Juče sam išao poslom do Gornjeg Gradinja, a put za taj zaselak ide iznad useka Gradinje, gde još nisu završene desna i leva strana AP u fulu.
Gornji "spratovi" kosine dopiru skroz do puta, a poslednji ide malo i iznad njega, a pogled seže od tunela Progon do petlje i dalje ka OMV.
Osim stanja kosine odozgo može se dosta dobro videti stanje na trasi - najpre pogled ka mostu 6 i premazanoj stabilizaciji posle devijacije i levo i desno:
Pa sa istog mesta ka petlji, u podnožju su još radovi na kosini, ovde me malo tlači žbun - kraj devijacije, u desnoj premazana CS
ovo je negde po sredini devijacije, u levoj samo mali deo posle CS nije na 0-63, možda je čak i 0-31 položen
akcenat na 5. sprat kosine, koji je iznad puta za Gornje Gradinje, veliki kanal ide ispod njega
i akcenat na klizište koje je krenulo na 3. spratu, nije povuklo kanal, imaju neki projekat sanacije, dole su mašine u novoprobijenoj desnoj
pogled na ogromnu deponiju, jedva sam uhvatio celu širinu, mada možda ima još malo materijala levo
i pogled na levi deo petlje Gradina, koja je završena 99%, ali nisu puštena preostala 2 kraka, vidi se i deo desne sa premazanom CS
Leva je OK, ostalo je 10-15m da odrade podlogu pre CS i još 150m stabilizacije, biće to na 2. BNS do kraja meseca, desnu su probili do kraja.
Sinoć je pao prvi sneg, nekih 10 cm je bilo, a sada pada kiša koja ga je sprala, ostalo da se beli po krovovima još malo, otopiće se brzo.
Najavljuju suvo vreme cele nedelje, uz jutarnje mrazeve, ali dnevna oko +10, valjda im neće pokvarititi planove ovde i na 5A, gde se dobro gura.