mogu petlju i B6 da završe do 30.06., Gradinje je problem.
Isećiće ih Uskrs, Grci su ultrapobožni, sredinom aprila jedna cela nedelja kišovita, ostatak meseca suv, to je bitnije za lot2 i 5A, biće zabavno!