Šta je novo?

Klinički centar Srbije

Mora neki nazovi stručnjak da dobije pare za neke svoje likovne ideje.
+1 za staru fasadu.

Замислите само утицај овакво депресивне фасаде на психу пацијената оболелих од тешких болести.

Није претеривање, психа тешко болесних људи је комплексна ствар. Сећам се покојни деда како се љутио на оца што је користио црне кесе за смеће и забранио му да их користи пошто су га асоцирале на смрт.

Pa znam, pričali smo o tome ranije na temi, o važnosti dizajna enterijera u medicinskim uslovima zbog psihološkog aspekta.
Nego mislim da preterujete sa tim ocrnjivanjem ove nove predložene fasade.

Prvo, ova postojeća fasada, ma koliko delovala interesantno iz daljine, kad se gleda sa blizine ipak pokazuje određene... ne znam kako bih to sročio, ali ne deluje baš tako romantično kad se gleda sa daljine od par metara. Moćno da, ali ne bog zna kako lepo. Možda je to i zbog požutelih panela i prozora koji su musavi i ponekad razdrndani.

Drugo, ova postojeća kula ima 3 ''lepe'' fasade, ali zaboravljate da na zapadnoj ima ogromnu betonsku ploču sa sve nacrtanim spratovima i to ni manje ni više nego u braon boji. :D :roll: Srećom po grad, nju često prekrivaju reklame pa se i ne vidi. Ali ko zna celu priču, zna kako izgleda ta strana kad god nema panoa (a bilo je tako do pre 10 godina). Ko neki radarski centar u Sibiru, a ne ko bolnica u centru grada.

Treće, znate i sami da ovde renderi više ništa ne znače. Renderi su danas legitimna sredstva za obmanjivanje javnosti i prodavanje magle. I najčešće nisu ni blizu onoga što se realizuje. A čak i kad jesu poprilično verni, desi se ponekad da u stvarnosti objekat izgleda i bolje nego što je to bilo na renderu, gde se dala pažnja nekim detaljima a nekim nije dovoljno, pa stoga na papiru izgledaju užasno a u realnosti ispadnu ok. Tako da ne vidim čemu sad lupanje glave oko toga. Polako. Na kraju krajeva, ako ništa drugo meni je izuzetno drago što će nakon 30-40 godina propadanja i stresiranja osoblja i pacijenta u drugim klinikama, ta zgrada napokon biti useljena i dovršena.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578663#p578663:107tjeve je napisao(la):
Дошљак » 02 Нов 2018 07:54 pm[/url]":107tjeve]Замислите само утицај овакво депресивне фасаде на психу пацијената оболелих од тешких болести.
A kako to pacijenti koji leže u sobama vide fasadu? Valjda je njima bitan enterijer?

O čemu vi ljudi uopšte razglabate? O fasadi, protivpožarnim stepenicama itd.

Ništa od toga neće biti još dugo. Na datoj lokaciji su već danima parkirana dva buldožera kojima se ne radi ništa. Ne kopaju se temelji, ne dovozi se nova mehanizacija, nema izvođača, nisu obezbeđena sredstva za gradnju, nije ništa potpisano itd. Zamazali su narodu oči sa par fasada u krugu KCS-e i to je to, kao i na raznim drugim poljima.

Jedino što je tačno je da će se verovatno ''potrošiti'' u narednom periodu preko milijardu evra državnih para, na navodne investicije u zdravstvo, kao što je najavljeno i to je to.

Kakvi temelji? Tu gde su bageri ce biti parking a ne nova zgrada koja ce biti nadogradjena na postojecoj osnovi.

Ne gradi se ništa i većina ljudi u KCS-e tvrdi da se neće ni graditi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578878#p578878:2yrr08hl je napisao(la):
stf » Суб Нов 03, 2018 6:49 pm[/url]":2yrr08hl]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578663#p578663:2yrr08hl je napisao(la):
Дошљак » 02 Нов 2018 07:54 pm[/url]":2yrr08hl]Замислите само утицај овакво депресивне фасаде на психу пацијената оболелих од тешких болести.
A kako to pacijenti koji leže u sobama vide fasadu? Valjda je njima bitan enterijer?

Битни су и ентеријер и екстеријер. Доста пацијената излази у болнички круг, често их виђам.

Pozdrav svima!
Čitam Vas godinama, ali evo tek sad sam se registrovao,
da bih dao mali doprinos makar na ovoj temi.
Beobuild je prava riznica informacija za mene i
želim da pohvalim Vaš doprinos u promocij arhitekture, građevinarstva i urbanizma, ali i ljubavi prema svom gradu i želim Vam puno uspeha i da nastavite u tom
duhu.
Firma u kojoj radim često izvodi radove u KCS, pa
sam u prilici da ponešto saznam iz prve ruke.
Fasada na zgradi Poliklinike(to je najveća zgrada u KCS,
uz koju će biti dograđena tzv. nova kula), će se sigurno demontirati,jer navodno nije u skladu sa protivpožarnim standardima.

Nemam slike ali mi rekoše ljudi koji rade tamo da se izvode radovi i unutar zgrade, te da je službeni ulaz iz Koste Todorovića zatvoren.

Evo i najnovijih vesti sa ovog gradilista, konacno se radi punom parom, posao su dobile firme Delta inzenjering u konzorcijumu sa jednom Slovenackom firmom, koliko mi se cini. Pored renoviranja starog dela, dogradice se 110.000m2, rok od tri godine koji je najavljen mi deluje neverovatno. Evo i nekih slika sa krova nezavrsenog dela, gde ce se podici jos 10 spratova, i time i taj deo spojiti sa vec postojecim, na kome stoji reklama za MTS. Trenutno se na krovu izvode radovi demoliranja starih stubova, kako bi se doslo do armature, koja ce se mehanickim putem spajati sa novom (odustalo se od varenja, neko je konacno shvatio da smo u 21. veku, i da postoje jednostavniji, brzi i jeftinii nacini). Radi se bez ikakvih crteza, jer ih jednostavno nema... Unutra se radi na instalacijama, i koliko sam video angazovano je dosta radnika.

Odokativna metoda. A armaturu ce spoje ljepkom jel....
Gdje je projekat u kancelariji ...

Za ovakve rekonstrukcije stvarno kapa dole ko god da finansira uopste me ne zanima politika, renoviranje bolnica uvek ce imati + kod mene :kk:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=593119#p593119:2x70hi68 je napisao(la):
nekianonimnilik » Pet Jan 04, 2019 12:22 pm[/url]":2x70hi68]samo da ispostuju staru fasadu i sve ce biti full

Za fasadu ce biti razlicitih misljenja, ljudi imaju razlicite ukuse meni je npr ova sadasnja fasada ruzna kao sto mi je ruzna i zgrada inexa, no to nije ni bitno, bitno je da se nabave novi medicinski uredjaju da se na skener ne ceka pola godine i da pacijenti spavaju u konjunicama :|
Ono u Nisu izgleda lepo videcemo na sta ce ovo da ispadne...

Odmah krenuti u izgradnju još jednog kliničkog centra u Beogradu po istom modelu sve pod jednim krovom. Idealna lokacija novog kliničkog centra čini mi se da bi bila sa druge strane Plavog Mosta na Medaku po nekim saobraćajnim, populacionim, lokacijskim. i realnim potrebama tog dela beograda.

Nemamo para ni ovaj da zavrsimo a ti pricas o novom za koji narod za koje doktore ...

Najzalije mi je kada vidim da pauk nosi auto kod klinickog a registracija iz unutrasnjosti. Pa niko nije dosao tu da ispija kafe po kaficima svi dosli zbog muke. Nema gde da se parkira a na klinickom kao u kosnici.

Hoce li biti parkinga zna li neko ? Ovo je stvarno urgentno da se resi. Ovo je mesto gde je najpotrebnije, najsmislenije i najurgentnije.

Parking će biti na slobodnom prostoru koji se trenutno koristi za potrebe gradilišta i mehanizacije.

181016-klinicki-centar-srbije-14.jpg

Vrh