A šta treba , da imamo svuda po gradu ekstra brze ulice sa prednošću automobilima nad svim ostalim učesnicima u saobraćaju , kako bi mamini i tatitini sinovi i ćere , kao i ljudi sa kompleksima , mogli da se slobodno iživljavaju , pokazujući svoje "ljubimce" (četvorotočkašne i one pametne) ili lečeći svoje komplekse?
Ja mislio ti si neka OK osoba , ali čitajući ove poslednje stvari u ovoj temi , izgledaš mi kao ovi koje sam opisao.
Ono što je po meni OK , je , da svi učesnici u saobraćaju budu ravnopravni , tj. da ulice budu prilagođene svima , a ne da imamo ulice gde se prednost daje kolima na uštrb drugih , ili ogromnu pešačku zonu...
Evo , baš pre neki dan sam imao situaciju , na Vidikovcu. Prelazim ulicu na pešakom prelazu , na moje zeleno , a za automobile uslovno zeleno. Neki mamlaz u kolima kren'o da skreće , i viče meni iz kola da požurim , iako sam normalnom brzinom prelazio pešački. Svi ostali u kolima su normalno čekali da pređem. E ja sam , kao ovi drugi , kada sam vozač , dok kao pešak , vrlo često znam da propustim kola.