Šta je novo?

Karađorđeva ulica

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620931#p620931:1a070qp9 je napisao(la):
Drakche » 07 May 2019 09:59 am[/url]":1a070qp9]Baraka treba da ode, ispod Rektorata da bude samo jedan veliki zid i zelenilo. To bi ovu zgradu jos vise eksponiralo, posto je, namerno ili slucajno, ispala znameniti deo beogradske vizure sa reke. Treba uvelicavati ono sto je ostalo od starog grada, bez obzira sto nije nesto previse posebno.

Tako je. Kako si sve ovo lepo srocio... :sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=621459#p621459:3rvt6l3p je napisao(la):
Armatura » 09 May 2019 04:17 pm[/url]":3rvt6l3p]Postavili su kalup za izlivanje betona na kome ce biti montirane sine.
I bandere duz buducih sina su poceli da postavljaju.

Jel imamo negde crtez kako ce saobracajno biti resen ovaj deo oko mosta? Jer mi se cini da stanje na terenu ne odgovara renderima koji su bili. Po njima su sine vec na ovom delu trebale biti blize zgradama.

Prva pomisao kada sam video ove stubove - ZAŠTO :(

Zašto barem u ovom delu grada, koji treba da bude atraktivan, kada ga već kompletno sređuju, nisu mogli da stave nevidljive sisteme za napajanje tramvaja, nešto kao ovo: https://youtu.be/rgeVD0H9YoQ

Мене чуди и смета ми што су направили два реда стубова уместо једног по средини.

Sačekajmo još malo pa ćemo videti i druge tipove stubova kao na mostu preko Ade.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Stavili su dva reda da bi sa jedne strane stavili osvetljenje a sa druge kontaktnu mrežu. Inače bi imali 3 reda stubova jednu na sredini i 2 za osvetljenje ulice.
Najlepše je kad samo okače kablove na zgrade a da lampa visi iznad ulice, samo to ovde ne može naravno. Tako je bilo u Gračaničkoj dok je nisu rekonstruisali i potpuno bespotrebno postavili stubove.

Meni liči da će ovi stubovi biti za kontaktnu mrežu pošto prate liniju baštica za tramvaje (taj sistem je u Milentija Popovića to mi sada pada na pamet jedino).
975c0cba08204bfa2d9bbeb4ab8ac7aa.jpg
1b786ff4506bffcea3b3cb387bc10086.jpg
993c4aeb137341e9412e03e01456ad08.jpg
fdf0dacb1c889b56cf1c00187c66b6c7.jpg

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Uložiće silne pare u kamen itd i upropastiče sve stubovima jer su nesposobni i operisani od estetike. Još kada postave i one nosače kontaktne mreže kao za železnicu ima da izgleda kao magistrala. Ja se barem nadam da će kontaktna mreža biti viseća kao pre, jer još nosači u ovom slučaju ako se nakače ima da izgleda prenatrpano.
Neverovatno je da nisu u stanju ni jedan jedini projekat da ispoštuju kako treba, već svaki prepravljaju i to na gori način.

Па бар стубова свих облика сада има колико хоће. Зашто све мора да изгледа накарадно. Мени исто изгледа да ће стубове користити и за трамвајску мрежу и за осветљење. Прибојавам се да ће посебно бити ружан онај ред стубова ка улици. Јел' има негде пројекат или нека скица по којој раде или само неко глобално решење, где им је све остављено на вољу, а посебно мобилијар, поплочавање, пропусти за кишницу, стубови,....

Prvobitna ideja je predviđala da stubovi rasvete u središnjem delu tramvajske baštice nose i kontaktnu mrezu. Kako se došlo do ovog rešenja nije mi jasno :bash:
Kradjordjeva-kej-uredjenje-07.jpg

Неки ортак имао ове стубове на лагеру па да се не баце.

Ja bi pre rekao da je crtac u autocadu imao blokove duplog osvetljenja koje je postavio izmedju 2 koloseka i dodao kontaktni vod na njima.
A to sto je on tako nacrtao nikad nije ni znacilo da ce tako biti i u stvarnosti.

Hoce neko u 50marki da ce da postave one reklamne panele po stubovima :)

Verovatno je veći broj stubova i razlog, da služe kao bilbordi :bash:

U Politici pišu da će 1. septembra da krene saobraćaj (i tramvaji i vozila).

Doduše i piše da će biti biciklistička staza uz kolovoz i trotoar sa obe strane ulice :bash:

http://www.politika.rs/scc/clanak/42927 ... vni-prevoz

... Јер, коловозне траке које се у Карађорђевој тренутно потпуно преуређују и премештају ближе кеју, како „Политика” сазнаје, биће отворене већ 1. септембра. То значи да ће од почетка школске године трамваји 2 и 11 поново да пролазе редовном трасом, али и да ће аутомобили у Карађорђевој после више месеци коначно моћи да користе све саобраћајне траке.

...

Траке за трамваје и јавни превоз биће у средини, а са стране ће бити по једна саобраћајна трака за сваки смер, са обостраним тротоарима и бициклистичком стазом. Трамвајска пруга, која се обнавља и преуређује све до окретнице код Калемегдана, непосредно иза Бранковог моста ће бити измештена ка Сави.

Mislim da stajalista za tramvaj ostaju ispod mosta ....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=621879#p621879:2mh2unz0 je napisao(la):
Igor » Sub Maj 11, 2019 9:40 pm[/url]":2mh2unz0]Prvobitna ideja je predviđala da stubovi rasvete u središnjem delu tramvajske baštice nose i kontaktnu mrezu. Kako se došlo do ovog rešenja nije mi jasno :bash:
Kradjordjeva-kej-uredjenje-07.jpg

Вероватно им је јединична цена стуба у уговору изузетно висока, па кад их уграде дупли број, биће парица.

Пре ће бити да првобитни пројекат није давао довољно светла за целу ширину улице. Ја на првобитном пресеку не видим како су планирали да осветле тротоаре који би били у полумраку. Са дуплим распоредом бандера, вероватно планирају да осветле и тротоаре.

Vrh