Šta je novo?

Karađorđeva ulica

file.php


Koja je ovo bu**** sklepala ?
Pri tome verujem da je i masno naplatila :bash:

Kantovi ostali otvoreni umesto da da su ispod gornje ploce cije su ivice inace zatvorene , zato im i treba svud u krug lajsna, budalastina
lajsne idu samo sa strane (obale-stranice) a ne na toku
sto se jasno vidi na slici :grand:

Nije steta sto su razvalili pogresno sklepan deo
jer unistavanje djubreta je gradjanska korisna aktivnost :lol:

Jedino sto valja je na slici dobro je metalna pod konstrukcija koju valja pravilno pokriti
a predlog da se ukrasi ,, kadicama ,, u obliku neke figure ispunjen belim kamencicima je odlican :kk:

Ovo je sada nemoguce pravilno opraviti bez skracivanja par cm metalne konstrukcije
iz razloga sto je ona ,,skrojena ,, u odnosu na sirinu deking letve i zavrsetak gadja ivicu
umesto da je prelazi i pokriva otvorene rupe vertikalnih a popreko secenih deking letvi.

Jedino sto ce uraditi to je ponovno stavljanje lajsni u krug
i to mu dodje kao ono od 7 mladih ,,Al kanta je bussna majstore moj... ,,

Mladost i njenu energiju je NE moguce zaustaviti zato je treba i usmeravati a ne zabranjivati
jos od Slavije grese ...
kad su videli ostecenja na onoj praznoj platformi
jedan njen deo trebalo je napraviti nesto kao manju ali vise izazovniju i tezzu mini skejt ,,stazicu,,
bar bi taj plato tako oziveo umesto sto za skupe pare zvrji prazan

Ista sitacija i u Karadjordjevoj , :!:
ne prate zivot, ritam grada, potrebe gradjana
kao da su coravi, vazno im je da uzmu provizije :(

Izmena projekta u hodu zato i sluzi da dobrom posluzi :dil:
drzati se kruto sujete projketanta dobije se na kraju kao na Slaviji praznina i ne korisnost
male izmene za ozivljavanje mnogo znaci

Na zalost kvalitet i ,,izvedba,, kao gore na slici i mnoge dr. ovde kacene slicice
govore samo jedno :
Bitno je samo drpiti Begradske pare a nj. gradjane ko J. ... :twisted:
 
Постамент споменика(задњи део) Кнезу Михаилу је уништен од скејтера. Ствар је основног васпитања. 'Ајде ово испод моста нема неку вредност осим физичког оштећења, али они не знају да се контролишу у опште.
 
Dajte bre ljudi, ovo se ne koristi za javne prostore u ovoj meri kao kod nas, više je za dvorišta. A skejtere sami guraju na svaki mogući render, kačio sam ovde da su na sve ovo mogli da samo postave male izbočine koje ne dozvovaljaju skejterima da koriste ivice površina. Da se htelo moglo se.
 
У озбиљним градовима пројектанти јавних отворених простора знају врло добро где се шта уграђује/поставља. У зависности од бонитета одређеног кварта града па чак и осветљености и прометности конкретних тачака поставља се мобилијар одговарајуће отпорности на случајна или намерна оштећења и одређује се цена и интервали одржавања. Нпр у затвореном фенси кварту строгог центра града какав је БЊ Вотерфронт где (противуставно) шпарта чак и приватно обезбеђење може да се сади осетљиво зеленило, постављају фенси клупице, контејнери, расвета... Али у оваквим хипстер/мигрант/ноћни живот ћошковима па још и испод моста и мимо прометних пешачких комуникација последње што је требало да се нађе је декинг. Ово је још и дуго трајало. У било којој метрополи у простору сличних особина ово би се разбуцало кроз 15ак дана.

Занимљиво је како је ипак сређеност ове тачке "протерала" графитере. Односно, кад је нешто утегнуто ни њима није пријатно да га први начну. Ето, адекватан ниво сређености али потпуно погрешан избор материјала. Било је за очекивати да ће овакву кубичну структуру одмах зајахати скејтери. Ово је радио неки потпуни аматер који не зна ништа о јавним просторима.

У нашем случају, где ми ипак немамо гето зоне као све европске метрополе али зато имамо развијену традицију неодржавања као једини исправан прступ се показао онај из 70их и 80их, пре свега заслугом Бране Јовина. Дакле, на периферији јефтино и ултра-отпорно (Савски Кеј).А у центру скупље, дизајнираније али такође отпорни материјали (Кнез Михаилова).
 
Sad kad je krenuo odron, brzo ce doci i grafiteri i mic po mic opet rupa
 
Eфекат сломљеног стакла. Мада у Бранковој су усвињили сређену фасаду. И пар окречених у Карађорђевој, и део ка пристаништу и део код кружног тока.
 
Да се не лажемо тај део испод Бранковог моста је од старта промашај који су многи овде на форуму одушевљено прогутали само зато што је лепше него што је било. Постоји разлог зашто се не праве овакве површине испод моста а поготово ако имају само да понуде људима седење на декингу. То никад није било место на коме су се људи окупљали нити ће бити, свако ко хоће да одмори кости ће отићи 20 метара даље и сести поред реке а не ту да му тандрчу камиони изнад главе.

Тај део са декингом конкретно је могао (и требао) да буде мини зелени врт као што је Зекс предлагао а ако не онда је сасвим слободно могао да буде скејт парк на коме би се скејтери скупљали уместо да то раде на самом кеју. Уз добар дизајн и материјале могло је чак и јако симпатично да изгледа али уместо тога имаћемо импровизовани скејт парк по декингу јер власт у Београду не воли ништа више него да намеће своја решења на силу и после криви све остале што их не користе како су они замислили .
 
Замислите тог пројектанта који је то потписао? Добио још једну референцу. Има ли у пројекту детаљ уградње декинга? Вероватно нема, а није било изгледа ни Надзора да на том, као и на многим недостајућим детаљима инсистира. Има ли квалитетног особља Извођача? Исто нема, препознали би на терену да има. Шта на крају каже Град као Инвеститор? Вероватно ништа, јер нема поправки, а материјал је свуда разбацан.

Резултат свега је очај. Декинг из обалу код бившег ресторана Промаја, већ разлупан, изгледа јадно, отрцано и пун је смећа. Ова Карађорђева је прогутала пара и пара, а и даље је незавршена, а оно што је завршено изгледа јадно и офуцано због поломљених плоча, некаквих заптивних маса којим су спојеви већих сегмената тротоара спојени, лоше укројених спојева камена посебно троугаоних и кратких (краћи него дебљина камена), дебилних инокс оградица у зеленилу, великим степеницама које од стране реке већ изгледају очајно.

У нормалним земљама скејтери су нормалност и нормално је да се добар квалитет материјала и радова додатно потврђује и њиховим кретањем, као и дејством чистача снега, утицајем леда, сунца, топлоте, птичијим изметом, дечијом игром. Ипак је то напољу, а не у унутрашњости музеја.
 
Стигао жар из пакла да спржи све заговорнике ове реконструкције. :lol:
 
Da postoji nagrada za najbesmislenije resenje prostora ovo bi bilo ubedljivo na samom vrhu. Trg na Slaviji je odamah iza. Vec se prepoznaja ta "skola" Besmisleno izlomljene, iskosene povrsine u vise nivoa iza kojih stoji nemastovitost i bezidejnost.
 
taj komentar iznad bi mogao da stoji i za svaku kasniju pikasovu sliku... :D
 
Јуче поподне; поплочали су - коначно! - ова два парчета тротоара код пешачко-бициклистичког прелаза испод Моста:







Заиста ружно изгледају поломљене светиљке уз бици-стазу; нису однете све које су поломљене, тако да није јасно да ли је то урађено ради продаје метала, или је посреди пуки вандализам:





Изграђен пети спрат на хотелу, има назнака да иде још у висину:



Редак призор - само један мигрант користи струју и интернет:



Ако стубиће ломе ради продаје, онда ће им вероватно бити интересантне и металне лајсне на травњаку:















Уграђују светиљке између плоча:











 
Opet ce da ostave krs u tunelu sad sa ove strane ....
 
Tu celu bočnu stranu sa ulazom u tunel treba prekriti nekim platnom dok ne odluče šta će sa tunelom.
 
Метални оквир, лим преко и заварити цео улаз у тунел-конзервирати га.
 
I ipak nece svih 100% radova zavrsiti do kraja 2020godine...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807273#p807273:2jqopg8s je napisao(la):
abrines » Пет Дец 25, 2020 11:08 pm[/url]":2jqopg8s]Метални оквир, лим преко и заварити цео улаз у тунел-конзервирати га.
И овај Аква монт исто запечатити.
 
Karadjordjeva ulica ovaj deo od Brankovog mosta bi bila mnogo lepsa da su zgrade ujednacene visine :(

Kablove bi trebalo poskidati a i klime sa kapetanije!
 
Била би, али је то више до приватних власника парцела и зграда него до града. Каблове дефинитивно свуда треба поскидати, а климе би могле да поскидају за почетак са објеката који су у државном власништву, попут капетаније.
 
Hotel očito ide u visinu, da nije tako ne bi virila armatura za dužinu ankerovanja.
Jop jedan u geometrijskom nizu primera tumačenja "povučenog sprata" u dve etaže...
Kao po pravilu svaki investitor probija spratnost: jedino logično objašnjenje bi bilo da u razgovoru sa Vesićem konverzacija ide ovako: Šefe dobio si dozvolu za 4 sprata+uvučeni, ti započni još jedan, podnesi zatev za ozakonjenje a prihod od tog vanrednog ide meni/stranci u džep...Jel u redu, "jeste" evo ruke...pu.... :( :shock:
 
476Y9VWJ


A pro po ovih stubića sa rasvetom: težak debilizam, dokaz da niko nije upotrebio gram mozga a kamoli okreno telefonom nekog poznanika/rodajak koji vozi bajs da ga konsultuje.

Zamislite samo prilokom pada da se nabodete na ovo oštro metalno rudo tzv "svetiljka"....umesto oderotina i modrica, možete da završite u urgentnom centru pa čak i vatrogaski da doleza sa onim pneumatskim kleštima da seku to čudo kako ne bi iskrvarili od ER-a. Takve stvari jednostavno ne idu pored bici/roler/skejt/trotinet staza...
:shock: :notok:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807304#p807304:345sq31a je napisao(la):
Дошљак » 26 Dec 2020 01:23 am[/url]":345sq31a]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807273#p807273:345sq31a je napisao(la):
abrines » Пет Дец 25, 2020 11:08 pm[/url]":345sq31a]Метални оквир, лим преко и заварити цео улаз у тунел-конзервирати га.
И овај Аква монт исто запечатити.

Akva Mont je odavno napustio tu lokaciju, ostala reklama.
Sad su na adi , kod "Petice"...
 
Grad Beograd preko zelenila koje je upravljalo jedno vreme...
 
Vrh