Šta je novo?

Komunalna milicija (BELI)

E vidiš Bojane nema tu da li je glupo ili ne nego da li to negde piše. U Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima piše, a li u gradskim odlukama ne.

Zakon propisuje da ako učinilac prekršaja nije zatečen na licu mesta, organ će pozvati vlasnika, odnosno korisnika vozila da pruži podatke o identitetu lica koje je upravljalo vozilom, što je vlasnik, odnosno korisnik vozila dužan da uĉini.
Druga situacija Ukoliko je uređajima za utvrđivanje prekršaja u saobraćaju ili neposrednim opažanjem policijskog službenika, odnosno drugog lica koje vrši neposredno regulisanje saobraćaja u skladu sa ovim zakonom dokumentovan, odnosno uočen, neki od prekršaja predviđenih ovim zakonom, kada vozaĉ tog vozila nije identifikovan, vlasnik, odnosno korisnik vozila je odgovoran što je omogućio da se njegovim vozilom učini prekršaj

Inspektori vrše nadzor po gradskim odlukama a ne po odredbama ovog zakona.

Ja sam to isto vozilo prijavio 30+ x, svaki puta se na istom mestu parkira, na trotoaru, verujem da će mu sudija za svih 30+ slučaja uvažiti izgovor, zato se i pitam zašto bi iko platio ijednu kaznu za nelegalno parkiranje, bilo gde ako je to već moguć izgovor?
Da li to važi i i kada pauk odnese vozilo?

Ovo društvo ako želi napredak, mora da organizuje otvorene rasprave o našem zakonu, gde bi mogli da se uključe svi pravnici. i jasno ukažu na sve vakume u našem zakonu koji omogućava ovo a i mnogo gorih stvari. Isto tako okupljanje je neophodno i za novinare, ali i profersore, doktore ... moramo se nekako odbraniti od nesposobnih i korumpiranih političara i mekušaca koji ih okružuju.

Vozilo se rešenjem u kojem piše nalaže se vlasniku odnosno korisniku vozila diže N.N. licu na mestu prekšaja . Drugo, kaznu za prekšaj možeš naplatiti na licu mesta ili pozivom radi izjašnjavanja ko je vozio ali tek kad utvrdiš ko je vlasnik vozila kod MUPa a to traje do mesec dana. Kod sudije moraš poslati nekoga imenom i prezimenom i to sa sve podacima pa kad stigne na red. Kažnjavanja još nema kod inspekcije i komunalne policije jer nema ni prekšajnog naloga. Nisu ga još odštampali iako je Zakon o prekršajima počeo da se primenjuje još u martu. Zbog neuređenosti odluka nije ni efikasno procesuiranje onih koji su u prekršaju. Ove informacije sam dobila od jednog inspektora. Znači nije da neće da kažnjavaju nego je procedura komplikovana i poduža. Za saobraćajnu policiju stvar je drugačija.

Zbog nepravilnosti u radu smenjeni zamenik i pomoćnik načelnika Komunalne policije

R.B. | 23. 07. 2014. - 15:16h | Foto: M. Jošida | Komentara: 0
Načelnik Komunalne policije grada Nikola Ristić doneo je danas odluku da se dužnosti u ovoj službi razreše zamenik načelnika Komunalne policije Aleksandar Kostić i pomoćnik načelnika Boban Rajčić, zbog konstatovanih nepravilnosti u radu.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/482603 ... e-policije

Stanari Kosovske ulice: Preprodavci knjiga nam obijaju vrata i zauzimaju parking!?
M. V. | 12. septembar 2014. 19:10 | Komentara: 13
Žitelji Kosovske godinama muku muče sa nelegalnim preprodavcima udžbenika. Hodnike koriste čak i za skladištenje knjiga
STANARI Kosovske ulice godinama vode borbu sa preprodavcima knjiga koji svakodnevno stoje ispred njihovih ulaza, hodnike koriste za skladištenje udžbenika, a kombijima i automobilima im zauzimaju parking-mesta.

Svi pokušaji da sa nadležnim organima reše ovaj problem bili su neuspešni, a stanari Kosovske ulice tvrde da pripadnici Komunalne policije uopšte ne reaguju na njihove prijave.

- Bezbroj puta smo zvali i pisali mejlove Komunalnoj policiji i inspekciji Opštine Stari grad, međutim ni jedni ni drugi nisu ni pokušali ozbiljno da nam pomognu. Samo prebacuju odgovornost međusobno i umesto da preprodavci budu problem grada, oni su postali samo naš - objašnjava Uroš M. jedan od stanara „bulevara knjiga“.

Građani koji žive u ovoj ulici tvrde da preprodavci znaju da budu i bezobrazni, da dobacuju i psuju stanare, a dešavalo se i da obijaju vrata sa interfonom kako bi ušli po knjige.

- Ne tražimo ništa nemoguće, već samo molimo nadležne da nam pomognu da vodimo normalan život, bez svakodnevne galame i traženja parking-mesta satima, jer od njihovih vozila nema mesta za nas koji ovde stanujemo - dodaje Uroš M.

KOMUNALNA POLICIJA NE REAGUJE

IAKO stalno prolaze i znaju sve nelegalne preprodavce, komunalni policajci, po priči stanara, retko reaguju.

- Izađu na teren i onda ćutke prolaze pored preprodavaca ili se pak druže sa njima. Čak i zajedno ručaju ispred naših zgrada, iako po zakonu imaju sva ovlašćenja da ih sankcionišu - kaže Uroš M.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... ju-parking

direktor":2ucjs7i8 je napisao(la):
....Svi pokušaji da sa nadležnim organima reše ovaj problem bili su neuspešni, a stanari Kosovske ulice tvrde da pripadnici Komunalne policije uopšte ne reaguju na njihove prijave...
- Bezbroj puta smo zvali i pisali mejlove Komunalnoj policiji .....izađu na teren i onda ćutke prolaze pored preprodavaca ili se pak druže sa njima. Čak i zajedno ručaju ispred naših zgrada...

Nije to naša komunalna to je Apeksova policija, te toplo preporučujem stanirama Kosovske ul. da pri pozivanju ili podnosenju prijave , prva rečenica bude ,,kao redovan platiša bus-plusa podnosim prijavu protiv... ,, :lool:

1_470376231_untitled.PNG

snimak

https://www.facebook.com/video.php?v=10202616800570198

Bravo MUUUU ga
Sta on tu ima da svira KLARINET i sa kojom to namerom je baš izabrao klarinetom da uznemirava svet
umesto da je uvatio zurle, plehanu muziku, dajre, ili makar armoniku
pa bi i ovaj policajac zasigurno i neko kolce opleo.... :laugh: :lool: :laugh:

hapsi ga jer nije hteo da pokaže ličnu kartu....

ne razumem otkud tolika hajka protiv ljudi koji rade svoj posao u skladu sa zakonom.

kod nas oduvek postoji ta mepatija prema ljudima koji idu protiv sistema.

Пази која конструкција, полиција хапси зато што је свирао кларинет а на албуму пише нешто типа Полиција бије уличног свирача. Па онда као бије га зато што је београђанин, да је босанац или црногорац онда га не би дирали, па онда иде тужна констатација како више нема правих београђана.

Емпатија је тотално нестала, људи са уживањем гледају снимке црне хронике, шерују их и онда ето одједном се појави емпатија према некоме ко је није баш заслужио. Није дечко ни урадио ништа страшно нити је неко према њему поступио лоше.

Mozda je pandur ispao dzukac sto ga je cimao bez razloga (a moguce i da je imao neki razlog), a ovaj je ispao jos gori zato sto nije hteo da pokaze licnu.

loyola":2psauecf je napisao(la):
Mozda je pandur ispao dzukac sto ga je cimao bez razloga (a moguce i da je imao neki razlog), a ovaj je ispao jos gori zato sto nije hteo da pokaze licnu.
Možda nema 20 000 dinara da plati kaznu, pa zato nije dao ličnu, mislio je naivno da može da se izvuče. Pomislio je da ako oni koji su pokrali milione nisu platili ni dinar kazne, možda i on može tako da se provuče... ali to ne ide tako.

direktor;117673907 je napisao(la):
Sramne scene ispred Bitef teatra (FOTO)

R. Bulatović/M. Tašković | 25. 09. 2014. - 18:34h izmena vesti 19:29h | Foto: Ž. Jovanović | Komentara: 33
Kako izgleda kada nekultura stane na put kulturi svedoci smo skoro svakog dana. U prevozu, u školi, u prodavnici, na ulici, u bioskopu, na stadionu... A kako izgleda kad se nekultura i fizički ispreči kulturi možete da vidite svakog dana ispred Bitef teatra, i to usred održavanja jedne od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji - internacionalnog BITEF festivala.

517610_bitef-foto-bitef-4_f.jpg

Đubre, polovna odeća, obuća, krpe, kese, razbacane stvari, gladne mačke i ptice, dočekaće Beograđane i njihove goste koji su kupili karte za predstave u Bitefu jer je divlja pijaca, udaljena samo desetak koraka od Bajlonija, bukvalno došla do ulaza u BITEF teatar.
517611_bitef-foto-bitef-5_f.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/497795/Sramne-scene-ispred-Bitef-teatra-FOTO

Nije ništa bolja situacija ni na samoj pijaci. Do prodavnice Aman treba da bukvalno preskačeš trgovce robom iz kontejnera

Druga bi to priča bila da umesto robe iz kontejnera drže klarinet...
odmah bi ih počistili ko metlom :lool:

KLARINETISTI NISU DALI DA SVIRA DŽEZ U CENTRU BG: Kaznite razbojnika koji me uhapsio! (VIDEO) - Apelujem na nadležne da mi izdaju dozvolu za sviranje, kako mi se ne bi ovakve stvari događale u budućnosti. Ko želi da se uveri u moje znanje može da me pozove - sa osmehom poručuje Đorđe i dodaje da je muzika idealan način da se bori protiv primitivizma

Djordje-Djumic-12.jpg

Đorđe Đumić, klarinetista iz Pančeva, koji je na stanici autobusa 26 kod Kalenić pijace uhapšen zato što je svirao džez na ovom mestu, ističe u razgovoru za Telegraf da će nastaviti da radi i dalje ono što najbolje zna – da svira, kao i da će zahtevati da se policicajac koji ga je uhapsio i “razbojnički se ponašao”, najstrože kazni.

Kao reakciju na ovakvo ponašanje policajaca, uprava muzičkog festivala Ethno.com koji se održava u Pančevu od 26. do 28. septembra, odlučila je da pozove Đorđa da izvođenjem numere zbog koje je priveden svečano otvori dvanaesti festival, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

Mladi klarinetista izvešće na otvaranju festivala pesmu zbog čijeg je izvođenja nedavno priveden, u blizini Kalenić pijace u Beogradu, jer je “bez dozvole” svirao kako bi zaradio za život.

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/12 ... de-ubuduce

direktor":2wsg307s je napisao(la):
A kako izgleda kad se nekultura i fizički ispreči kulturi možete da vidite svakog dana ispred Bitef teatra, i to usred održavanja jedne od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji - internacionalnog BITEF festivala.

Овај блиц се мало шали, каква култура, једни те исти ликови изигравају неки културни крем. Да сам прошао и видео ту бувљу пијацу најозбиљније бих помислио да је неки перформанс у питању, то је данас ин.

И није то спој културе и некултуре већ хипстераја и беде.

Pre neki dan sam video vozilo Komunalne kako vozi vrlo sporo (u Bulevaru Mihajla Pupina), kad sam ga prestigao video sam da priča u mobilni. To je radio od Opštine do Napreda (kad mi se izgubio iz vida).

Poslao sam mejl Komuanlnoj gde sam spomenuo broj vozila, vreme, lokaciju i priložio sam sliku (slikanu dok sam čekao na semaforu).

komunalci.jpg

Dobih i odgovor

У вези Вашег обраћања Комуналној полицији Градске управе града Београда путем електронске поште од 06.11.2014.године, обавештавамо Вас да ће наводи изнети у истом бити проверени, а сви припадници Комуналне полиције упозорени на обавезу професионалног и законитог поступања у раду.

С поштовањем,

Никола Ристић

Ja sam shvatio da od tih mejlova nema ništa, nego odeš direktno tamo (odvojiš prvo dva sata samo za to) i kreneš da ih teraš tamo da pred tobom pokrenu postupak.

AKCIJA INSPEKCIJE Zatvorena dva gradilišta, kontrola ulične prodaje i buke

Beoinfo - Ilustracija | 25. 11. 2014. - 12:59h izmena vesti 13:04h | Foto: D.Milenković | Komentara: 5
Sekretarijat za inspekcijske poslove je u toku prošle nedelje primio 336 prijava građana, a ukupno je formirano 758 predmeta.

440619_komunalci-parking-kazne070214ras-foto-dusan-milenkovic_f.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/514064 ... aje-i-buke

Vrh