Што се тиче фасаде, то и даље стоји, ружна је к'о ђаво! Оно о чему нико не прича овде је о кредитима. Ко ће то да отплати? Градски, и државни буџет су нам ојађени. Ми немамо пара да довршимо метро, и фабрику за прераду отпадних вода која се гради већ 40 година, или да окречимо старе школе изграђене у време старе Југославије, а камоли да отплатимо те кредите које смо узели од Европске банке. То ће ићи камата на камату како године пролазе. На крају ћемо морати да продамо ту ругобу да би смо отплатили дуг, а болесни људи ће се лечити на улицама као наша војска током Колубарске битке. Мајка ми је донела новине, које штампају Двери, пре неколико година. Споменуто је да је архитектонско веће одбило ове планове реконструкције, јер не ваљају ништа. Сећам се пре неколико година, да је наш архитекта, који прави пројекте клиничких центара по Скандинавији и Европи, и продаје их, рекао да је све то урађено наопако и траљаво. Је л’ се сећате кад су медији брујали по Интернету пре пар година како је Клинички центар у Нишу лоше изграђен? Уска стаза за инвалидска колица да особље са пацијентима не може да се мимоиђе, увучен улаз у зграду, степениште високо два метра без гелендера и рукодржача. Пацијенти су се жалили како се замарју док се пењу уз степенице. Кров је прокишњавао током градње, па су морали да скину кров и да направе нови. Тај архитекта је рекао за медије да је клиника у Нишу урабнистички, плански и функционално лоше пројектована. Све је урађено наопако. Чак су морали да руше улаз у зграду јер је таваница била толико ниска да нису могли да унесу уређаје за магнетну резонанцу и скенер.
Мајка ми је причала да ту нема шта да се ради три године. Имаш костур зграде, електричне инсталације, топловод, подстаницу, централно грејање и агрегат за помоћно напајање у случају нестанка струје. Треба само да се доврши кула, камена фасада, и да се преграде просторије у којима ће особље са пацијентима да бораве. Ја не верујем да ту треба више од пола године, годину дана максимум да се то доврши. Имајмо на уму да је плац претрпан, и да нема места за паркирање, тако да ова бескорисна проширења која они раде ће да створе још већи проблем. Те помоћне зграде су непотребне. Да су оне корисне, архитекте из Трудбеника би их пројектовале, али нису јер су непотребне. Стажирао сам у тој клиници, и знам колико је било фрустрирајуће радити тамо. Немаш где да прођеш од кола која су паркирана на тротоарима. Најбоље би било да су довршили зграду по старим плановима, за које верујем да још увек постоје, али их је неко намерно сакрио. Кад се постојећа зграда доврши, прво се уселе све велике клинике, почев од физикале до пулмологије и кардиохирургије. Након тога, се те зграде сруше, плац се рашчисти и направи се паркинг за 6-7,000 возила!
Ем си решио проблем паркирања, ем си решио муке с којима се сносе ове велике клинике у којима бораве пацијенти у претрпаним собама, које сам напомеуо. Што се тиче ове карикатуре коју тренутно граде, грешке ће се открити као код клинике у Нишу, а кад се открију, онда неће бити другог решења него да се зграда сруши, нађу стари планови да се по њој изграде и да се почне испочетка. А то значи још кредита да се позајми од Европске банке и тиме се на тај начин дуг све више, и више увећава. Такође, цена реконструкције, је апсурдна! За 125 милиона евра, могла је да се доврши стара зграда, да се направи иста таква, и да се споји са постојећом. У Сан Франциску, пре неколико година, је направљена клиника која има мању квадратуру од наше, исти број кревета као наша стара клиника, а коштала је свега 95 милиона долара! Дечија клиника у Вашингтону има двапут више кревета од Тиршове 2. Луксузнија је, и боље је пројектована, а коштала је свега пет милиона долара, док ова стаклена коцкица кошта 70 милиона евра! За те паре градска власт је у Вашингтону могла да направи дечију клинику велику као клинички центар у Бања Луци, Љубљани, Загребу, Сарајеву или као војномедицинска академија у Београду. Сад ви урадите математику, па ми ви реците да ли је то нормално јер мени није јер је ово апсурдно!