Искрено не памтим да је нападала оволика количина кише за 2,3 сата, бар овде у Земуну је био хаос, не знам како је било у другим деловима града.A koji kraj Beograda je pa izdržao?
Doživljavao sam ja ovakva nevremena više puta u životu. Autokomanda i Hitna pomoć po difoltu poplavljeni kad su ovakva nevremena.Искрено не памтим да је нападала оволика количина кише за 2,3 сата, бар овде у Земуну је био хаос, не знам како је било у другим деловима града.
Тамо увек буде поплава, али овде баш и не оваква.Doživljavao sam ja ovakva nevremena više puta u životu. Autokomanda i Hitna pomoć po difoltu poplavljeni kad su ovakva nevremena.
Gde je ova rupa?Nisu vodopadi samo na Zlatiboru:
@Dzigi Bau
@Zezeljko
Naravno da je tamo uvek poplava, to sam i napisao. Ima takvih mesta još po gradu. Ono što sam hteo da kažem je da se takve stvari sve više dešavaju i po drugim delovima grada, koji do skoro nisu bili kritični. I nema to mnogo veze sa time koliko se dobro održavaju i da li se održavaju slivnici. Mi bi i sa besprekornim održavanjem slivnika imali problem, zato što smo gomilu zgrada nakalemili na mrežu koja je od pre 50 - 60 godina, negde i starija, tako da smo i bez poplava na maksimumu na mnogim delovima grada, pa je i za očekivati da ćemo imati pomenute probleme sve češće, jer je i klima sve više sklona ovakvim pljuskovima.
И нигде у 70а нити 70. блоку нема икакве новоградње која би била кривац са апсолутну поплаву која је настала. Проблем је 100% у лошој инфраструктури која није предвидела кризне ситуације и неодржавању исте што све додатно погоршава. Уместо да се ради на решавању проблема кроз проширивање инфраструктуре и боље чишћење исте дежурни идеолози ће покушавати да то преусмере у неку ламентацију у похлепној жељи да се развија европски град уместо да остане на нивоу из 70их година прошлог века. Није одговорност за лошу јавну инфраструктуру на јавном сектору него на похлепним приватницима који граде некретнине у граду чија популација растеKod mene usla voda u garaže i podrume, okna od liftova... nije prvi put. Izbacivali do ponoći.
Inače, većina slivnika kišne kanalizacije - zapušena, a jedan je zapušio upravo BVK nakon popravke vodovodne cevi - nasuli su pesak, valjda su doneli previše pa ih je mrzelo da pokupe i odnesu višak, pa se slio u šaht sa prvom sledećim kišom...
Infrastuktura ne može da podnese ovu količinu izgradnje novih kvadrata, i ovo što imamo se ne čisti i ne održava, a ima još jedna stvar:
Sve je manje zelenih površina koje mogu da "upiju" kišnicu... kada je najvažnije obrnuti pare kroz kvadrate.
I da, mogu da zamislim kako bi sada izgledala ta garaža kod tog famoznog pešačko-biciklističkog mosta kod bloka 70A...
Pa stvar i jeste u tome što je kanalizacija složeni cevovod - ako na jednom mestu dođe do preopterećenja, problem će se manifestovati u celom sistemu, stotinama metara dalje.И нигде у 70а нити 70. блоку нема икакве новоградње која би била кривац са апсолутну поплаву која је настала. Проблем је 100% у лошој инфраструктури која није предвидела кризне ситуације и неодржавању исте што све додатно погоршава.