Pa znam, pričali smo o tome ranije na temi, o važnosti dizajna enterijera u medicinskim uslovima zbog psihološkog aspekta.
Nego mislim da preterujete sa tim ocrnjivanjem ove nove predložene fasade.
Prvo, ova postojeća fasada, ma koliko delovala interesantno iz daljine, kad se gleda sa blizine ipak pokazuje određene... ne znam kako bih to sročio, ali ne deluje baš tako romantično kad se gleda sa daljine od par metara. Moćno da, ali ne bog zna kako lepo. Možda je to i zbog požutelih panela i prozora koji su musavi i ponekad razdrndani.
Drugo, ova postojeća kula ima 3 ''lepe'' fasade, ali zaboravljate da na zapadnoj ima ogromnu betonsku ploču sa sve nacrtanim spratovima i to ni manje ni više nego u braon boji.
:roll: Srećom po grad, nju često prekrivaju reklame pa se i ne vidi. Ali ko zna celu priču, zna kako izgleda ta strana kad god nema panoa (a bilo je tako do pre 10 godina). Ko neki radarski centar u Sibiru, a ne ko bolnica u centru grada.
Treće, znate i sami da ovde renderi više ništa ne znače. Renderi su danas legitimna sredstva za obmanjivanje javnosti i prodavanje magle. I najčešće nisu ni blizu onoga što se realizuje. A čak i kad jesu poprilično verni, desi se ponekad da u stvarnosti objekat izgleda i bolje nego što je to bilo na renderu, gde se dala pažnja nekim detaljima a nekim nije dovoljno, pa stoga na papiru izgledaju užasno a u realnosti ispadnu ok. Tako da ne vidim čemu sad lupanje glave oko toga. Polako. Na kraju krajeva, ako ništa drugo meni je izuzetno drago što će nakon 30-40 godina propadanja i stresiranja osoblja i pacijenta u drugim klinikama, ta zgrada napokon biti useljena i dovršena.