Šta je novo?

Karađorđeva ulica

5f586b5275e07b90919c722e3ca42f5f.jpg

I kako ce ovde provuci bici stazu koja postoji u projektu??? Po vrhu zidica da se vozi?

Искрено и не видим сврху бициклистичке стазе ту где долази до укрштања са трамвајском пругом после моста.

Ne ukrsta se sa prugom, vec ide na pesacki ispod mosta. Jedini smisao ta staza imao ako Crnogorsku sa 3 trake, prebace na dve i stave ljudski trotoar i stazu. Onda bi uzvodni trotoar mosta dobio vise smisla za bicikle.

Stigli fenjeri.
4a29657c0fcf34019e1b5e58b9e40aa8.jpg
191438a78f3c62c82d0daa43db717739.jpg
e6f5ce8df5a1f344cc35c377f5a7f4ac.jpg
f9671d9dc186625dcea4084882858bcb.jpg
15393a36b0236cd6c932b12550aa50fd.jpg
d33e32239affbe7f142c681774dad06c.jpg

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

I fenjeri su ružni kao i kontaktna mreža, kao što je većina već ukazala. 90-ih smo imali lepšu ulični rasvetu...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Види се са друге стране лепши Меркуров фењер са заобљеним врхом и стилизованим носачем од две искошене цеви. Таква расвета је у већем делу старијих градских зона и сасвим је умерено модерни и добро уклопљено стилски. Ово ново чудо је више за неке индустријске зоне, НБГ, аутопут, планска насеља типа Миријево, Миљаковац, Коњарник, Степа Степановић...

Стуб се угојио, седло му мало. Биће плаћено, као да је за стуб рађено, ма као саливено.

А видим, провирио и свињски репић од каблића, рек'о мајстор да тако треба. "О кукавно Српско техничко знање угашено..."

Ahahahahaaaa... To je zbog vode, da ne ulazi u stub :D
Majstori otišli u Nemačku još davnih dana...

Debilizam... Prelaz je trebao da bude na ovom ostrvu a ne iza. :bash: :bash: :bash:
Karadjordjeva-2019-07-31-03.jpg

Čini mi se da je to zbog semaforizacije. Da je prelaz išao preko ostrva, onda bi pešački tokovi morali da budu regulisani semaforom. I samim tim bi morao da se pravi novi režim rada. Ovako mi se čini da će samo kolski saobraćaj biti regulisan semaforom a da će prelaz biti izuzet od toga.

Ne vidim zašto bi prelaz sa semaforom i novi režim bili problem. Može da se postavi i semafor sa dugmetom za paljenje zelenog svetla za pešake...

Ne znam, čak ne znam ni kako su zamislili celokupnu mrežu tu. Samo kažem da mi sa slike deluje da su to uradili da bi izuzeli pešački od semafora.

P.S.
Mogli su da podignu nivo ''zemlje'' na tom ostrvu taman za visinu još jednog ivičnjaka i da naprave zeleno ostrvo sa cvećem. Em bi bilo lepo, em bi bilo nemoguće za parkiranje. Ovako ako ostave čisto ili stave stubiće s pudingom, to će vrlo brzo biti pretvoreno u divlji parking.

Na ovo mislim - https://goo.gl/maps/4a6i7mxhWhCmP7D29

Ili da su normalni postavili bi pešački prelaz pitam se ko će produžiti do prelaza ako dolazi iz pravca Karadjordjeve verovatno niko nego će skratiti preko ostrva.
Inače kad već rade Karadjordjevu mogli su u Braće Krsmanovića da urade podzemnu mrežu za kablovsku i šta već da ne ostanu ove ružne bandere svaka im čast.

Znate one slikovne zagonetke i smisalice gde treba da nađete što više istih oblika na jednoj slici?
Epa sa svih ovih materijala o Karađorđevoj možemo da napravimo online igricu na temu ''koliko propusta možete uočiti sa samo jedne slike?'' :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=644427#p644427:36mm4248 je napisao(la):
astrodule » Čet Avg 01, 2019 1:56 pm[/url]":36mm4248]Zar nije mogao tu neki mikro kružni tok?

Dobro si se setio ovog "mikro", a usporavanje saobraćaja je makro.
Verovatno jedan od besmislenijih saobraćajnih objekata...

Vrh