[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=752702#p752702:2lmrr780 je napisao(la):
Igor » Uto Jun 30, 2020 4:02 am[/url]":2lmrr780]
....Video sam na par sajtova i youtube-u tri nivoa čišćenja. Prvi je samo prskanje isparivača, drugi je skidanje i kompletno pranje isparivača i ventilatora i treći kao ne baš pedantan ispiranje isparivača i ventilatora na licu mesta pod pritiskom dok se ispod klime stavlja podloga koja odvodi tečnost. Ostaje naravno i pitanje dopune klime.
Retko koji klima servis radi to sto ste videli na navedenim mestima.
Serviser koji je kod mene montirao spoljnu jedinicu na veoma nezgodnom mestu, u kojeg imam poverenja, radi servis koji ste opisali kao drugi nivo.
Spoljnu istalaciju /bakarne cevi/ce vam, takodje pregledati ako trazite zamenu trake kojom su cevi obavijene i to ce vam naplatiti posebno, po metru utrosene trake.
Dopuna freona je magla kojom su na pocetku ovog biznisa, peljesili nas naivne, trazeci nam po 500 din na svakih 100 gr. freona, koji su navodno dopunili. Jer, posten majstor me je pitao kad sam radila dopunu frizidera, freonom...nikad, naravno. Dopuna se radi veoma retko, kad klima ne hladi, ali, ondadje u pitanju neki kvar.
To sa pranjem spoljne jedinice je veliki servis i on se posebno dogovara i skuplji je od obicnog servisa.
U gomili klima servisa, zaista je tesko pronaci dobar servis koji posteno radi svoj posao...to kazem iz licnog iskustva.