mikelo90":3upvr13n je napisao(la):
laki72":3upvr13n je napisao(la):
mikelo90":3upvr13n je napisao(la):
Zanima me mišljenje forumaša o ovome: ako nakon završene rekonstrukcije dobar deo nove zgrade ostane prazan i neiskorišćen, da li se to može smatrati fejlom?
Neće ostati prazan i neiskorišćen.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Ali ako ostane, je li fejl?
Pa vidi ovako.
Sama po sebi, izgradnja nove, moderne zgrade kliničkog centra Srbije ne može biti promašaj, jer postojeći objekti u kojima se danas nalaze razne klinike, poliklinike, ambulante, i druge glavne i prateće službe niti su u dobrom stanju, niti su adekvatne za savremene dijagnostičke metode, savremenu praksu, lečenje pacijenata...
Najtačnije, nisu ni za pacijenta, niti za medicinsko i nemedicinsko osoblje zaposleno u njima.
Neki od tih objekata su već delimično ili čak u celosti napušteni.
Takodje, takav "paviljonski" sistem uzrokuje unatrasnji transport, kako pacijenata, tako i opreme, ali i osoblja, što je potpuno neracionalno.
A sve da to i nije tako, kapaciteti sadašnjih klinika su odavno premaseni.
Dakle, ne uzimajući u obzir arhitektonsku vrednost fasade i neke sitne detalje, ovaj projekat ima moju punu podršku, jer će njegovom izgradnjom pacijenti dobiti prvu modernu i namenski gradjenu bolnicu nakon otvaranja VMA na Banjici, a to beše pre više od 30 godina.
Takodje se nadam da nikakve političke promene neće "zamrznuti" ovaj projekat, već da će njegova realizacija biti prepoznata kao velika potreba za građane Beograda i Srbije.
Opet, na zalost, godine iskustva mi govore da je kod nas sve moguće i u tom smislu 'fail' na žalost nije nemoguć...
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk