Metalik boje baš pate od vretena četki za pranje vozila. Klasična siva mi je šta znam, pomalo sumorna. Žutoj kolor šemi za moj pojam nije ništa falilo. Jedino mi je smetala ona ružna plava traka, pogotovo onako tamna na dnu karoserije. Tanja ispod linije stakala je već druga priča, kao kod Japanaca, pogotovu svetlija varijanta. Vidljiva u svim uslovima, uvek je izgledala sveže koliko toliko, pa i posle niza godina trljanja grubim i često poderanim vretenima. Nije sumorna, na šta me podseti i Lisabon, plus što oni imaju i neke dodatke kolor šemi, što je čini još zanimljivijom. Tamne boje su generalno nezahvalne, gde spada i ova trenutno aktuelna nijansa plave. Važi i za crvenu. Jako brzo se vide risevi na laku, matira pre nego bela, žuta i slično. Zato se meni u ondašnjem predlogu najviše i dopala bela da tankom plavom trakom ispod prozora. Koliko god se prljala, manje mi je to zlo od matirane boje bez ikakvog sjaja, a još se prilikom svakog farbanja nekog oštećenja mnogo lakše primete razlike u nijansama. Od toga je žuta isto manje patila.