Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Pa da, tako sam i guglao (decking Belgrade waterfront)

Sve u svemu, za skoro sve dekinge što sam video piše upavo ono što je pisano, za unutrašnju dekoraciju, oko bazena, za bašte kafića...
 
159924957_10224884177228798_9021237480989124875_o.jpg
 
@sergio-m Tako je, s tim što se izrađuje i od kompozitnih materijala (koji ovde zovemo 'plastični') visokog kvaliteta. Kod nas se ekipa dohvatila ovog treša, i samo roka. Ko se malo udubi u materiju brzo će da se uveri da je i drveni (određenih vrsta drveta, tj. svojstava) i komp deking veoma otporan i lak za održavanje. Pogledajte samo Francusku nacionalnu biblioteku u sred Pariza, odnosno eksterijer - tamo su kvadratni ari drvenog dekinga.
 
@duleja dzaba sto shvate to uvek oni koji ne mogu nista da urade, a oni koji bi trebalo i kad shvate zabole ih jer para vrti di burgija nece....
 
Sta ce biti sa ovim nizom zgrada, koji je jedan od najreprezentativnijih vizura Beograda, jos uvek se ne zna.
 
mozda ovako nesto slicno nabacah na brzaka....probem je da je vec hotel za sprat visi u odnosu na trenutno najvisu u okruzenju....

foto Вожд photoshop ja
 
Можда би могла уместо једноспратнице да се уради копија наранџасте зграде до ње.
 
Mislim da bi u ovom slucaju bilo boolje da je svaka zgrada razlicita. Bitno je da se ispostuje levelisanje koliko je to moguce.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832055#p832055:399zx7l0 je napisao(la):
sergio-m » Sre Mar 17, 2021 12:39 pm[/url]":399zx7l0]mozda ovako nesto slicno nabacah na brzaka....probem je da je vec hotel za sprat visi u odnosu na trenutno najvisu u okruzenju....
foto Вожд photoshop ja
Svidza.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831550#p831550:5crgxpl7 je napisao(la):
sergio-m » 15 Mar 2021 06:40 pm[/url]":5crgxpl7]@duleja vidi se i po tvojim linkovima da su ovi da prosto kazem busni sto ih kod nas stavljaju ustvari tanki bastenski a ostali od punog drveta srpski daske !
https://www.cxhanming.com/cheap-wpc-dec ... r-belgium/
https://www.jaf-group.com/en/products/decking

Ne samo da su suplji, vec su mesavina plastike i drveta, jako meki i osetljivi, identicne mozes nabaviti u maloprodajama materijala,
imam ih u basti, par sam osetitio nepaznjom a nisu bas jeftini. Prednost je sto se lako montira i nema odrzavanja svakako nisu za javni prostor...
 
Потпуно не небитно да ли је пресек декинга пун или не, и који је проценат дрвета а који пластике у самом декингу. Који год да узмете, он није предвиђен да се по њему возе кола или мотори, једсноставно није за то предвиђено. То је племенита подлога искључиво за ходање.
 
dok neko ne polomi nodu i slicno pravice se ludi a onda ce po obicaju dici prasinu prebacivati lopte kriviti druge i ajmo po starom....neke stvari nikako da naucimo iz sopstvenih gresaka....a sve kosta...
 
astrodule":1zbp2u41 je napisao(la):
Što samo govori da arhitekta koji je predvideo deking u Beogradu na ovakvim mestima nema dodirnih tačaka sa realnim životom.
Ili pak ima, zavisno iz ugla iz kog se gleda. Ako ti nećeš da isprojektuješ deking, ima ko hoće.
To naravno ne znači da ne mislim da deking na mnogim mestima gde ga forsiraju, loše rešenje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832377#p832377:1e0csp1x je napisao(la):
astrodule » 18 Мар 2021 10:36 am[/url]":1e0csp1x]Što samo govori da arhitekta koji je predvideo deking u Beogradu na ovakvim mestima nema dodirnih tačaka sa realnim životom.
Заправо не, декинг се у развијеном свету користи на сличним местима. Ако мислиш на просечни реални живот Србина који мора мотором од 200 коња да се увуче у кафић, или пецарош пасат караваном да се упаркира на обалу, да, то није предвидео и такве се ствари и не предвиђају. То се у развијеном свету не дешава.
 
Pa valjda se mora znati da li se projektuje za "razvijeni" svet ili za divljinu. Opet dolazimo do traženja krivca ili u arhitekti ili u komisiji.

I meni je najlakše da napravim sajt za nekoga ko ima super kompjuter, odličnu brzinu interneta i dobar hosting, ali moram da vodim računa o svemu tome iako su to stvari koje ne zavise od mene.
 
Tako je, projektuje se za stvarni svet i sredinu i navike koje te okruzuju. A ne za Skandinavske. Upravo zbog toga ovakav pristup pokazuje nereani, nedovoljno promisljeni projekat. I sve se zavrsi ili malodusnim prihvatanjem uradjenog ili se sve radi ponovo i neodgovorno trose pare poreskih obveznika. A to je ovde pravilo. O neprofesionalnosti projektanata ne treba ni govoriti. I u normalnom svetu, sledeci projekat ne bi ni dobili. Tako se stvari tamo i resavaju. Ovde ih zabole...
 
Слично и она озелењена падина код степеништа испод моста је нажалост промашај у пројектовању, већ је почело смеће да се скупља по оним пузавицама.
 
Не може. Имају фетиш на запад и то ти је. Чињеница да то нисмо и никад не можемо бити (сем тоталне замене популације) их доводи до суицида, па се праве да су тамо и праве такве пројекте.

Мислим може тако, али са мало драконскијим законима. Нешто типа Северне Кореје, отприлике. Па ви видите!
 
Аха, значи идући тим путем да се пројектовање јавних простора мора подредити нецивилизованом стилу живота онда бисмо требали све оне силне зелене површине по НБГ блоковима да изасвалтирамо јер се људи паркирају по њима?
 
Не, онда се пројектују стубићи или жардињере као заштита од паркирања по зеленилу.
 
Nema brige. To se rešava projektovanje višespratnica na tom prostoru. :)
 
Vrh