Space Motion
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 05.06.2021.
- Pohvaljen
- 3.022
Ja nikog ne smatram nižom klasom na osnovu onoga čime se bavi, samo na osnovu intelekta. Čisto kažem, iako nema veze sa temom. Ja verujem da nemaš lošu nameru, da mislim samo bih preskočio komentar.Ne trućam već ti smatraš nižom klasom ljude koji kuckaju tikete čim si ih izostavio tj nisi kao mislio na njih nego na više pozicije, njima su uslovi dobri. Da nema tih ljudi ostali bi vam samo menadžeri,direktori i šefovi sa visokim platama koji ne bi imali kome da šefuju, a ljude ne bi imao ko da usluži. Ti ljudi na visokim pozicijama su svakako iznad nižih pozicija SVUDA pa je nebitno spominjati ih (iako su verovatno prijatelji prijatelja, setimo se samo Ivana Kontića koji je bio direktor jedne od njih), a kamoli spominjati neke uslove, bitno je pomenuti ljude koji su najbrojniji i bez kojih se ne može, dakle kako je nekome na najnižoj poziciji. Da li bi pre išli da motaju kablove, pa verujem da neke bi, neke ne bi s obzirom da su većina devojke/žene, a da su im uslovi idealni baš i nisu čim beže. Beže i iz VMA jer nisu idealni uslovi. S obzirom da ne znaš da se duvanska industrija reklamira, da ti ne smeta reklama kladionica u školskim dvorištima jasno je da imaš neke veze sa njima. Mi se ovde borimo protiv kladionica i zavisnosti, ne trudimo se da ih približimo deci kako se Vi mahom sve više trudite.
Upravo sam se ja referisao na te ljude kad sam napisao "ta sića je više nego što zarađuju ljudi u fabrikama, a i uslovi rada su bolji". Tu rečenicu si preskočio, pa kopirao onaj deo gde kažem da školovan kadar ima plate koje su top. I opet tvrdim, da je neka kladionica mnogo bolji poslodavac od gomile poslodavaca tog ranga (tog ranga kad pričamo o ovima što kucaju tikete). Ako imaš situaciju da radnica radi u butiku na crno, ispod minimalca, i dođe mocart gde ima 1.5 minimalac, prijavljena, odmor, i slično, to joj je mnogo bolja opcija. Sad će biti kako dosoljavam, ne, kroz razgovor sa prijateljem o tim društvenim temama dokačio se toga da je u njegovom mestu, sestra njegovog školskog druga ZADOVOLJNA uslovima u tom butiku jer živi sa svojima, ne plaća rentu, hranu, komunalije, i ovo joj skroz ok da ima da izađe u grad ili na piće koji put i eto. Širim temu bespotrebno, ali takvih primera je milion. Takvim ljudima je mnogo bolja opcija kladionica nego taj smrdljivi butik, ili kineska robna kuća. Pa moj prijatelj iz detinjstva je radio u Krušiku, gde je posle desetak radnih dana počeo da piša crveno, pa je radio kod privatnika da razvozi hleb ujutru, svaka druga nedelja može da odspava, inače ustaje u pola tri u noć, da natovari prvo kombi sa drvima da dotera za onaj hleb na drva, pa onda očisti kombi, pa vozi hleb. Za minimalac. On je otišao u Nemačku, ali da, mnogo bolja opcija je kucati tikete.
Ja sam se referisao i na ove što kucaju tikete, i na ove što su "centrala", nemoj da čuješ šta ti se čuje. I stojim iza toga da je bolja opcija kladionica od pola radnih mesta koje običan svet radi, iako ima svoje mane.
Ja ne znam odakle ispade to da li znam da l se reklamira duvan, ili da hoću da budu kladionice u školskim dvorištima? Ja sad napamet ne znam da sam bilo šta pisao na tu temu, ali ako jesam citiraj mi, javno ću da se izvinim za sve što mislim da sam pogrešio, al nemoj da mi kačiš neke stvari o kojima nemam nikakve veze.
Nemam nikakve veze sa kladionicama, trudim se samo da maksimalno objektivno gledam na stvari.