Šta je novo?

Klinički centar Srbije

Upravo to, i raspored prozora je jako cudan u vertikali se ne gadjaju uopste, pa su na jednom spratu siroki, a na sledecem kao puskranice. Stari raspored je lepsi, a verujem i funkcionalniji. Jedino sto bih ove bele panele zamenio malo lepsim, nesto u fazonu Remorker zgrade u Makedonskoj, jednostavno, a lepo.
 
Koliko jadno izgledaju prilazi i infrastruktura u krugu KCS. Ovo je samo jedan delić, otom potom ću da uslikam i ubeležim sve raspade sistema. Ne bi li se neko od nadležnih jednog dana, posle završetka nove Poliklinike, setio i smilovao da ceo taj kraj preuredi i standardizuje.
KCS.jpg

Dupli redovi stubića, neki od njih počupani, nakrivljeni putokazi i znakovi, 20 vrsta mobilijara u 40 boja, svaka rampa svet za sebe, automobili ko razbacani...
 
Питање је чија је то надлежност уопште. КЦС или БГ пута?
 
Meni je i dalje najfascinantnije da je neko mislio da je rešenje problema parkiranih automobila tu na putu - da spusti ove stubiće na put.
 
Ne bi smeli da ovako nešto postavljaju na kolovoz pogotovo ako nisu osvetljeni i foto reflektujući. Postoji li znak suženje na kolovozu ?
Definitivno posao za saob. inspekciju i da naloži uklanjanje.
 
Odlične slike! Ima li šanse da neko napravi neku fotku unutrašnjosti, da vidimo koliko napreduju radovi tu?
 
Pogled sa klinike za kardiologiju (druga hirurška, 3. sprat).
 

Prilozi

  • kcs.jpg
    kcs.jpg
    228,9 KB · Pregleda: 3.010
Kad izgrade metro u kcs ja bi zabranio dolazak peske i kolima prostor kcs ogradio celicnom ogradom od 5m a garaze pretvorio u parkove.
 
Остаје жал за неком ведријом фасадом. Онај ко је приморан да долази на овакво место већ је довољно психички пао, заиста није било морање да се додатно психички спусти овом инстант депресивном фасадом.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854550#p854550:18veb428 je napisao(la):
Ventilator_BGD » 31 Maj 2021 11:51[/url]":18veb428]Kad izgrade metro u kcs ja bi zabranio dolazak peske i kolima prostor kcs ogradio celicnom ogradom od 5m a garaze pretvorio u parkove.
I koja je poenta parka kome ne može da se priđe?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854552#p854552:2q9g68a1 je napisao(la):
stf » 31 May 2021 11:05 am[/url]":2q9g68a1]Остаје жал за неком ведријом фасадом. Онај ко је приморан да долази на овакво место већ је довољно психички пао, заиста није било морање да се додатно психички спусти овом инстант депресивном фасадом.
Tako je! Štrabag kao da je kupio 10 voznih kompozicija ovih panela pa ih svuda gura. Ovo je naporno gledati. Pogotovo što je gabarit KC porastao.
 
Фасада је дефинитивно највећи промашај, али добро је што се панели релативно лако могу заменити. Функционалност нам је сада најбитнија у целој причи.
 
Фасада је одлична и наравно да се неће мењати у овом веку. А и то нису некакви панели већ целокупан спољни зид, то ће трајати док је објекта. Ако је то једина мана онда ће ово да буде клиника за понос... :vakc:
 
Ако је сива са цик цак прозорима и линијом дуж плоче одлична онда ок.
 
Ma, ružna je do bola, ali da vidimo šta će unutra biti, to je mnogo važnije.
 
Монотон изглед и подела на уске, дугачке спратове тако велике зграде може се донекле поправити лаком и јефтином дорадом - фарбањем белих линија дуж основа спратова у сиву, или различите нијансе сиве - целом дужином спрата, на прескок, или делимично, у различитим дужинама, тако да се боја тих краћих делова уклапа с фасадом и води поглед и укосо, у цик-цак, усправно горе и доле.

Нешто храбрији приступ би био да се понека од белих линија обоји - опет, не целом дужином - у зелену, црвену, жуту, већ како архитекта/уметник то осмисли.
 
da, fasada nije privlacna. najgore je sto je sivi trend vec uveliko na zalasku tako da ce brzo da deluje zastarelo.
 
U planu je rekonstrukcija i dogradnja objekta za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju u sklopu KCS-a

orl-mf-3d-01.jpg

orl-mf-3d-02.jpg

orl-mf-3d-03.jpg

orl-mf-3d-04.jpg

orl-mf-3d-05.jpg

orl-mf-3d-06.jpg

orl-mf-3d-07.jpg

orl-mf-3d-08.jpg

orl-mf-3d-09.jpg
 
Одабир сиве боје за фасаду КЦ је промашај на више нивоа. Не само да је зграда депресивна а то последње треба да буде када имамо у виду шта јој је функција, већ одаје утисак неког корпоративног здања у шта се на жалост здравство по угледу на запад и претвара.

Колико је једне стране изворна фасада, посебно пројектована за овакав објекат одавала утисак снаге и сигурности, толико ова нова, која подсећа на седиште неког инвестиционог фонда тера пацијенте на размишљање: "а колико ли ће све ово да ме кошта" .... Искрено се надам да ће ентеријер да поправи утисак.
 
Novi deo Univerzitetske klinike u Frankfurtu, kačio ranije. Ništa specijalno.

 
Ja zaista nemam problem sa fasadom. Sasvim mi je ok. Da li je moglo bolje, verovatno, ali u opšte se ne bunim. Kubus pored autoputa, meh. Mnogo mi je važnije šta će da bude unutra.
 
Vrh