[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872947#p872947:8cj5h4rs je napisao(la):Orko » Čet Avg 19, 2021 10:17 pm[/url]":8cj5h4rs]Jasno je to meni sve, samo sto ce sa ovakvim predugovorom kakav su oni napravili tesko moci da se aplicira za bankarski kredit bez nekog aneksa (jer to da kapara ulazi u ucesce banci mora da pise u predugovoru, tj. ne podrazumeva se samo po sebi). Mene u sustini najvise zanima da li su i ostali kupci u Kennedy Residence potpisali ovakve predugovore ili je neko uspeo da izdejstvuje neki predugovor koji nam daje malo vecu sigurnost u slucaju da investitor nesto zabrlja.
Ja mislim da ovu stvar treba da dogovorite sa bankom. Narodna banka i banke traže učešće da bi potvrdili da imate mogućnosti da 'izdržite' transakciju, gde posedovanje i spremnost da se da učešće potvrđuje kratkoročnu solventnost. Ako date te pare na predugovor, banka bi morala da ima mogućnost da to 'prepozna'.
Ovde imate i momenat projektnog finansiranja. Banka koja radi projektno finansiranje ima hipoteku prvog reda i vaša banka treba da pristane da stavi hipoteku drugog reda na neizgrađen deo objekta. Ovo možete da podvedete pod to da je inestitor zabrljao ako neće Iz svih ovih razloga najlakše je uzeti kredit kod banke koja radi projektno finansiranje, jer ona zna sve detalje...