Šta je novo?

Komunalna milicija (BELI)

Erysimum Cheiri":19r0bg0b je napisao(la):
uh - BRAVO - to zaista objašnjava celu situaciju. Zamisli, nije "dečko" nego "oficir u penziji". To zaista menja celu suštinu stvari. Meni govori samo da je neko ovde sitničar (a to je zapravo karakteristika malograđanštine) i spada u kategoriju koju sam naveo gore
To govori da naširoko lupetaš o događaju o kojem nisi ni potrudio da se obavestiš.
Jer si slepac.

Erysimum Cheiri":19r0bg0b je napisao(la):
, a koji traže svakakve izgovore da se ne ponašaju kao ozbiljni i zreli ljudi.
Ajde pali u mišju rupu iz koje si se izmigoljio.[/quote]
A ovo je na nivou 11-12 godina. I šta bi sa "over and out"? Nisi mogao da izdržiš, nisi toliko "zreo", je li?

direktor":1onqbqml je napisao(la):
Relja sto se trudis kad neide koliko ja znam relju on je za placanje prevoza

Pa naravno, ne koristim prevoz baš često i upravo zato validiram kartu i svi me tada gledaju čudno, ali sam i protiv vladavine bezakonja Vučića, Malog, Vesića i ostalih.
Kao, neće biti više zapošljavanja u državnom sektoru, a najavljuju zapošljavanje još 800 komunalaca u Beogradu...

Čisto da se zna i ja mislim da prevoz mora da plati, kakav god da jeste.

Nemam ništa ni protiv privođenja (ili kako god se to zove) zbog nemanja lične karte.

Ali imam mnogo toga protiv Komunalne policije koja se trudi da ispadne žrtva i koja ne radi ostale stvari iz svoje nadležnosti.

Zasto komunalna ne uklanja prosjake sa ulica?
Zasto komunalna ne sklanja preprodavce sa ulica?
Zasto komunalna ne regulise buku u lokalima?

Jasto joj je jedini posao postao naplata karata?

Kada su uvodili komunalnu to je bilo upravo zbog preprodavaca jer trzisna nije imala pomoc policije. Kad su uveli komunalnu odjedanput se ovaj problem zaboravio, jer zaboga mora da se radi.
Ovako sedis na stanici i ne radis nista.

Sem sto setaju svescice po gradu ja ih za ovih par godina nisam video da ista korisno rade.

Sklanjaju prodavce sa ulica, od Vuka do Zelenjaka, mnogo puta sam video.

Pre komunalaca svercere je jurila prava policija. Ja bih ovim komunalnim kerovima dala lopatu i metlu pa da skupljaju kerece medaljone po ulicama. Cisto da opravdaju svoj naziv.

11030":2ohm2nsh je napisao(la):
Pre komunalaca svercere je jurila prava policija. Ja bih ovim komunalnim kerovima dala lopatu i metlu pa da skupljaju kerece medaljone po ulicama. Cisto da opravdaju svoj naziv.

Čekao sam neku prigodnu priliku da ovo odvalim:

Više vredi jedan "pripadnik romske populacije" (puno poštovanje prema ljudima, da ne bude nesporazuma) koji za "Čistoću" metlom čisti ulicu i prazni kontejnere ili jedna žena "Zelenila" što štapom skuplja smeće sa trave, nego 50 ovih komunalnih policajaca.

Dobise batine 4 kom pol na aerodromu od taksista divljih pisu novosti

Da, prebili su ih divljaci sa po 20ak prijava prekrsajnih, a u komentarima mentoli opravdavaju divljake i kao svaka cast.

Nedelja 8.2.2015 | 18:27 | Izvor: Večernje novosti
Beograd -- Na aerodromu „Nikola Tesla“ nelegalni teksisti odbili da se legitimišu, a posle tuče, četiri komunalna policajca završila su u Urgentnom centru.

B92: "Divlji" taksisti tukli komunalce http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=956040

Eto, ovi prethodni komentari koji pozivaju na 'rat' protiv komunalne policije dobise 'nove saveznike'
Ne znam kako ce i dokle saveznistvo funkcionisati, ali u anarhiji (i gradjanskom ratu) sve opcije su otvorene i moguce....

Ko je "pozivao na rat"? Reći nekome da je "dobio saveznike" u vidu taksista divljaka sa aerodroma je ozbiljna uvreda...

Ovo je jedan od problema sa kojim Komunalna i treba da se bavi i baš me zanima šta će preduzeti narednih dana.
Baš u komentarima na sajtu Novosti spominju kako su u poslednje vreme komunalci drndali mahom legalne taksiste i da je ovo retka prilika kada su prišli "divljacima"... ako bih bio zadovoljan zbog nečega, to je što je i jedan od "divljaka" završio u Urgentnom...

Relja, kada komunalna policija legitimise putnike bez karte, maltene ceo grad se digne protiv njih, i podrzava se svaki bahati kr**** koji ih 'isprasi'
Kada ta ista komunalna policija, isto tako postujuci zakone ove zemlje pokusa da legitimise taksiste koji nemaju dozvole za rad, pa dobiju batine narod je odjednom na strani komunalaca?!
Za mene je to nedoslednost i licemernost.
Sta bi sad sa onim parolama da su to (Kom.pol.) besposllicari, nasilnici i partijski podobni kojima treba stati u kraj???
Ili su besposlicari, kreteni i sliccno, kada 'peri' traze podatke zbog doplatne karte, ili kad meni napisu za parkiranje, ali kad idu na divlje taksiste onda su dobri i pokusavaju da uvedu red u ovaj grad???
Budimo malo dosledni.

Licemernost? nedoslednost?
Pa ti porediš neuporedivo:
- tuču zbog otimanja telefona penzioneru (pošto nismo čuli epilog, pretpostavljam da je to izazvalo "strašne" ogrebotine na prstićima i crveni nos), a sve zbog asistiranja privatnoj firmi, što i nije posao komunalne
- tuču sa taksistom divljakom (sa brojnim prijavam) koji krši nekoliko zakona i prvi napada komunalce
Nisam rekao da za nepropisno parkiranje ne treba da pišu kazne. Da li je to zbog onih građevinaca u Jurija Gagarina što su se privremeno premestili na drugu stranu gradilišta?

Ja sam i napisao da treba da se bave taksistima divljacima.
Koliko vidim, ovo na aerodromu se dogodilo upravo zato što - komunalci nisu bili dosledni u sprečavanju divljaka, nego ih teraju u "nedeljama borbe protiv divljih taksista", tj ne rade ono što treba da rade.

laki72":1ihy7k53 je napisao(la):
ali kad idu na divlje taksiste onda su dobri i pokusavaju da uvedu red u ovaj grad???.
Ne radi se o divljim i nelegalnim taksistima. Svi (ovi sto su ucestvovali u incidentu) su regularni taksisti i imaju dozvole za rad. Ti koji su radili i rade bez dovole su odavno nestali sa aerodroma.

Ovde je bio sukob izmedju grupe bahatih i osionih taksista koji preskacu red, sacekuju putnike u holu aerodroma i odvlace ih do svojih vozila. Imali ste valjda prilike da naletite na njih.

U narodu se stvara atmosfera da prebijanje komunalnog policajca može proći nekažnjeno. Treba na višegodišnje robije poslati one što se usude podići ruku na institucije sistema.

A gde i na koliko dugo slati
stavljače kese na glavu ?

Kakav sistem, takve i institucije ...

MilisaV":4eq47rqi je napisao(la):
Treba na višegodišnje robije poslati one što se usude podići ruku na institucije sistema.

Система? Ког система? Ја не видим у овој земљи било какав систем ...

Зашто? Зато што је сама "институција" комуналне полиције противуставна и сами тим, на основу највишег државног акта - не постоји. Држава је дакле дигла руку на сосптвени систем стварајући неки систем ... о чему ми овде причамо?

Relja od tebe ovo nisam očekivao.

Stf ja u ovoj zemlji vidim sistem. To što vam se trenutno ne sviđa ko je na vlasti i slično ne daje pravo da se nasiljem orite protiv istog.

Milisave, jedini sistem koji ja ovde vidim je sistem partijskog zapošljavanja.

Ja ne vidim da je Komunalna policija išta doprinela uvođenju komunalnog reda. Naprotiv, sve je gore.

Da li misite da je normalno da obuka za komunalnog policajca traje 3,5-3 meseca i posle toga dobijaju značke i ovlašćenje da hapse?
Meni je to sumanuto.

MilisaV":3uxjeylc je napisao(la):
Stf ja u ovoj zemlji vidim sistem. To što vam se trenutno ne sviđa ko je na vlasti i slično ne daje pravo da se nasiljem orite protiv istog.

Нема то везе са странкама. "Систем" је изнад било какве странке и свака следећа странка на власти га наслеђује. О томе сам причао у теми о ћирилици. А систем је до те мере урушен, да сам себе обесмишљава. Нема то везе са СНС, ДС, ДСС; СПС ...

Који то систем ти видиш? Јел то онај по коме је ИмамоПлан попио казну и отишао на суд због друштвено-корисног рада а нико никад није попио казну и отишао на суд за вандализовање истих тих објеката које је ИмамоПлан поправљао?

Јел то систем?
astrodule":3uxjeylc je napisao(la):
@stf odakle ti to da je Komunalna policija neustavna?

Све системске институције које добијају овлашћења која је добила комунална полиција МОРАЈУ бити предвиђене Уставом.

логика је следећа, ако неко може некажњено да бије полицајца чија је дужност да штити грађане како онда грађанин да се осећа сигурно. све те ситније и крупније неправде и нелогучности су мање битне.

о комуналној немам неко лепо мишљење већ сам овде писао због чега али сваки напад на њих мора бити жестоко кажњен.

orion":1rbg5cgy je napisao(la):
логика је следећа, ако неко може некажњено да бије полицајца чија је дужност да штити грађане како онда грађанин да се осећа сигурно.

Da, šta ako komunalni policajac otima mobilni telefon? Kakva je onda logika - o tome ne treba pričati i ne treba pisati?

Da je ovo 1989-1990. i da policija gubi autoritet na ulici, pa da razumem priču o "stvaranju nesigurnosti kod građana", ali građani se i bez ovih incidenata (ko god ih izazvao) ne osećaju sigurno zbog svega što se dešavalo i što se dešava...

Vrh