Šta je novo?

Karađorđeva ulica

_20200415_155207.JPG

_20200415_155511.JPG

Ја сам стрпљив човек по природи, и разуман, бар тако видим себе.. али мени у овом случају Карађорђеве ништа није јасно.

Како би све ово лепо изгледало кад би се рушењем пар накарада и пуњењем рупа отклонила "крезубост" тог низа зграда, и простор испред уредио.

Две слике од данас у пролазу. Лепо се ради, ово испод моста већ сад делује доста пристојније.

Prilozi

• Screenshot_20200415_180022.jpg
    Screenshot_20200415_180022.jpg
    319,7 KB · Pregleda: 3.337
  • Screenshot_20200415_180010.jpg
    Screenshot_20200415_180010.jpg
    237,8 KB · Pregleda: 3.356
Eh da da, bese to gotivna ideja, ali to je ono nase napola, faza 1a, 2b, itd...

Da su svakih 5 god radili po jednu zgradu sad bi imali cijeli kompleks a ne da se otima taj plac ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728323#p728323:1gt0w91r je napisao(la):
PejaS82 » 16 Apr 2020 01:11 am[/url]":1gt0w91r]Eh da da, bese to gotivna ideja, ali to je ono nase napola, faza 1a, 2b, itd...

Na FDU (jedina zgrada koja je izgradjena od cetiri) je MUP bacio oko. Bilo je prilicno intenzivnih razgvora na tu temu pre dve godine, Univerzitetu umetnosti je nudjena (nedovrsena) zgrada Rada iz Hyatta, da se tu smeste sva cetiri fakulteta, ali FDU nije pristao jer je njihova zgrada radjena potpuno po meri i potrebama fakukteta i nisu bili radi da iz nje izadju. Tako da je za sada FDU ostaje gde jeste a sta se dalje odlucilo za ostala 3 fakulteta - ne znam. A sta MUP planira sa zemljistem oko FDU, isto niko ne zna, prica se da se ceka prenamena za stambeno komercijane sadrzaje, ali to nije provereno....

Боље да су се уселили у Радову зграду. Али факултети зазиру од одласка из центра и још више од НБГ.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728347#p728347:z739szgg je napisao(la):
Дошљак » 16 Apr 2020 07:52 am[/url]":z739szgg]Боље да су се уселили у Радову зграду. Али факултети зазиру од одласка из центра и још више од НБГ.
Ostali fakulteti su hteli i to je, koliko znam, i dalje dogovor. Jedino je FDU ostao pri tome da ne zeli da se seli jer se plasi da nece dobiti adekvatne uslove, odnosno onakve kakve sada ima. Kada je FDU uradjen sedamdesetih - bio je jedna od najopremljenijih filmskih akademija u Evropi!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728340#p728340:39dmnhy7 je napisao(la):
gradjanin » Čet Apr 16, 2020 8:24 am[/url]":39dmnhy7]Na FDU (jedina zgrada koja je izgradjena od cetiri) je MUP bacio oko. Bilo je prilicno intenzivnih razgvora na tu temu pre dve godine, Univerzitetu umetnosti je nudjena (nedovrsena) zgrada Rada iz Hyatta, da se tu smeste sva cetiri fakulteta
Definitivno jedan od najboljih predloga za ovu večitu peripetiju.
RADova zgrada bi se napokon obnovila i okončalo propadanje od 3 decenije, umetničku fakulteti bi se smestili svi pod jedan krov, i to na dobroj lokaciji. A MUP bi mogao da se seli u Blok 39. Što nije možda naj-naj-najbolja namena za taj blok, ALI bi se time stvorili uslovi da se MUP iseli iz Kneza Miloša i tamo podigne nešto sasvim novo, ''od nule''.

Ovako opet sve ostaje razbacano ili u neizvesnosti. Aman više...

Realno, mogao bi i ceo MUP, da se preseli u zgradu RAD-a. Ovako su razbacani svuda po gradu, malo siv1, malo siv 3, malo kneza milosa... Plac u kneza milosa prodaju i pokriju troskove oko renoviranje zgrade Rad-a. A blok 39, bude univerzitetski kampus

Колики је капацитет зграде РАД-а у односу на капацитете МУП-а сада?

Mup zauzima komplet siv 2 dio siva 3 i krilo siva 1
Plus zgrade u kneza milosa mislim da ih ima previse
Problem sa zgradom RAD su imovinsko pravni odnosi ako bi se to rijesilo onda moze neka administracija....
Kompleks fakulteta zavrsiti u bloku 39 ....
Ostale bi prazne zgrade u koje bi mogle da se usele druge ustanove tipa u zgradu kod okrentnice 55 vrtic npr
Nedavno je eps dao temelje sa garazom univerzitetu za plac kod bloka 72 mislim
Problem je sto se nedostatak prostora za institucije ne gleda kao cijelina vec parcjalno ....

Diso, siv 2 (ona mala zgrada sa dva sprata) koliko znam je cenatr BIA za nbg. Ako sam MUP ima neke kancelarije tamo, ima ih jako malo. Iz siva 3, centrale u KM i jednog krila iz siva 1, mislim da komotno sve moze da se presele u zgradu Rad-a. Ona je ogromna.

Ima jako puno ministarstva koja su iscepkana, koja mogu tako da se grupisu. Da ne ulazim previse u off, radice gumica :p

Pazi ja sam cesto bio u siv 2 bio je tu dio 1 osnovnog suda i mup dio za oruzije neki dio drugi ulaz svakako treba raditi na preraspodjeli prostora sveobuhvatnoj ...

Neko reče prošle godine za zgradu RADa da valjda postepeno tone i da je to čini odbojnom investitorima ČAK i kada bi se razrešila imovinsko-pravna odiseja. Sad ću da probam da iskopam gde beše taj post o kome smo pričali o tome.

Znam da sam baš zato posle rekao da, ako već ne može da bude zgrada koja, kako da kažem, će stalno biti u funkciji i imati mnogo ljudi u sebi, da bi onda mogla da bude galerija ili koncertna dvorana.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728560#p728560:3duvnaxk je napisao(la):
Bender Rodriguez » Čet Apr 16, 2020 7:14 pm[/url]":3duvnaxk]Neko reče prošle godine za zgradu RADa da valjda postepeno tone i da je to čini odbojnom investitorima ČAK i kada bi se razrešila imovinsko-pravna odiseja. Sad ću da probam da iskopam gde beše taj post o kome smo pričali o tome.

Znam da sam baš zato posle rekao da, ako već ne može da bude zgrada koja, kako da kažem, će stalno biti u funkciji i imati mnogo ljudi u sebi, da bi onda mogla da bude galerija ili koncertna dvorana.

Da li pricas o onoj nezavrsenoj zgradi na uglu Karadjordjeve i Mihaila Bogicevica?

Koliko znam, tu vec ima ljudi koji su se u svoje stanove uselili, u onim uslovima, sto ce otezati bilo kakvu prenamenu zgrade.

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/beogra ... 86603/vest

https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/1 ... foto-video

Izvini na spamu ako nisi mislio na tu zgradu.

Treba sad već hitno srediti stub mosta i kandalabre nad stepenicama.
file.php

Tako je, ovaj deo prokišnjava, zarđao je i propao, džaba nove ploče ako će non stop da budu prljave

Vrh