Šta je novo?

Karton City- Sta sa zemljistem.

čini mi se da sam se šetao pre tu sa bivšom kada me je vozala po tom kraju, smorih se, samo ravnica i neko šiblje

Koliko novog zemljišta :)

p1010604r.jpg

p1010605f.jpg

Za pocetak da naspu sloj zemlje i posiju travu bilo bi prijatnije za oko

Bivši „Karton siti“
Raseljavanje Roma ispod „Gazele“ otvorilo je prostor za izgradnju novog poslovnog kompleksa u Novom Beogradu. Na tom mestu predviđena je gradnja kancelarija i komercijalnog prostora, površine do 105.000 kvadrata. Samo zemljište ima površinu od tri hektara, kao i fantastičan saobraćajni položaj, što se pokazalo kao pravi mamac za investitore. Kako se procenjuje, samo od prodaje ova tri hektara Grad bi mogao da zaradi desetine miliona evra, a mnogo novca moglo bi da se dobije i naplatom takse za uređenje zemljišta. Slično je i sa Savskim amfitetrom, čijom bi prodajom i izgradnjom u gradski budžet moglo da se slije i do pet milijardi evra.

grad-buducnosti-x2.jpg
Izvor: Blic

Mislim da bi ta lokacija morala da dobije jedan reprezentativan objekat...ali bas reprezentativan. Kao sto Genex docekuje ljude na ulasku u grad, tako bi i ta nova zgrada trebalo da bude simbol ulaska u centar Beograda...
Nesto visoko, lepo i moderno, u duhu savremenog doba ;) Da se svako usere kad dodje :D

I dalje sam ubedjen da je "ŠinTjenDi" najbolje rešenje za ceo ovaj deo obale... Mada, to ne isključuje iygradnju poslovnih zgrada na ovoj lokaciji.

Ovo je stvarno zanimljiv deo Novog Beograda koji nakon konacnog raseljavanja mandova treba da zasluzeno "zasija". Definitivno, mesto za poslovno-komercijalnu zonu, e sad sta, kako, dali nesto u visinu ili kao i obicno do 7-8 spratova a to "obicno" dojadilo je vise i pticama. Mesto ima odlican polozaj na mapi Novog Beograda, trebalo bi sagraditi nesto vizuelno- reprezentativno u svakom slucaju! :|

sta ladno vam je :D :grand:

Sutra vam Arandjel i ja donosimo 'domaci zadatak' sa terena :cool:

Ukoliko se ne javimo do sutra popodne naci ce nas valjda kada se sneg otopi :D

Ne odosmo danas zakljucili smo da nije dovoljno hladno i da sneg nije dovoljno dubok :lool:

C,c,c...Che ne izlazi na teren dok uslovi ne postanu savrseni za urbano gerilsko ratovanje,promangupirao si se od zlatnog doba.A sto se tice arandjela mora da ga drzis zatocenog na tavanu ili u podrumu,njega nista ne bi sprecilo :D

veruj mi nisam štedeo ni svoje SY pantalone koje sam uzeo na sniženju, bio mi je sneg do kolena, mislio sam da je čvrsto kad ono međutim xD

Da smo imali štandove sa toplim vinom po gradu ja bih išao, ovako... Samo kod kuće... :vops:

Bas sam pre neki dan prolazio Gazelom i imao priliku da sagledam pomenuti prostor... :)

Meni se uchinio dosta skucenim za neku ozbiljniju gradnju (mada, kod nas je "ozbiljna gradnja" relativni pojam :laugh: ), pa sam razmisljao o lepom parku koji bi se protezao do reke. ;)

Ako, pak, moze da stane neki reprezentativni oblakoder, glasam - za! :gobb:

Sarkozi: Za tri meseca raseliti nelegalna romska naselja »
29. Jul. 2010 | 09:34, Izvor : Beta, Komentari: 0
Polovina nelegalnih romskih naselja u Francuskoj biće raseljena u naredna tri meseca, najavio ministar unutrašnjih poslova Bris Hortfe i rekao da će "gotovo odmah" u Rumuniju i Bugarsku biti proterani svi Romi koji su počinili neko krivično delo
.

sarkozi10072008.jpg

Ministar je kazao da u Francuskoj ima oko 300 romskih naselja, prenose agencije. Uprkos kritikama da ima rasistički stav prema Romima, predsednik Nikola Sarkozi sazvao je sednicu vlade na kojoj su razmatrani "problemi koje izazivaju neki" Romi nakon nasilja koje se dogodilo pre desetak dana u jednoj opštini u centralnoj Francuskoj.

Do nasilja je došlo nakon što je jedan policajac ubio jednog romskog mladića koji je bežao od policije. Usledili su neredi, a jedna grupa Roma je napala policijsku stanicu.

Sarkozi je na današnjoj sednici najavio da će odgovorni za nerede biti "strogo kažnjeni" i naredio proterivanje svih nelegalno naseljenih Roma koji u najvećem broju potiču iz istočne Evrope. On se založio za izmenu zakona o imigrantima u cilju ubrzavanja procesa proterivanja što je "u interesu javnog reda".

Francuski predsednik je još kazao da su ilegalna romska naselja izvor trgovine i eksploatacije dece i izvor prostitucije.

Predstavnici romske zajednice nisu, kako prenosi AP, bili pozvani na današnju sednicu kojoj su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova, ministar pravde i njegov kolega zadužen za imigraciju, kao i najviši policijski zvaničnici.

Vođe romske zajednice u Francuskoj ocenile su da su poruke sa sastanka rasističke i upozorile na ozbiljne posledice ako se ne sasluša i njihova strana.

"Danas smo pred otvaranjem jedne beznadežne stranice u francuskoj istoriji koja bi na žalost mogla da dovede do novih represija u budućnosti. Francuska se suočava sa velikim problemom rasizma u odnosu na ovu populaciju koja je u velikoj meri diskriminisana", izjavio je advokat Anri Braun na konferenciji za novinare koju su organizovali predstavnici romske zajednice.

Procenjuje se da u Francuskoj živi oko 400.000 Roma. Poslednjih godina, veliki broj Roma došao je iz balkanskih zemalja, uglavnom iz Rumunije, a većina je to učinila nelegalno. Izvor Studio B.

Vrh