Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Pa tu vise nece biti moguce ptici kolima sa ulice nzm gde predvidjaju ulaz vatrogasnih vozila ...

Što bi tu ulazili vatrogasnim kolima mogu da stanu u Karadjordjevoj.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=730935#p730935:36oy32xj je napisao(la):
direktor » Pet Apr 24, 2020 11:15 am[/url]":36oy32xj]Mene zanima pp prilaz lokalima u beton hali
Vatrogasni brod tu resava posao lagano, on ima cinimi se i recnu pumpu ili mod da puni rezervoar iz reke moze da gasi koliko hoce bez prestanka...

Али ако буде пожар у неком од локала мора да се ради навала а за то је потребан приступ камиону. Брод Ватрогасац је добар за гашење пожара на сплавовима и другим пловним објектима, али и тад долазе екипе са камионом, тако је било кад је горео Цунами.

31fb44927803b799ae182fca5bff3908.jpg

Srbija u jednoj slici.

Koji se ovo put radi?
Koliko je ovo u respiratorima?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moraju staviti i neku šipku na sred biciklističke staze inače će st*** sa automobilima tuda da prolazi, a to je po meni užasno rešenje za bicikliste.

Hvala Vracarac za fotografije. Ali ja kad cujem "deking" najezim se. Na oko mozda lepo, ali moje misljenje da nije bas tako funkcionalan...po meni precenjen. Setivsi se kako izgleda ono na Slaviji...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731236#p731236:3shtcv0n je napisao(la):
AntonioBandera(s) » Sub Apr 25, 2020 9:38 am[/url]":3shtcv0n]Hvala Vracarac za fotografije. Ali ja kad cujem "deking" najezim se. Na oko mozda lepo, ali moje misljenje da nije bas tako funkcionalan...po meni precenjen. Setivsi se kako izgleda ono na Slaviji...
Nema na cemu ;)
Na Slaviji skejtovima skacu po dekingu i voze po ivici, imas deking i na savskoj promenadi koji je odlican sta fali njemu? :)

Vracarac, jel si slikao ti i gasovod ispod karadjordjeve? Trebao je biti uradjen prema projektu i prema predmeru i proracunu kostanja radova :D Ja verujem da jesi, jer vi niste kao ono pre, vi ne kradete, ne izmisljate, ne lazete, sve sto je u projektu tako se i izvede, nema muljacina.. :D

Kao sto nije pucao krivio se i odvaljivao deking na Savskom stalistu sutra malo nije...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731278#p731278:318g3yyw je napisao(la):
milanche » 25 Apr 2020 09:29 am[/url]":318g3yyw]Vracarac, jel si slikao ti i gasovod ispod karadjordjeve? Trebao je biti uradjen prema projektu i prema predmeru i proracunu kostanja radova :D Ja verujem da jesi, jer vi niste kao ono pre, vi ne kradete, ne izmisljate, ne lazete, sve sto je u projektu tako se i izvede, nema muljacina.. :D

De nema, pa sad je najvise nego ikada do sad.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731278#p731278:2hgi6wlv je napisao(la):
milanche » Sub Apr 25, 2020 11:29 am[/url]":2hgi6wlv]Vracarac, jel si slikao ti i gasovod ispod karadjordjeve? Trebao je biti uradjen prema projektu i prema predmeru i proracunu kostanja radova :D Ja verujem da jesi, jer vi niste kao ono pre, vi ne kradete, ne izmisljate, ne lazete, sve sto je u projektu tako se i izvede, nema muljacina.. :D
Ajde pokazi predmer i predracun da vidim gde pise za toplovod. Cekam da vidim zeljno...
Izeda da si ti pomesao vodovod i toplovod prikane.

Срамота ако нису провучени топловод или гас.

Vracarac nije u predmetu radova bilo. Ni toplovoda a ni gasovoda a to je problem
Jer po planu za bnv je morao da prodje gasovod a nije uradjen
Sve je to ovdje ostalo zapamćeno na predhodnim stranama
Nista nije Milance pomjesao vec se ti pravis naivan prikane
GASOVOD obrati pažnju

Bas tako Diso :kk:

a evo Zumin post od 1.septembra 2019 gde se spominje da PDR za to područje predviđa izgranju gasovoda

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=655634#p655634:2lltraws je napisao(la):
Zuma » 01 Sep 2019, 08:55[/url]":2lltraws]Sem tajanstvene promene plana i nepotrebno sužene ulice koja će biti izuzetno opterećena, ovde ima još jedna meni nejasna stvar. Kada se pogleda ovaj PDR

NACRT PLANA DETALJNE REGULACIJE ZA IZGRADNJU GASOVODA OD GLAVNE MERNO-REGULACIONE STANICE (GMRS) PADINSKA SKELA DO PODRUČJA PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE BEOGRAD NA VODI, GRADSKE OPŠTINE PALILULA I STARI GRAD SA IZVEŠTAJEM O STRATEŠKOJ PROCENI UTICAJA PLANA NA ŽIVOTNU SREDINU

https://www.ekapija.com/tender/1368167/ ... -od-glavne

tu se kaže da kroz ovaj deo Karađorđeve treba da prođe i gasovod. I to ne bilo kakav mali gasovod, nego magistralna gasovodna linija prečnika 406mm, za posebnom zaštitom trase, naime

Заштитна зона градског гасовода у којој је забрањена градња објеката супраструктуре износи по 3 m са леве и десне стране цеви. Растојање од објеката супраструктуре може бити и мање уз примену повећаних мера заштите (полагање гасовода у бетонски канал, постављање гасовода у заштитну цев, већа дебљина гасоводне цеви, квалитетнији материјал и др.). Ове мере заштите биће детаљније дефинисане на нивоу пројектне документације.

Извођење елемената гасоводне мреже и постројења које су предмет овог плана, омогућило би поред подручја ППППН ”Београд на води” и гасификацију насеља Крњача и Борче који сада практично нису прикључени ни на један централизован вид снабдевања природним гасом или топлотном енергијом. Такође, предметни гасовод би својим капацитетом омогућио значајно термичко проширење топлане ТО „Дунав”, која као основни енергент користи природни гас.
Pa sad moram da pitam da li je neko primetio da su prilikom radova položili ogromnu gasovodnu cev od skoro pola metra u prečniku i ostalu zaštitnu infrastrukturu oko nje? Jer, ako nisu, onda ovo što su uradili sa Karađorđevom u priličnom delu mora da se ruši.

Iz opisa ispada da je ova gasovodna linija veoma važna, ako treba da napaja čitavu Krnjaču i Borču, zatim toplanu Dunav, pa onda i čitav Beograd na Vodi. Pri čemu je čak za njega tu i dodatni problem krajnjeg roka da mi završimo svu infrastrukturu, pa dakle i gasovod, do Nove Godine. Inače valjda slede penali. Ali ako nisu provukli cev, a ne sećeam se da sam video nešto toliko veliko, pri čemu ona zbog promera i bezbednosti zbog velikog pritiska mora da zauzme nemalu površinu, šta ćemo onda? Da kopamo ponovo? Dakle, da li je taj gasovod provučen ili nije, pošto je moguće da prosto nisam obratio pažnju na to? Evo kuda bi trebalo da prođe (siva traka sa zelenom linijom u sredini):

file.php

Mislim da predmer i predracun niko nema ovde ss foruma ono sto sam ja kacio je projekat i tu gasovoda NEMA.
Uuostalom evo pa ko je dokon neka cita.
:Ne znam kako pdf da postavim:

Pa problem je sto ga nema sto za njegovo polaganje ulicu ponovo da raskopavaju o tome se radi koordinacije bez ....

E bre Vračarac, pa ja postavio to pitanje zbog tebe, da fotografije koje sigurno imas postaviš ovde i dokažeš svima da nisu u pravu koji samo pričaju da radite bez plana, kršeći i postojeće planove koje ste već usvojili, da ne radite kapitalne infrastrukture radove već samo šminku, da raskopavate tek urađenu ulicu jer je neko „zaboravio“ magistralni gasovod koji stoji u planu ili interceptor, da se prave razne muljačine, da ste neozbiljni i neodgovorni, da lazete i varate, da ih menjate već usvojene planove nasuprot višim aktovima koji to definišu... I ja ti dam priliku da sve to demantujes, da sve to padne u vodu :) Pregledaj arhivu fotografija, ma sigurno ima neka gde se vidi postavljanje gasovoda, jer vi niste kao oni pre, ja ne zelim da verujem da su ova „kvazi elita“ u pravu kad su sve ono iznad rekli :D

Apelujem na Grad Beograd da sprovede toplovod i da prikljuci skakavce i mrave na priobalju na centralno grejanje, eto od mene dosta. A da, i onih 5 zgrada sa druge strane, isplatice se za jedno 200 godina... ;)
Bas me zanima dal direktor i milance iznose TA pec u bastu da greju travu?

Има ту доста квадрата које треба грејати на страни Карађорђеве где су куће и зграде.

Rekonstrukcija Karađorđeve ima sve:

skupoću,
sporoću,
ponovno raskopavanje,
lošije saobraćajno rešenje,
fušarenje...

i da li sam spomenuo sporoću ;)?

Šlag na torti su totalno debilno rešenje za turističke autobuse, koje će nas tek oduševljavati, i izostanak kolskog prilaza za hitne i komunalne službe.

Ma katastrofa najveća, bukvalno da čovek više ne ode da prošeta pored Save. ;)

Vrh