[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=630299#p630299:11koaw9p je napisao(la):
Vračarac » 15 Jun 2019, 08:38[/url]":11koaw9p]@Milance navodis primer bulevara koji je radjen za vreme Djilasa kao pozitivan primer? Pa Aleksandar Bijelic gradski menadzer i desna djikijeva ruka i jos njih 6 zavrsili u zatvoru jer su pokrali pare Beogradjana preko Balkan gradnje i sad ja treba da se odusevljavam kako je sve to super.
Ovo su ti neki od uhapsenih lopova koji su zavukli ruke u nas dzep radeci bulevar koji je po tebi pozitivan primer
Aleksandar Bijelić gradski menadzer
Radovan Drča, pomoćnik Marka Blagojevića i rukovodilac Sektora za izvođenje radova na objektima niskogradnje i hidrogradnje Agencije za investicije
Danko Šotra, predsednik komisije za rekonstrukciju
Verovatno bi i Djilas pao nego je tada bio u fazonu HVALA TI VUCICU za sve...
da navodim bulevar, kao pozitivan primer. i primer nemanjine isto. a da ne idemo malo ranije pa da navedem primer kralja milana kao ajbolja uradjena rekonstrukcija u "novijoj istoriji" grada.
zavrsili u zatvoru zato sto su privedeni ili zato sto su pravosudno osudjeni? jel doneta pravosuzna presuda i kakva je? po cijim kriterijuma se vodi tender ako kredit daje EIB? Jos jedno pitanje, ako neko kaze HVALA TI VUCICU, jel to znaci da mu je oprosteno sve? Da li znaci da svako moze da radi sta oce samo ako mu titra mosnice? Ja mislio sad konacno uspostavljena pravna drzava, cudo jedno, bas sam se iznenadio.
Kad smo vec kod kradje da uporedimo cene
Bulevar:
Tokom trajanja radova zamenjeno je 2500 metara šinske i kontaktne mreže, rekonstruisani trotoari i kolovozi uz obnavljanje saobraćajne signalizacije i javnog osvetljenja. U rekonstrukciju je takođe uključena zamena i izmeštanje vodovodnih cevi u dužini od 4.300 metara zajedno sa 200 priključaka, 2.700 metara toplovoda sa 900 priključaka, kao i izmeštanje i zaštita postojeće elektroenergetske i telekomunikacione mreže. Rekonstrukcija se isto pamti i po kontroverznoj intervenciji na uličnom drvoredu, tokom koje je posečeno 320 stabala stogodišnjih platana. Tokom rekonstrukcije istorijska stabla zamenjena su sa preko 500 novih sadnica
Vrednost:
€ 7.4 miliona
http://beobuild.rs/bulevar-kralja-aleksandra-rekonstrukcija-2010--p1990.html
od ove sume samo je 3,2mil e zamena toplovoda, a ostalih 4,2 mil je sama rekonstrukcija bulevara
prosecna sirina bulevara 34m (od 32-37m) duzina 2500m = 85.000m² - ispada 7,4mil / 85 k = oko 87e/m² sve
sa zamenom svih isntalacija i sadnjom drveca sa navodnavanjem.
sve uradjeno za 6 meseci
karadjordjeva -
U Karađorđevoj ulici predviđena je izgradnja nove tramvajske konstrukcije do okretnice kod Kalemegdana, rekonstrukcija saobraćajnice, izgradnja pešačkih i biciklističkih staza, a uređenje Savskog keja na površini od preko jednog hektara obuhvata izgradnju dečjeg igrališta, popločavanje, ozelenjavanje, javno osvetljenje, nov mobilijar i biciklističku stazu – najavio je u maju zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Rok za rekonstrukciju je do februara 2020. a vrednost radova je 712 miliona dinara.
https://www.blic.rs/vesti/beograd/k...ila-saobracaj-od-pariske-do-crnogoske/d3nysre
samo da dodam nisu napisali verovatno ih je sramota, duzina
500m,
rok 425 dana.
dakle duzina 500m x oko 19m sirine 9500m² + 1ha uredjenje zelene povrsine = - 712mil dinara / 118 -
6 milina e.
...dok je zeleni pojas u nastavku zamišljen kao prostran parkovski prostor ispresecan pešačkim stazama od utabane zemlje (terra battuta)
Mora da je ova utabana zemlja neka specijalna, pa je zato ovakva cena i rok?
Nego vracarac, nisi mi odgovorio napitanje, jel se menja kanalizacina, vodovodnamreza, jel se menja hidrantska mreza, jer se radi automatsko zalivanje drveca, sta je predvidjeno? Nista a?
500m ulice duplo uze od bulevara + malo travice, lampice i kantice u parku kod pristanista je skoro ista cena kao rekonstrukcija bulevara 2,5km 35m sirine, sa izmenjeni svim instalacijama i zasadjenim 500 sadnica.
Namerno sam uzeo bulevar kao primer, jer se smatra "najsumnjivijim", sta bi bilo da sam uzeo podatke iz nemanjine, koja je po meni uradjena jos bolje. Ako su hapseni zbog bulevara, pa sta ce tek biti zbog karadjordjeve, i ostalih brzi, jacih i boljih mutljavina.
Pritom treba reci, da kad se zahteva da se radi u 2 ili 3 smene, cena rada drastucno skace. Ali to je cena koju grad mora da plati, jer gradjani zavise od prohodnosti i funkcionalnosti ulica.
Vracarac, da ti ponovim pitanje, uliko si se izgubio sa cinjenicama:
Sta od zamene instalacija je predvidjeno tokom rekonstrukcije karadjordjeve? da li je predjidjeno zamena toplovodne, kanalizacione, vodovodne mreze? Sta je sa hidrantskom mrezom? Zasto 425 dana za 500m ulice? zasto 6 milina e za rekonstrukciju ulice ako se ne radi zamena svih instalacia? Kako je to bulevar mogao da se uradi za 6 meseci za 5 puta vecu duzinu i 2 puta vecu sirinu sa zamenom svih instalacija, po ceni gotovo identicnoj, a da ovde mora godinu i po dana?
brze jace i bolje u lopovluk, bezumlje, nerad, kriminal